Gönderen Konu: Hyundai Shell 30. Yeşil Bursa Rallisi  (Okunma sayısı 1704 defa)

HONDA

  • Ziyaretçi
Hyundai Shell 30. Yeşil Bursa Rallisi
« : Temmuz 01, 2005, 03:10:57 ÖS »



2005 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü katılımı olan Hyundai Shell 30. Yeşil Bursa Rallisi, 09-10 Temmuz 2005 tarihlerinde BOSSEK tarafından organize ediliyor.

Hyundai ve Shell ana sponsorluğunda Zafer Plaza, Consept Technology Solutions ve Olay FM katkıları ile düzenlen Hyundai Shell 30.Yeşil Bursa Rallisi'nde bu yıl önemli değişiklikler bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda etapların oldukça kırıcı olmasından dolayı bu sene katılımın etaplarının büyük bölümü değiştirildi. Orhaneli - Keles bölgesindeki toprak zeminli etaplarda düzenlenecek olan katılımın ralli merkezi, servis alanı ve finish noktası şehir merkezinde yer alan Gökçen Plaza olacak.

09 Temmuz 2005 Cumartesi günü saat 12.00'da Zafer Plaza önünden ilk otomobile verilecek startla başlayacak olan Hyundai Shell 30.Yeşil Bursa Rallisi'nde bu yıl farklı olarak Nilüfer Seyirci Özel Etabı geçilecek. İlk gün 12.45'de pazar günü de 11.00'de olmak üzere iki kez geçilecek olan seyirci özel etabının ralliseverlerden büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Bursa 'nın muhteşem doğası ile iç içe düzenlenen ralli, pazar günü 16.20'de Gökçen Plaza'da sona erecek. 448.76 km. uzunluğundaki rallinin ödül töreni de yine aynı akşam 19:30'da Gökçen Plaza'da gerçekleştirilecek.



HONDA

  • Ziyaretçi
Hyundai Shell 30. Yeşil Bursa Rallisi
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2005, 10:05:38 ÖÖ »
Yeşil Bursa Rallisi Genel Klasman Sonuçları için...

http://www.bossek.org/genelklasman.htm

HONDA

  • Ziyaretçi
Hyundai Shell 30. Yeşil Bursa Rallisi
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2005, 10:10:25 ÖÖ »
Yeşil Bursa'da Zafer Serkan Yazıcı'nın



Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun dördüncü katılımı olan Hyundai Shell Yeşil Bursa Rallisi’nde zafer, mücadeleyi baştan sona lider götüren Hyundai Accent WRC pilotu Serkan Yazıcı oldu.
 
Bu yıl 30’uncu kez düzenlenen ve Hyundai-Shell sponsorluğunda Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından organize edilen katılımı, Accent WRC ile katılıman Hyundai Assan Motorsports ekibi Serkan Yazıcı – Can Okan ikilisi 1.09.56.9’luk derece ile kazandı. Bu sonuçla beraber, Serkan Yazıcı – Can Okan ikilisi ilk üç katılımta yaşanan talihsizliklerden sonra bu sezonki ilk birinciliklerini de elde etmiş oldu. Hyundai Assan Motorsports’un tecrübeli pilotu Ömer Tolon, genel klasmanda 3.’lüğü elde etmeyi başararak podyumda Accent WRC’nin ikinci kez yer almasını sağladı. Bursa’da elde edilen birincilik ve üçüncülük, sezon başından beri her katılımta podyumda yer almayı başaran Hyundai Assan Motorsports’un 2005 sezonu ile beraber ralli parkurlarına artık iyice ısınmaya başladığını da gösterdi.

Tamamı toprak toplam 10 özel etabın geçildiği Hyundai Shell Yeşil Bursa Rallisi, 9-10 Temmuz tarihlerinde son derece sıcak ve güneşli bir havada koşuldu. Geçtiğimiz seneye oranla, yeni eteplarda daha az kırıcı karaktere sahip güzergahların seçilmesi ile daha hızlı geçildiği katılımta, her iki gün de özel seyirci etapları koşuldu. Özellikle fabrika takımları pilotlarının adeta şov yaptığı Nilüfer Özel Seyirci etabında en iyi zamanı ele ederek liderliği ele geçiren Yazıcı, geçtiğimiz sezonlarda tam dört kez kazandığı Yeşil Bursa Rallisi’ni zorlanmadan lider bitirdi. Hyundai Assan Motorsports’un 2005 Pilotlar Şampiyonası’nda iddialı ismi Ali Deveci ise ilk gün yaşadığı teknik problem sebebi katılımı terk etmek zorunda kaldı. Hyundai Assan Motorsports’un Accent WRC ile mücedele eden diğer pilotu Ömer Tolon, Bursa’da 1.11.48.7’lik derecesi ile genel klasmanda 3.’ncü sırada finiş görerek Hyundai Assan Motorsports’a çok değerli puanlar kazandırdı.

Hyundai Assan ve Shell sponsorluğunda, BOSSEK tarafından organize edilen katılımta, her iki gün de koşulan ve tamamı toprak zeminli Nilüfer, Güngören, Çınarcık ve Kovatepe etaplarında ekipler toplam 449.22 km yol katetti. Hyundai Shell 30. Yeşil Bursa Rallisi’nde genel klasmanda ikinciliği 1.10.27.4 ile Ford Rallye Sport pilotu Mehmet Besler elde ederken, Fiat Motorsporları pilotu Volkan Işık, katılımı genel klasmanda 4.’cü, Super 1600 kategorisinde ise birinci sırada bitirdi.