Gönderen Konu: Serkan Yazıcı Hitit Rallisi'ni de Kazandı  (Okunma sayısı 1584 defa)

HONDA

  • Ziyaretçi
Serkan Yazıcı Hitit Rallisi'ni de Kazandı
« : Ağustos 17, 2005, 05:22:53 ÖS »


Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 5. ayağı olarak koşulan ve son derece heyecanlı bir mücadeleye sahne olan 32. Hitit Rallisi’nde de zafer, 1.03.35.4’lük derecesi ile Hyundai Assan Motorsports pilotu Serkan Yazıcı’nın oldu.Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 2005 sezonunun beşinci katılımı olan 32. Hitit Rallisi, 13-14 Ağustos tarihleri arasında Ankara’da koşuldu. Ankara Otomobil Sporları Klübü ANOK tarafından organize edilen 32. Hitit Rallisi, Cumartesi ve Pazar günleri toplamda 303,20 km’lik mesafede gerçekleştirildi. Tamamı toprak ve 113.40 km uzunluğunda toplam 12 özel etapta koşulan 32. Hitit Rallisi’nde bu yıl tamamen farklı bir güzergah kullanıldı. Ortalama 34 derecelik hava sıcaklığında koşulan ve son derece hızlı bir karaktere sahip katılımın galibi, geçtiğimiz ay düzenlenen Hyundai Shell Yeşil Bursa Rallisi’nde olduğu gibi yine Hyundai Accent WRC ile katılıman Serkan Yazıcı-Can Okan ikilisi oldu. Yazıcı-Okan ikilisi, toplamda 1.03.35.4’lük dereceleri ile podyumda birinci sırada yer alırkan, aynı zamanda 2005 sezonunda Hyundai Assan Motorsports’un podyum alışkanlığını da sürdürmesini sağladılar.

 
32. Hitit Rallisi’nde start 13 Ağustos Cumartesi günü saat 11:00’de Bilkent Oteli’nden sıcak ve güneşli bir havada verildi. Motta, Erbil ve Anok etaplarının ikişer kez geçildiği ilk günün sonunda takımlar, toplamda 56.70 km’lik toprak zeminde verdikleri mücadelenin ardından saat 18:33’de kapalı parka girdiler. İkinci günün startı 14 Ağustos Pazar sabahı saat 07:40’da yine Bilkent Otel’den verildi. Anok, Erbil ve Motta etaplarının yine ikişer kez geçildiği ikinci gün ekipler, aynı etapları toplam 56.70 km’lik toprak zeminde bu defa ters yönde koştular. İlk gün temkinli bir tempo ile mücadele eden Yazıcı, Pazar günü en yakın rakibi Ford Rallye Sport pilotu Mehmet Besler ile arayı açmaya başladı ve gün sonunda farkı yaklaşık 37 saniyeye kadar taşıyarak birinciliği elde etti. 2005 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 5. ayağı olarak koşulan 32. Hitit Rallisi ile beraber, geçtiğimiz sezon parkurlara ısınmaya başlayan ve 2005 sezonuna teknik anlamda geliştirme çalışmaları ile devam eden Hyundai Assan Motorsports’un podyum alışkanlığı da devam etmiş oldu. Sezon başından beri düzenlenen tüm katılımlarda tecrübeli pilot kadrosu ve Accent WRC’ler ile podyuma çıkmayı başaran Hyundai Assan Motorsports, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın son iki katılımını da zaferle noktaladı.

32. Hitit Rallisi sonunda Genel Klasman’da ikinci sırada Ford Rallye Sport pilotu Mehmet Besler yer alırken, diğer Ford pilotu Nejat Avcı üçüncülüğü, Hyundai Assan Motorsports pilotu Ömer Tolon ise dördüncülüğü elde etti. Hyundai Assan Motorsports’un tecrübeli pilotu Ali Deveci, yaşadığı tüm şanssızlıklara rağmen 32. Hitit Rallisi’ni Hyundai Accent WRC ile altıncı sırada bitirmeyi başardı.