Gönderen Konu: Belçika GP tehlikede  (Okunma sayısı 2136 defa)

Srkn®

  • Ziyaretçi
Belçika GP tehlikede
« : Ekim 21, 2005, 06:10:12 ÖS »
Belçika GP teşebbüs sahibi DDGP’nin iflas ettiğinin açıklanması an meselesi. Şirketin, 2010 yılına kadar Spa-Francorchamps’ta koşulan Belçika GP’sini desteklemek için anlaşması var ve eğer bu şirket batarsa, Belçika katılımı da tehlikeye girecek. DDGP son iki yıldır bilet satışlarının beklenenin çok altında kalması nedeniyle zor anlar geçiriyor. Şirketin şu anda 10 milyon EU borcu bulunuyor.

Cuma günü Belçika’nın Walloon hükümeti Belçika GP’sinin geleceğini tartışmak üzere toplanacak. DDGP’den bir yetkili, şu an için konu ile ilgili bir açıklama yapamayacağını ve Belçika GP’sinin durumunun ne olacağını bilmediğini söyledi.




memopad

  • Ziyaretçi
Belçika GP tehlikede
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2005, 06:27:50 ÖS »
yazık olur..
en heyecanlı katılımlardan birisidir SPA..

memopad

  • Ziyaretçi
Belçika GP tehlikede
« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2005, 08:48:08 ÖÖ »
Formula'nın Belçika sponsoru iflas etti

Formula 1 katılımlarının Belçika ayağını düzenleyen firma iflas etti. Belçika'da her yıl Spa-Francorchamps'da düzenlenen Formula 1 katılımlarının organizatör firması, geçtiğimiz perşembe günü Liege Ticari Mahkemesi'ne başvurarak, borçlarını ödeyemediğini bildirdi. Mahkemesi de firmanın iflas kararını verdi. Gelecek yıl Spa-Francorchamps pistinde yapılan katılımlara nakit desteğini çekeceğini açıklayan Lüksemburg hükümeti, Belçika Grand Prix'sini tehlikeye sokmuştu.
Belçika'nın Fransız bölgesindeki Valon hükümeti, katılımların yapılabilmesi için 15 milyon euro para yardımı planlıyor, ancak bu yardım da henüz toplanamadı. Bu durumda Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone'un Belçika hükümetine, katılım destekçilerini değiştirme izni vermesi bekleniyor. Bu konudaki toplantı 8 kasımda yapılacak.

Formula 1'in en eski pistlerinden biri olan Spa-Francorchamps, şimdiye kadar yedi dünya şampiyonluğu kazanan Michael Schumacher'in de favori pistlerinden biri. Alman pilot, Formula'daki ilk katılım birinciliğine, Benetton adına katılımırken bu pistte ulaşmıştı.

RuSHeR_RaCeR

  • İleti: 535
Belçika GP tehlikede
« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2005, 02:37:00 ÖS »
Alıntı yapılan: "memopad"
yazık olur..
en heyecanlı katılımlardan birisidir SPA..



+10 Harbi yazık olur...

memopad

  • Ziyaretçi
Belçika GP tehlikede
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2005, 01:59:59 ÖS »
Ecclestone'nun SPA'yı Kurtarma Operasyonu

En favori pistlerin başındaki Spa'nın kaderi Bernie'de

Bernie Ecclestone, 2006 Belçika Grand Prix'sini kurtarma konusunda promotörü ile yaptığı görüşmelerde sona yaklaştıklarını söyledi.

Belçika ulusal televizyonuna yaptığı açıklamada, gerek ulusal, gerekse yerel hükümetlerle çok ciddi bir şekilde görüştüğünü kaydeden Ecclestone, kontratta yer almasına karşın, hükümetin promotörlük görevini üstlenmek istemediğini kaydetti. Grand Prix'nin asıl promotörünün iflasından sonra yapılması tehlikeye giren Belçika GP'sini kurtarma yolunda son noktaya gelindiğini kaydeden Ecclestone, 1950'den bu yana katılımlara ev sahipliği yapan Spa-Francorchamps Pistinin pilotlar ve takımlar tarafından çok sevildiğini ve bu nedenle takvimden çıkartılmasının arzu edilmediğini belirtti.

memopad

  • Ziyaretçi
Belçika GP tehlikede
« Yanıtla #5 : Şubat 09, 2006, 10:54:47 ÖÖ »
Belçika GP 2006 takviminden çıkarıldı!
 
Belçika Grand Prix'i 2006 katılım takviminden çıkartıldı. Formula 1 yönetim kademesi yaptığı bildiri ile Spa-Francorchamps katılımının takimden çıkartıldığını açıkladı. Kararın, tanıtımcı firmalar ile yaşanan bazı problemler sonucu alındığı bildirildi. Geçen ay yaptığı açıklamada problemin çözümü konusunda umutlu olduğunu söyleyen Bernie Ecclestone'un çabası ise problemi çözmeye yetmedi.
 
 
 
Belçika Ulusal Spor Organı RACB, FIA'ya yaptığı yazılı başvuru ile Formula1 Dünya Şampiyonası 2006 takviminden çıkarılmalarını istedi. Kurum buna gerekçe olarak SPA-Francorchamps pisti için öngörülen geliştirme çalışmalarının zamanında yetiştirilememesi gösterildi.
 
-----------------------------------------------------------------
Sonunda resmiş olarak SPA bu yılki takvimden çıkarıldı. En zevkli pistten mahrum kalacağız bu yıl maalesef.

Mrija

  • İleti: 570
Belçika GP tehlikede
« Yanıtla #6 : Şubat 09, 2006, 10:40:01 ÖS »
Monza dan sonra en keyifli pistti bence.Üzüldüm açıkçası SPA pisti keyfini bu sezon yaşayamacak olmaktan :(