Gönderen Konu: %100 Honda  (Okunma sayısı 1852 defa)

memopad

  • Ziyaretçi
%100 Honda
« : Ekim 05, 2005, 08:26:55 ÖÖ »
%100 Honda

Japon otomobil üreticisi Honda, bugün yaptığı açıklamada BAR–Honda takımının %100 hissesini aldıklarını ve önümüzdeki sezondan itibaren takımı yalnız yöneteceklerini açıkladı. Honda, British American Tobacco (BAT)’nun %55’lik hissesini aldıklarını kendi ülkelerindeki Japonya GP’sinden hemen önce açıkladı. Suzuka’daki katılım, Honda’nın BAR ile beraber 100. katılımı olma özelliğini de taşıyor.
Hiroshi Oshima, Reuters’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Takımdaki %45’lik payımızı %100’e çıkartma için girişimlere yaz döneminde başladık. Honda olarak katılımmak ve şampiyonluk için mücadele etmek istiyoruz. Takımı daha iyi bir yere taşımak istiyoruz. Takım 2006’dan itibaren %100 Honda olacak. Sene sonuna kadar bu satın alımı tamamlayacağız. Son derece yüksek motivasyona sahip bir ekibimiz var ve daha güçlü olmayı umuyoruz. Takımın ismi konusuna karar vermeden önce sponsorlarla konuşmamız gerekiyor."

1999’da takımı kurmak için gerekli paranın büyük bir bölümünü sağlayan BAT, bir dönem takımın %90 hissesine sahipti. Şirket, yürürlüğe giren sigara kanunu nedeniyle spordan çekilmeye karar verdi. Avrupa Birliği, bu sene 1 Ağustos’tan itibaren yazılı ve sözlü tüm sigara reklamlarını ve sigara şirketlerinin sponsorluğunu yasakladı.

BAR, geçen seneki şampiyonayı, pilotları Jenson Button ve Takuma Sato ile birlikte Ferrari’nin ardından ikinci sırada tamamlamıştı. Takım, bu sene aynı performansı sergileyemedi ve önümüzdeki sezon yeni Honda takımında Sato’nun yerini Rubens Barrichello alacak.




..........................
bence çok iyibir haber bu. artık tamamen HONDA olan bir F1 takımı var...



HONDA

  • Ziyaretçi
%100 Honda
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2005, 10:53:37 ÖÖ »
=D>
Süper bir haber bu!!!