Gönderen Konu: Button seneye BAR ile devam edecek!  (Okunma sayısı 1845 defa)

memopad

  • Ziyaretçi
Button seneye BAR ile devam edecek!
« : Eylül 20, 2005, 03:25:14 ÖS »
Button seneye BAR ile devam edecek!

Jenson Button önümüzde ki seneden geçerli olmak üzere senelik 10 milyon dolara Bar–Honda takımı ile anlaştı. Anlaşmanın geçen Cuma günü Willims takımının şartları kabul etmesi üzerine gerçekleştiği bildirilirken, takımlar arasındaki son pürüzlerin giderilmesinin ardından anlaşmanın bu Çarşamba bildirileceği açıklandı. Bilindiği üzere yıl boyunca Williams takımı Button'ı geri alacaklarını açıklarken olayın mahkeme boyutuna kadar taşıyacaklarını beyan etmişlerdi.
Özellikle son birkaç ayda Bar–Honda takımı ve Sir Frank Williams arasında yapılan müzakereler neticesinde Williams'ın yumuşadığı hem Button’ın menejerine hem de Bar-Honda takım şefi Chris Chapple’ye uygun teklifin verilmesi durumunda Button’ı verebileceklerini ima ettiği gelen bilgiler arasında.

Anlaşmanın ardından Button’ın son meydana gelen olaylardan çok memnun olduğu, takımların gerekli açıklamaları yapmasının ardından konuyla ilgili fikirlerini açıklayacağı bildirildi.

..............
bu iyi haber...



HONDA

  • Ziyaretçi
Button seneye BAR ile devam edecek!
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2005, 03:30:34 ÖS »
Button'ın Honda'da kalması iyi haber olabilir ama
BAR ile Honda'nın devam etmesi bence kötü bir haber.

memopad

  • Ziyaretçi
Button seneye BAR ile devam edecek!
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2005, 05:33:08 ÖS »
Alıntı yapılan: "erischman®"
Button'ın Honda'da kalması iyi haber olabilir ama
BAR ile Honda'nın devam etmesi bence kötü bir haber.


 BAR'ın şu an için %45'i HONDA'nın zaten. HONDA Formula-1 bütçesini artırabilirse bence BAR'ın tamamını satın alabilir. (Şu anda McLaren takımı aslında Mercedes'e ait. ama adı McLaren olarak kalmış.)

 BAR takımının tek eksiği henüz şampiyonluğa hazır bir takım olamaması. Eğer birkaç tane bile olsa katılım kazanabilirlerse şampiyonluk iddiasıyla yola devam edebilirler diye düşünüyorum..

 HONDA'nın en parlak olduğu dönem McLaren-HONDA dönemiydi. Senna ve Prost ikilisi çok iyi işler çıkarıyodu ama artık McLaren ile ortaklık söz konusu bile olamaz. HONDA da BAR'ı bünyesine katarak kendi fabrika takımını oluşturma niyetindedir diye tahmin ediyorum..

memopad

  • Ziyaretçi
Button seneye BAR ile devam edecek!
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2005, 07:37:16 ÖÖ »
Williams, Button'ın BAR için katılımacağını onayladı
 
WilliamsF1 takımı gelecek sezon Jenson Button'ın Bar için katılımacağını resmen onayladı. Autosport' tan edinilen habere göre Williams takımı Button'ın 2006 ve soraki yıllar için sözleşmesinde yer alan yükümlülüklerinden vazgeçildiği ve Jenson ile Williams arasında fimnansal açıdan bir sonuca ulaşıldığı bildirildi. Haberde ayrıca Jenson Button’ın takım patronu Frank Williams'a minnettar olduğu da belirtildi.
 
Haberde ayrıca Button’ ın şu sözlerine de yer verildi. "Kararımın herkes için ortaya çıkardığı sıkıntılardan dolayı üzgünüm ve onlardan özür diliyorum ama yükümlülüklerimin olduğu bir kontrata rağmen bu tür bir uzlaşmanın yolunu açan Frank Williams’ a da minnettarım ve ona tekrar çok teşekkür ediyorum.”

Frank Williams’ ın tepkisi ise;” Bu konuyu bir sonuca ulaştırabilmemizden dolayı mutluyum ve şimdi asıl iyi yaptığımız işe, katılıma geri dönebiliriz” şeklinde oldu.

memopad

  • Ziyaretçi
Button seneye BAR ile devam edecek!
« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2005, 07:38:45 ÖÖ »
Jordan: 'Button'ın 50 milyon edeceğine inanmıyorum'
 
Eddie Jordan, Williams'ın Jenson Button'ı serbest bırakma karşılığında 50 milyon dolar alacağı söylentilerini abartılı bulduğunu söyledi. Jordan ekibinin eski patronu Eddie Jordan, Formula 1'de başarılı bir pilotun başka bir takımda katılımmasına izin verecek bir anlaşmanın "oldukça iyi paraya malolacağını" belirterek, "Ancak bunun 50 milyon dolar olacağına inanmıyorum" dedi.
 
Sir Frank Williams'ın paddocklardaki en zorlu kişilerden biri olduğunu ifade ederek, "Frank, kolayca anlaşabileceğiniz biri değil. Anlaşma sözkonusu olduğunda silahlarına sarılan zorlu bir görüşmecidir" diye konuştu.

Jordan, "Ben takım patronu olsaydım, Jenson Button'la muhtemel bir anlaşmayı nasıl yapabilirdim diye düşünürdüm" dedi.

memopad

  • Ziyaretçi
Button seneye BAR ile devam edecek!
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2005, 07:53:17 ÖÖ »
BAR'ın kararı Sato'yu şaşırtmadı

BAR pilotu Takuma Sato, takımın gelecek sezon kendisiyle çalışmama yönünde aldığı karardan dolayı üzüntü içinde olduğunu ancak karara şaşırmadığını söyledi. Sato yaptığı açıklamada, "Takımın bugün verdiği karar beni şaşırtmadı. Fakat açıkçası büyük hayal kırıklığı yaşadım" dedi.
BAR'ın gelecek sezon Rubens Barrichello'nun yanında Jenson Button'ın kokpite geçeceğini doğrulayan açıklamasından sonra konuşan Sato, "Bu konuda endişelerim vardı, fakat bunlar benim kendi düşüncelerim. Şu an yorum yapmak doğru olmaz" dedi. Japon pilot ayrıca, "Tüm taraflarımıza ve beni tam bir güvenle destekleyenlere teşekkür etmek istiyorum. Çok yakında onları iyi haberlerle sevindirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" şeklinde konuştu.

Takım patronu Nick Fry ise, bu sezon 30 puan toplayan Button'ın yanında sadece 1 puan alabilen Sato'nun, "BAR'ın gelişimine çok büyük katkıları bulunduğunu" belirterek, yönetimin gelecek planlamaları konusunda Sato ile görüştüğünü kaydetti.

BAR–Honda 'Sato'nun biz de çok emeği var'

BAR–Honda takımından Sato'ya yapılan açıklamalarla moral verilmeye çalışılıyor. Yapılan yeni anlaşmalarla bir anda Honda takımında koltuksuz kalan Sato'ya Nick Fry "Sato gerçekten çok değerli bir pilot, bizde kaldığı 4 yıl boyunca çok büyük roller üslendi ve çok büyük sorumluluklar aldı. Test pilotluğu yardımcı pilotluk ve pilot olarak BAR–Honda'da çok güzel günler geçirdi ve geçirdik. Sato takımın bu hale gelmesinde en büyük etkenlerden birisidir" diyerek Sato'nun gönlünü almaya çalıştı.
Fry "Sato'nun kontratı 2005'de bitiyor fakat biz onu geleceğinin şekillenmesi adına yardım etmeye hazırız" diyerek Sato'nun takım bulmasına yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

memopad

  • Ziyaretçi
Button seneye BAR ile devam edecek!
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2005, 01:40:52 ÖS »
BAR'ın kabalığı Sato'yu hayal kırıklığına uğrattı

Takuma Sato Jenson Button'ın 2006 yılında takımda kalacağı kamuoyuna resmen açıklandıktan sonra kendisine resmi olarak takımdan çıkarıldığının söylendiğini belirtti. Bu şekilde davranılmaktan dolayı sinirlenen Japon pilot, hayal kırıklığına uğramış bir halde bir basın açıklaması yaptı.
"Konu bana Perşembe günü basın açıklaması yapıldıktan sonra bildirildi. O sıralarda ben de Lucky Strike için Arjantin’ de bazı işlerle meşguldüm. Bağlı olduğum yönetici tarafından olanlar hakkında elbette daha önceden bana bilgi verilmişti. Ama kamuoyu duyurusu yapıldıktan sonra sadece birkaç kişi aradı."

Sato'nun hayal kırıklığı hem takımın kendisine olan davranış tarzları hem de Button’ ın da Barrichello’ nun da uzun vadeli anlaşmalar yaparak takıma katılmalarıyla bulunduğu yerde kalma ihtimalinin kalmamasından kaynaklanıyor. Yaptığı açıklamada BAR’ da kalmayacağını teyit eden Sato, yedek pilot olarak kalıp kalmayacağı sorusuna da kesinlikle hayır şeklinde cevap verdi ve başka bir takıma gideceğini söyledi.

......................

 Sato'yu özleyeceğim. Takıma heyecan katıyordu. Onun agresifliğinden bir parça Button'a da bulaşsa keşke...