Gönderen Konu: Honda satış için 'az bir bedele' razı  (Okunma sayısı 2221 defa)

metin16

  • Ziyaretçi
Honda satış için 'az bir bedele' razı
« : Aralık 06, 2008, 07:27:35 ÖS »
  Honda patronlarının Honda Racing'in satışı için "az bir bedeli" kabul edeceğini söylemesi Teknik Direktör Ross Brawn ve CEO Nick Fry'ın takıma alıcı bulma ümitlerini canlandırdı.
  Honda Racing'in Brackley'deki tesislerinin son teknoloji ile donatılmış olması ve F1'in en iyi alt yapısını sahip takımları arasında yer almasına rağmen Honda patronları, takımın hayatta kalabilmesi için gerçekçi olmayan fiyatlar peşinde olmadıklarını açıkladı.

Hondo Motor Co. Başkanı ve CEO'su Takeo Fukui, takım için istenen fiyata ilişkin bir soru üzerine, "Arzumuz takımın hayatta kalmasını mümkün hale getirmek, az bir fiyat kabul edilebilir" cevabını verdi.

Honda'nın F1'den çekilme kararının, hiçbir şekilde takımın pist performansıyla bağlantılı olmadığını vurgulayan Fukui, bunun tümüyle ekonomik kriz ve dolayısıyla Honda'nın satış rakamlarındaki düşüşün bir sonucu olduğunu bildirdi.

Fukui, "Tüm taraftarlarımızdan ve ilgili herkes adına üzgünüz. Fakat araç satışlarında ciddi düşüşün, özellikle de Kasım satışlarındaki düşüşün anlaşılmasını istiyoruz" dedi.

Sadece taraftarları hayal kırıklığına uğratmadıklarını ifade eden Fukui, "Ross Brawn dahil teknik personel ve tüm çalışanlar için de gerçekten üzgünüz" diye konuştu.

Fukui ayrıca ekonomik şartların iyileşmesi halinde F1'e dönmelerinin de tümüyle ihtimal dışı olmadığını belirterek, "Gelecek için düşünebiliriz, fakat şimdilik çekiliyoruz" dedi.
Alıntı



BLACK ORANGE

  • İleti: 3425
Ynt: Honda satış için 'az bir bedele' razı
« Yanıtla #1 : Aralık 06, 2008, 10:37:06 ÖS »
paylaşım için teşekkürler metinim...