Gönderen Konu: DTM Pilotları İstanbul Park'ta  (Okunma sayısı 1338 defa)

memopad

  • Ziyaretçi
DTM Pilotları İstanbul Park'ta
« : Eylül 27, 2005, 12:18:45 ÖS »
DTM Pilotları İstanbul Park'ta

Bu haftasonu (30 Eylül-1-2 Ekim) İstanbul Park'ta ilki gerçekleşecek 11 etaptan oluşan DTM (Alman Binek Otomobilleri Şampiyonası) katılımlarının 10. ayağı için İstanbul'a gelecek pilotlardan Frank Stippler (Audi), Jean Alesi (Mercedes-Benz) ve Manuel Reuter (Opel) Türk gazetecilerin sorularını cevaplamak üzere bir basın toplantısı için Pazartesi günü İstanbul Park'a geldiler.

Karşılamayı "Istanbul'da bulunmaktan mutluluk duyuyorum" diyerek açan, aynı zamanda eski bir F1 pilotu olan Mercedes pilotu Alesi, görüşlerini "Pist beni çok etkiledi. Dik ve inişli çıkışlı rampalarıyla Spa-Francorchamp pistini andıran profiliyle bu pist biz DTM pilotlarını bir hayli zorlayacaktır" şeklinde belirtti.

Opel pilotu Manuel Reuter; "Hepimiz İstanbul Park'ı televizyondan heyecan ve merekla izledik. Pistteki tüm virajlar içinde 8.viraj herkesin soluğunu kesecek cinsten. Bu yüzden bu katılım çok zevkli ve çekişmeli geçecektir" diyerek sözlerine devam etti.

Audi pilotu Frank Stippler de diğer pilotlarla aynı görüşte olduğunu belirtti ve "İstanbul Park üzerinde çok konuşulan bir pist, bu yüzden her pilot için tarifsiz bir deneyim olacak" şeklinde devam etti.

Pilotlar basın toplantısının ardından basın mensuplarına heyecanlı dakikalar yaşatan pist turları (taxi drive) attırdılar.