Gönderen Konu: Amerika GP haftasonunun patronu Ferrari  (Okunma sayısı 1661 defa)

TEAMHONDATURKEY

  • Ziyaretçi
Amerika GP haftasonunun patronu Ferrari
« : Temmuz 04, 2006, 03:51:57 ÖS »
Amerika GP haftasonunun patronu Ferrari

Sezonun onuncu katılımı Amerika Grand Prix'sini Ferrari'den Michael Schumacher kazandı. İkinci sırayı ise gene Ferrari takımının diğer pilotu Felipe Massa aldı. Massa bu podyumu ile kariyerinin en iyi derecesini elde ederken Ferrari'de 2006 sezonunda ilk kez 1-2 podyum başarınısını gösterdi. katılımta üçüncü sırayı ise Renault'un İtalyan sürücüsü Giancarlo Fisichella elde etti.
 
katılımın ilk virajında büyük kazaların meydana gelmesi katılımı sadece 9 pilotun tamamlamasına neden oldu.

katılıma beşinci cepten başlayan Dünya Şampiyonu Renault pilotu Fernando Alonso ise gene katılımı beşinci sırada tmamladı. Amerika Grand Prix'sinin şanslı isimlerinden biri ise Toyota pilotu Jarno Trulli oldu. Turlli pit katılıma pit alanından başlamasına rağmen katılımı dördüncü sırada bitirerek puan kazanmayı başardı. katılımta puan alan diğer sürücüler ise sırasıyla Honda'dan Rubens Barrichello, Red Bull'dan David Coulthard ve Toro Rosso'dan Vitantonio Liuzzi oldu. Liuzzi'nin buradan ladığı puanlar kendisinin ve takımının bu sezon kazandığı ilk puanlar oldu.

katılımın en hızlı turunu Michael Schumacer 1:12.719'luk derecesi ile atarken ilk katılım dışı kalan pilotta Franc Montagny oldu. Bu katılımın ardından Fernnado Alonso 88 puanla liderliğini sürdürürken Michael Schumacher 69 puanla onu takip etti. Üçüncü sırada ise 43 puanla Giancarlo Fisichella bulunuyor.

Basın Toplantısı:

Michael: Tüm haftasonu boyunca çok iyi bir performans çıkarttık. Bu katılım için çok iyi hazırlandık. Kanada da bu böyle değildi ancak burada herşey istediğimiz gibi gitti. Felipe'nin yanımda olmasıda tam beklediğim şey. Alonso'nunda beşinci olması farkın biraz kapanmasını sağladı. Almanya Milli Takımının çeyrek finali atlaması moralimi zirveye taşıdı. Felipe çok iyi bir çıkış yaptı ve önüme geçti. Açıkçası onunla katılımmak oldukça zor oldu. Bu sonuç bizim ve şampiyona açısından çok iyi oldu. Biz sadece burada kazandığımız avantajı devam ettirmeyi ümit ediyoruz. Avrupa'ya dönünce elimizden geleni yapacağız ancak aradaki fark epey fazla. 8 katılımta bunu kapatmak oldukça zor olacak ama deneyeceğiz.

Massa: Çok işti bir start aldım. Konsantrasyonum çok iyiydi diyebilirim. Düzlük sonunda Michael'i geçmeyi başardım. Sonraki turlarda yeterince hızlı olmaya çalıştım çünkü Renault'lar ile aramızı açmamız gerekiyordu. Bu sonuç bize çok iyi geldi ve Renault'larla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Fisichella: Kolay bir katılım değildi. Başlangıçta pozisyonumu kaybettim ama Fernnado'dan daha hızlı olmam sonraki turlarda onu geçmemi sağladı. Sonra önüm açıldı ama Ferrariler oldukça hızlıydılar ve onları yakalayamadım. Bu sonuç herşeye rağmen bizim için iyi. Jarno pitten başlamasına rağmen bana yetişti. Bu da Bridgestone lastiklerinin bu katılımta daha iyi çalıştığını gösteriyor.
 



Mrija

  • İleti: 570
Ynt: Amerika GP haftasonunun patronu Ferrari
« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2006, 10:17:38 ÖS »
yeniden burdayım.:) Ferrariler süperdi.

TEAMHONDATURKEY

  • Ziyaretçi
Ynt: Amerika GP haftasonunun patronu Ferrari
« Yanıtla #2 : Temmuz 07, 2006, 06:29:05 ÖÖ »
Sonunda Mrija.
Göster kendini.  ;)