Gönderen Konu: Quantum RallySport Bursa´da Şanssızdı  (Okunma sayısı 1422 defa)

HONDA

  • Ziyaretçi
Quantum RallySport Bursa´da Şanssızdı
« : Temmuz 12, 2005, 01:22:04 ÖS »
Quantum RallySport Bursa´da Şanssızdı



Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından organize edilen ve Türkiye Ralli Şampiyonasının 4. ayağı olan 30. Yeşil Bursa Rallisi, 9 - 10 Temmuz 2005 tarihlerinde Orhaneli ve Keles bölgesindeki Toprak özel etaplarda gerçekleştirildi. Ralli Servis Alanı ve Finish, şehir merkezinde bulunan Gökçen Plaza'da yer aldı...

8 Temmuz Cuma günü 18:00-23:00 saatleri arasında gerçekleştirilen Teknik Kontrolün ardından, 9 Temmuz Cumartesi günü saat 12:00'de Zafer Plaza'dan start alan ve toplam uzunluğu 448.76 km, özel etap uzunluğu ise 114.85 km olan rallide, ekipler toplam 10 etapta mücadele ettiler...

Accent WRC ile mücadele eden Hyundai Assan Motorsports ekibinden Serkan Yazıcı - Can Okan ikilisi, 1.09.56.9'luk derece ile katılımın galibi oldu. Bu sonuçla beraber, Serkan Yazıcı - Can Okan ikilisi ilk üç katılımta yaşanan talihsizliklerden sonra bu sezonki ilk birinciliklerini de elde etmiş oldu.

Toplam 68 otomobilin start aldığı 30. Yeşil Bursa Rallisi'nde, sadece 41 otomobil finişe ulaşabildi.

Quantum RallySport ekibi, 30. Yeşil Bursa Rallisinde her zamanki gibi "Uğur Tatlıcı - Cem Şimşek" ikilisi ve Fiat Palio Gr.A otomobilleri ile mücadele ettiler.
katılımı son etaba kadar problemsiz geçiren ekip, son etapta mekanik problem yüzünden abandone oldu...

QRS pilotu Uğur TATLICI:

"Bu katılımta da Pirelli'deki gibi Gr.N motor kullanmayı tercih ettik. katılımı son etaba kadar problemsiz ve artan bir tempo ile götürmeyi başardık. Ancak ne yazık ki son etabın 6. kilometresinde, sağ bir virajda sol ön jantımız koptu. Kontrolü kaybedince yolun solunda 1 metre derinliğindeki kanala düştük.
Çok uğraşmamıza rağmen otomobili kendi imkanlarımızla çıkaramadık. Çekici yardımıyla otomobili kanaldan çıkardık, onardıktan sonra servis alanına kendi imkanlarımızla döndük. Çok daha hızlı bir virajda bu problemle karşılaşmadığımız için oldukça şanslıyız. A6'da podyum için mücadele ediyorduk. Ne yazık ki bu hedefimize Bursa'da ulaşamadık. Hitit Rallisi için ümitliyiz... Bunun dışında, son etaba kadar olan derecelerimizden memnunuz..."