Gönderen Konu: Boğaziçi Red Bull ile kanatlandı  (Okunma sayısı 2548 defa)

Srkn®

  • Ziyaretçi
Boğaziçi Red Bull ile kanatlandı
« : Temmuz 17, 2005, 12:58:28 ÖS »
Boğaziçi köprüsü en hızlı konuğunu bugün ağırladı. Red Bull Racing pilotu İskoç David Coulthard RB1 ile Dolmabahçe sarayından hareketle Avrupa kıtasını Asya'ya bağlayan Boğaziçi köprüsünden geçti. David İstanbul caddelerinde ilerlerken Formula1 severler ve İstanbul halkı caddede bir F1 aracı görmenin heyecanını doyasıya yaşadılar. Köprü çıkışında ufak bir gösteri yapan David, lastiklerden çıkan duman ile birlikte çok güzel görüntüler sergiledi.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'na bu yıl ilk kez dahil edilen ve sezonun 14. katılımına 21 Ağustos'ta ev sahipliği yapacak Türkiye Grand Prix'i öncesi takımların tanıtım organizasyonları sürerken, İstanbul'un son konuğu Red Bull Racing Takımı ve pilotu David Coulthard oldu.

34 yaşındaki İskoç pilot, Formula 1 aracıyla Boğaziçi Köprüsü üzerinden Avrupa'dan Asya'ya geçti. Turizm Bakanı Atilla Koç'un verdiği startla Dolmabahçe Sarayı'ndan Formula 1 aracıyla çıkış yapan David Coulthard, trafiğe kapatılan Boğaziçi Köprüsü üzerinden Asya Kıtası'na geçti ve yine aynı yol üzerinden tekrar Dolmabahçe Sarayı'na döndü. Bu arada, Red Bull Racing Takımı'nın Formula 1 aracına İstanbul'daki katılımta kullanacağı Türkiye logosu takıldı.

Boğaziçi Köprüsü'nün gişeler bölümünde spin atarak gösteri yapan Coulthard, Dolmabahçe Sarayı'na dönüşte problem yaşadı.

Önce saray girişinde görevlilerin yardımıyla kapıdan geçebilen Coulthard'ın aracının motoru varış noktasında alev aldı.

Bunun üzerine Red Bull Racing takımı görevlileri hemen müdahale ederek alevleri söndürdü. Aracın motorunun tur sırasında hızlanamaması nedeniyle alev aldığı bildirildi.

Öte yandan güzergah üzerinde toplanan katılımseverler, tur sırasındaCoulthard'a sevgi gösterilerinde bulundu ve İskoç pilotu alkışladı. Coulthard, Formula 1'de 2005 sezonu 11. katılımı sonrasında pilotlar sıralamasında 17 puanla 11. sırada yer alıyor.


TurkiyeF1 yazarlarından Cihangir Perperik’in Eddie Irvine'ın kendisinin Red Bull takımında hüsran yaşayacağı yönündeki açıklamaları için ne düşündüğü sorusuna David Irvine konusuna fazla değinmeden şöyle konuştu. "Artık biz Jaguar takımı değiliz. Redbull Racing takımıyız. Geçen seneye bakarsanız Jaguar takımından daha fazla puan topladığımızı görebilirsiniz. Önümüzde daha 8 katılım daha var ve katılımlardan da puanlar toplamayı umut ediyoruz" diye cevapladı.

Toplantı öncesinde editörlerimizden Ahmet Akyıldız, David Coulthard ile yaptığı özel röportaj da David’e Türkiye GP’si hakkında ne düşündüğünü sordu. David "Gerçekten harika bir pist ve çok hızlı dönemeçleri var tam manasıyla harika. Burada çok güzel katılımlar olacak" diyerek İstanbul Park’ı çok beğendiği söyledi.

Editorlerimizden Ahmet Akgiray David Coulhart’a "Önümüzde ki sene Ferrari motoruyla bu piste ne yapabilirsiniz?" sorusuna David "Aslında V8 tipinde bir motor ile katılımacağız. Bütün takımların güçleri düşecek. Ama herkes aynı durumda olacağından bir sorun olacağını zannetmiyorum. Ferrari motoru ile katılımmak gerçekten büyük bir heyecan yaşatacak” diye yanıtladı.

Gazetecilerin sorularını cevaplamaya devam eden David, Red Bull takımı hakkında da açıklamalarda bulundu. David "Bütün noktalarımızı günden güne güçlendiriyoruz. Red Bull eski katılımtığım takımlara göre daha küçük bir takım fakat Red bull takımı gerçekten çok önemli mühendislere ve çalışanlara sahip burada çalışmak gerçekten fantastik. Gelecek sene Ferrari motorunu alınca problemleri aşacağımıza inanıyorum. Gerçekten önümüzde ki sezondan çok umutluyum" dedi.

İstanbul pistinin inişli, çıkışlı ve çok kombinasyonlu bir pist olduğunu ekleyen David İstanbul Gp’nin gerçekten iyi hazırlandığını sözlerine ekledi.

Toplantı Öncesinde Motor Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğluna sorularını yönelten Ahmet Akyıldız’a Tahincioğlu önemli açıklamalarda bulundu.

S) Pistin son durumu hakkında bilgi verirmisiniz?
Tahincioğlu: Pistimiz artık katılım yapılmaya müsait hale geldi. Son rötuşları yapıyoruz sadece çevre düzenlemesi ile ilgili birkaç eksik var. 21 Ağustos’ dan önce her şey mükemmel hale gelecek. Çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor.

S) 21 Ağustos’a kadar yapılması planlanan başka projeler var mı?
Tahincioğlu: İlk olarak pist hakkında basına bilgilendirme toplantısı yapmayı planlıyoruz. Bu yönde yakın bir zamanda açıklamalarda bulunacağız. Eğer bir sorun olmaz ise 23 Temmuz’da İstanbul Park’ta basına bilgilendirme toplantısı yapmayı düşünüyoruz. 24 Temmuz’da ise büyük etkinlikler yapacağız. Polo Ladies Cup ve Seat Cup katılımlarını bu tarihlerde düzenleyerek pistin son durumu hakkında bilgiler edinmeye çalışacağız. Fakat bildiniz gibi katılıma da az kaldı bundan dolayı fazla aktivite yapılması zor" diyerek pistin son durumu hakkında bilgiler verdi.



HONDA

  • Ziyaretçi
Boğaziçi Red Bull ile kanatlandı
« Yanıtla #1 : Temmuz 19, 2005, 12:26:36 ÖS »
Bana kalırsa Türkiye açısından güzel bir reklam oldu ama Red Bull çok çok daha ön planda bırakılmıştı.

Mekan güzel seçilmişti fakat tozlu bir yoldan F1 arabasını çıkartmalarına bir anlam veremedim.

Ayrıca Coulthard 2. vitesini hiç kullanamadı ve aracına hararet yaptırmak zorunda kaldı motor hava girişlerine konulan ekstra fanların bilgisayar kasasındaki fanları andırması ise bence çok komik bir ayrıntıydı.

Sonuç olarak herşey güzeldi fakat detaylara pek önem verilmediği anlaşıldı ayrıca coluthard artık eski coulthard değil bu apaçık ortada.

Jehuty

  • Ziyaretçi
Boğaziçi Red Bull ile kanatlandı
« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2005, 02:18:27 ÖS »
yeri yanlış seçmişler bence ikinci köprü daha güzel olurdu hem orda rüzgarda çok hani birazda pilotaj görürdük yolda geniş gazla gazla dur  :wink:

HONDA

  • Ziyaretçi
Boğaziçi Red Bull ile kanatlandı
« Yanıtla #3 : Temmuz 20, 2005, 09:39:08 ÖÖ »
Alıntı yapılan: "Jehuty"
yeri yanlış seçmişler bence ikinci köprü daha güzel olurdu hem orda rüzgarda çok hani birazda pilotaj görürdük yolda geniş gazla gazla dur  :wink:

Tabi Karadenizin serin sularında bir batık misali dalgıçlar arama ekibi kurarlardı Coulthard için.  :D

Jehuty

  • Ziyaretçi
Boğaziçi Red Bull ile kanatlandı
« Yanıtla #4 : Temmuz 20, 2005, 01:53:46 ÖS »
Alıntı yapılan: "erischman®"
Alıntı yapılan: "Jehuty"
yeri yanlış seçmişler bence ikinci köprü daha güzel olurdu hem orda rüzgarda çok hani birazda pilotaj görürdük yolda geniş gazla gazla dur  :wink:

Tabi Karadenizin serin sularında bir batık misali dalgıçlar arama ekibi kurarlardı Coulthard için.  :D


fenamı işte şanımız yürürdü  :twisted:

LEVENTBABA

  • Ziyaretçi
Boğaziçi Red Bull ile kanatlandı
« Yanıtla #5 : Temmuz 20, 2005, 04:55:57 ÖS »
Hararet yapması ve türkiye yollarının cok cukurlu olup koprunun ustunde surekli hopladıgını belirtmesi bence Formula yı yakından takip eden avrupalılar icin cok gulunc karsılanmıs olsa gerek.

Bana düşük viteste gitmesinden değilde düşük devirde arabayı boğmasından kaynaklandığını düşünüyorum. 7k ceviren bir aile arabası icin 1000 ila 1500 arası olan bir devir 19k yı rahat gören formula aracında daha yukardadır ve sehir icinde bu devirde gezmek motora ciddi zarar vermiştir. motor titreşim devir grafikleri. Bunu hesaplamaları gerekirdi.

Bence alonso nun sultanahmet secimi daha doğruydu. Sadece tek seridi kapattırıp cok daha güzel bir şovdu ve hiçbir probleme tanık olmadık. Bu biraz abartıydı. Baslarına hesapsız kitapsız problem aldılar.

Yolları saatler onceden kestiler sokaklara kadar. Kaldırım kenarları bile bandajlandı! Coulthard ı baska hangi ülke böyle karşılar acaba...

Son olarak Umarım Coulthard ın acıklamalarından bizim karayolları da ders alır.

memopad

  • Ziyaretçi
Boğaziçi Red Bull ile kanatlandı
« Yanıtla #6 : Temmuz 21, 2005, 09:18:29 ÖÖ »
öyle ya da böyle Türkiye tanıtımına katkıda bulundular....
 
 zaten geçen yılın rakamlarına göre Türkiye turizmden en fazla gelir elde eden 8. ülke olmuş..

HONDA

  • Ziyaretçi
Boğaziçi Red Bull ile kanatlandı
« Yanıtla #7 : Temmuz 21, 2005, 09:37:16 ÖÖ »
Halkımızdaki sığ mantalite bozulmadıkça olaylara at gözlükleri ile bakmaya devam edeceklerdir, bu işlerden anlamayan yollu yolsuz herkes kafasına göre yorum yaparsa ne olacağını tahmin etmek zor değil.

feris

  • Ziyaretçi
Boğaziçi Red Bull ile kanatlandı
« Yanıtla #8 : Temmuz 27, 2005, 02:06:30 ÖS »
coultarda ogs den kaçak geçtiği için 33 milyon ceza kesmişler red bull da odemiş adamlar yanlışlık olduğunu soylemiş ama redd bull yinede odemiş   :o