Gönderen Konu: Aguri Suzuki Formula'ya geri dönüyor  (Okunma sayısı 2606 defa)

memopad

  • Ziyaretçi
Aguri Suzuki Formula'ya geri dönüyor
« : Kasım 03, 2005, 11:35:34 ÖS »
Aguri Suzuki Formula'ya geri dönüyor
 
Eski Formula pilotlarından Aguri Suzuki'nin liderliğinde yeni bir takım 2006 sezonunda katılımmak için başvuruda bulundu. Super Aguri Formula One olarak adlandırılan Japon takımı, Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu'na son tarih olan 15 kasımdan önce başvurdu. Suzuki, "şimdiye kadar tüm zorlukları aştık. Önümüzde yapmamız gereken daha çok iş olduğunu biliyoruz, ama 2006'da mutlaka katılımlara katılmak istiyoruz" dedi. Aguri Suzuki, 1995'te Formula pistlerine veda etmek zorunda kalmıştı.
 
Honda'nın motor ve ekipmanları desteğini alan Super Aguri Formula One, eğer kabul edilirse pistlerdeki 11'inci takım olacak. 45 yaşındaki deneyimli pilot Suzuki, 1988'de Lola ile F1'de sahne almadan önce Japonya'da kart ve otomobil katılımlarını kazandı ve 24 saatlik Le Mans katılımlarına katıldı.

Suzuki, Lola'dan sonra Larousse, Zakspeed-Yamaha, Footwork/Arrows ve Jordan için piste çıktı. Ligier için katılımırken 1995 Japonya GP'sinde boynundan sakatlanarak kariyerine son vermek zorunda kaldı. 1990 sezonunda pilotlar şampiyonasında 12'nci olarak en iyi fderecesini elde etti. Suzuki daha sonra kendini genç Japon pilotları bulmaya adadı.

Bir yandan da Honda'nın Formula takımını kurmasına yardım ediyordu. İki yıl önce ise ABD'deki Indy Car katılımlarına katılan bir takıma katılmıştı.



Daniel Gabriel

  • Ziyaretçi
Aguri Suzuki Formula'ya geri dönüyor
« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2005, 10:10:28 ÖÖ »
Kabul edilirse Takuma Sato burda katılımcak sanırım..

memopad

  • Ziyaretçi
Aguri Suzuki Formula'ya geri dönüyor
« Yanıtla #2 : Kasım 17, 2005, 10:23:26 ÖÖ »
Yeni takım belirsizliği!

Formula 1 yönetimi, başvuru süresinin salı günü dolması nedeniyle katılımlara 11'inci takımın alınması konusunda kararsız kaldı. FIA yöneticileri şimdiye dek sadece, eski Formula 1 sürücüsü Aguri Suzuki'nin kurduğu Super Aguri'den başvuru aldıklarını açıkladı. Suzuki gelecek sezon katılımacak 11'inci takım olmak istiyor.
Fakat FIA'in, geçtiğimiz ay başında yayımladığı ve gelecek yıl katılımacak takımları belirlediği listede herhangi bir değişiklik yapılmadı. Ayrıca geçtiğimiz sezon pistlerde katılıman dört takım, gelecek sezon için ismini değiştirmek üzere başvuruda bulundu. Bu takımlar BAR, Sauber, Jordan ve Minardi.

Sauber ismini BMW Sauber F1 olarak değiştirecek. Jordan'ın yeni ismi ise Midland F1 olacak. Minardi'nin gelecek sezon kullanacağı isim Squadra Toro Rosso. Honda'nın sahip olduğu BAR'ın gelecek yıl kullanacağı isim ise henüz belli olmadı. Japon marka, Super Aguri takımına da motor ve teknik destek sağlayacak.

timucintt

  • İleti: 265
Aguri Suzuki Formula'ya geri dönüyor
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2005, 02:57:53 ÖS »
Hadi bakalım Japonların yükselişi inşallah devam eder F1 de  8)

memopad

  • Ziyaretçi
Aguri Suzuki Formula'ya geri dönüyor
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2005, 01:56:50 ÖS »
MidlandF1'den Super Aguri'ye Engel

Nick Fry, Super Aguri'yi destekliyor

FIA kuralları gereği Super Aguri F1'in 2006'da katılımı için gereken Grid'deki 10 takımın oy birliği ile kararında MidlandF1 karşı oy kullandı.

FIA'nın, Honda tarafından desteklenen Super Aguri F1'ın resmi katılım listesinin açıklanmasından önce yapmış olduğu başvuruyu, eksik belge bulunduğu gerekçesiyle reddetmesi ve Max Mosley'nin tekrar başvurmaları çağrısı sonucu işleme konan kural gereği, 9 takımın olumlu görüş belirterek imzaladıkları dökümanı, MidlandF1 reddetti ve imzalamadı. Böylece kural gereği Aguri'nin 2006 sezonunda Formula 1'e girme şansı ortadan kalktı.

MidlandF1'in karşı oy kullanması ve gerekçesinin açıklanmamış olması, Formula 1 çevrelerinde TV gelirlerinin paylaşımı konusunda Rus takımının isteksiz olmasına bağlandı. Öte yandan, Super Aguri F1'in Bernie Ecclestone'a yeni Concorde Anlaşmasını derhal imzalama sözü de vermiş olduğu bildirildi.

Nick Fry, Super Aguri'yi destekliyor

MidlandF1'in tutumunun belli olmasından önce yaptığı açıklamada, Honda Takım Patronu Nick Fry, Super Aguri Takımının katılımını desteklediğini söyledi. Fry; "Yeni bir takımın Formula 1'e katılmasını, hem sporun geleceği için çok yararlı, hem de ayrı bir renk katacak olması açısından son derece olumlu görüyorum. Çok iyi bir motora sahip olacaklarından kuşkum yok. Umarım katılımları konusunda çatlak ses çıkmaz" dedi.

memopad

  • Ziyaretçi
Aguri Suzuki Formula'ya geri dönüyor
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2005, 08:18:44 ÖÖ »
Super Aguri'ye Mosley'den Destek

Mosley, "2006'da 11 takım start alacak" dedi

Formula 1'deki 10 takımın desteğini alan Super Aguri F1 Takımının önündeki tek adım FIA'nın kabulü. Bu konuda da FIA Başkanı Max Mosley'nin "sözlü onayı" bugün geldi.

Katılım için gereken tüm koşulları zamanında yerine getiremeyen Super Aguri F1, geç katılım kuralına göre gerekli işlemleri tamamladı. 48 milyon Dolar tutarındaki depozitoyu da FIA'ya yatıran Aguri Suzuki, paranın gecikmesine Japonya'nın "kara para aklama" yasasının neden olduğunu söyledi.

Bugün Almanya'da yayınanan Auto, Motor und Sport Dergisine bir demeç veren ve Aguri'nin 2006 sezonuna katılımına ilişkin herhangi bir engel kalmadığını kaydeden FIA Başkanı Max Mosley ise şunları söyledi: "2006 sezonunun ilk katılımında 11 takım start alacak, bundan eminim."



Super Aguri F1'de Sona Gelindi

Formula 1'in "11"inci takımı FIA'yı bekliyor

Bugün Leafield'deki takım merkezinden yapılan açıklamada Super Aguri F1'in 2006'da Formula 1'e girmesi için gereken diğer 10 takımın imzalı onaylarının alındığı bildirildi.

Takım Patronu Aguri Suzuki yaptığı açıklamada şimdi sıranın FIA'ya geldiğini ve kurumun da onayı alınır alınmaz 2006 hazırlıklarının temposunu arttıracaklarını belirtti. "10 takımdan da olumlu yanıtı aldığımız için çok mutluyum" diyen Suzuki, tüm takım patronlarına, geç giriş kaydını onayladıkları için teşekkür etti.

Takımın tam kadro halinde ve tüm hızla Leafield'de hazırlıkları sürdürdüğü belirtildi. Eski Arrows fabrikasında hazırlanan geçici 2006 şasisine motoru Honda verecek. Super Aguri F1 açıklamasında 2006 otomobillerinin tam anlamıyla hazır olmasına dek, eski Arrows'un son şasisinin geliştirilmiş, modern versiyonunun kullanılacağı kaydedildi. Konuya ilişkin bir demeç veren Takım Genel Müdürü Daniele Audetto; "Sezonun başlarında tempomuzu yakalayabileceğimizi sanmıyorum. İlk katılımlarda amacımız takım elemanlarını eğitmek ve yetiştirmek olacak" dedi.

memopad

  • Ziyaretçi
Aguri Suzuki Formula'ya geri dönüyor
« Yanıtla #6 : Aralık 23, 2005, 08:21:34 ÖÖ »
Aguri Suzuki, Sato İle Görüşüyor
   
Takımın logosu da basına dağıtıldı


Formula 1'in en yeni Patronu Aguri Suzuki, 2006 için Takuma Sato ile görüştüğünü söyledi.

Honda tarafından hem V8 motoru, hem de sponsorlukla tam desteklenen Aguri Suzuki'nin takımında görmek istediği pilotların başında Sato geliyor. Bu tercihte Honda'nın rolünün de fazla olduğu bildiriliyor. İtalyan basınına dün takımın İngiltere'deki merkezi Leafield'de açıklamalarda bulunan Suzuki; "Takuma ile epeydir görüşüyoruz. Diğer pilotun kim olacağı konusunda ise henüz bir bilgi veremiyorum" dedi. La Gazzetta dello Sport Gazetesi ise konuya ilişkin bugünkü haberinde, Honda'da test yapmakta olan Anthony Davidson ve Adam Carroll'ın yanısıra Suzuki'nin bir başka Japon Pilot Kosuke Matsuura ile de ilgilendiğini kaydediyor. Gazete, Aguri Suzuki'nin bu konuda; "Bence bu isimlerin hepsi de son derece yetenekli pilotlar" dediğine de yer veriyor.

Takımın Leafield'deki merkezinde 70'e yakın kişinin çalıştığı, Bahreyn GP'sinden hemen önce bu sayının 100'e çıkmasının beklendiği delirtildi.

Dün geç saatlerde basına yollanan bültende, takımın logosu hakkında da bilgi veriliyor. Logonun solundaki şekilde üç elementin simgelendiği, bunlardan birisinin, "S"nin, takım ve pilotun bir katılım pistinde izleyecekleri en mükemmel çizgiyi, ikincisi olan "Ateş"in, herkesi saf dışı bırakacak güç ve yeteneği ve sonuncusu olan “Shuriken”in ise, Ninja'ların kullandığı yıldız biçimindeki silahı temsil ettiği ve bunun da hız, güç ve hassaslık olduğu belirtiliyor.

memopad

  • Ziyaretçi
Aguri Suzuki Formula'ya geri dönüyor
« Yanıtla #7 : Ocak 06, 2006, 09:23:45 ÖÖ »
Grid'in son takımı Süper Aguri

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), Super Aguri'nin Formula 1'e alınma kararını önümüzdeki hafta açıklayacağını duyurdu. Yeni sezonda Japon Super Aguri'nin Formula 1'de katılımmasına takımlardan sonra FIA'dan da henüz resmi olmasa da onay geldi. Bu gelişme ile Aguri Suzuki'nin takımı F1'deki 11'inci ekip olmaya hazır hale geldi. FIA'dan yapılan açıklamada, "Formula 1'de mücadele eden tüm takımların Super Aguri'ye onay veren resmi belgeleri FIA'ya ulaşmıştır" denildi.
Açıklamada, Super Aguri'nin F1'de yer alabilmek için gereken ekonomik garantileri de önümüzdeki hafta başında FIA'ya sunacağı belirtildi. FIA ekonomik garantileri gördükten sonra Super Aguri resmen Formula 1'deki 11'inci ekip olarak 2006 yılında pistlerdeki yerini alacak.

Honda tarafından desteklenen Super Aguri, geçtiğimiz ay tüm F1 takımlarından 2006 sezonunda katılımmaları için gerekli onayı aldıklarını açıklamıştı. FIA, 48 milyon dolarlık teminatı yatırmakta geç kaldığı için Super Aguri'nin ilk başvurusunu reddetmişti.

Eski katılım pilotu Aguri Suzuki tarafından kurulan ekibin FIA'dan resmi onayı aldıktan sonra geçtiğimiz sezon BAR'da katılıman Japon Takuma Sato ile birinci pilot olarak sözleşme imzalaması bekleniyor. Arrows'un İngiltere'deki eski fabrikasını merkez olarak kullanan Super Aguri, artık F1'de mücadele etmeyen takımın dört yaşındaki araçları ile sezona başlamayı planlıyor.

--------------------------------
 artık kesinleşti gibi.
 gridde 4 adet HONDA motoru olacak bundan sonra. :thumbsup:

memopad

  • Ziyaretçi
Aguri Suzuki Formula'ya geri dönüyor
« Yanıtla #8 : Ocak 27, 2006, 01:59:08 ÖS »
Grid'in 11. takımı Super Aguri

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), Super Aguri'nin Formula 1'de 11'inci takım olarak yer alacağını resmen açıkladı. Bu sezon Formula 1'e katılmasına 10 takımın onay verdiği Super Aguri'ye FIA'dan da resmi onay çıktı. İlk başvurusu, 48 milyon dolarlık teminatı zamanında yatırmadığı için reddedilen Super Aguri'nin katılımıyla Formula 1'de 2002 yılından beri ilk kez 11 takım mücadele edecek.
Arrows'un İngiltere'deki eski fabrikasını satın alan ve burayı merkez olarak kullanan Super Aguri yeni sezondaki pilotlarını henüz açıklamadı. Ancak pilotlardan biri çok büyük ihtimalle BAR'dan gönderilen Takuma Sato olacak. Eski F1 sürücüsü Aguri Suzuki tarafından kurulan Japon takımı motorlarını Honda'dan sağlayacak. Lastikler için ise Bridgestone ile görüşmeler sürüyor.

Formula 1'de 2006 sezonu 12 martta Bahreyn Grand Prix'si ile başlayacak.

---------------------------------------------------
11. takım resmi olarak onaylandı. Hayırlı olsun. HONDA için iyi olacak bu.

memopad

  • Ziyaretçi
Aguri Suzuki Formula'ya geri dönüyor
« Yanıtla #9 : Şubat 15, 2006, 01:24:23 ÖS »
Super Aguri'nin pilotları - Sato ve Ide
 
Gridin en yeni takımı Japon Super Aguri F1 2006 yılında katılımacağı pilotlarını açıkladı. Super Aguri'nin yeni sezondaki sürücüleri Takuma Sato ve Yuji Ide olacak. Yapılan açıklamalar uzun süreden beri yapılan dedikodulara nihayet son verdi. Super Aguri artık Sato ile katılımacak. Aynı zamanda gelen bilgilere göre Ide Sato'nun takım arkadaşı olacak.
 
 Suzuki, Formula 1'deki ilk yıllarında çok zorlanacaklarını ancak bu iki pilotla birlikte 2006 sezonunu en iyi şekilde geçirmek istediklerini vurguladı.

Sato ilk önce Honda destekli Jordan ile 2002'de daha sonra 2004 ve 2005'de BAR'da katılımmıştı. Şimdi ise gene Honda destekli Super Aguri için Formula1'de katılımacak.

2004 ABD Grand Prix'sinde üçüncü olan Sato 14 yıl sonra podyuma çıkan ilk Japon unvanını elde etmiş, aynı yıl 34 puanla sürücüler klasmanında sekizinci sırayı almıştı.

Geçtiğimiz yıl sadece Macaristan Grand Prix'sinde bir puan alabilen Sato, önlerinde yorucu bir çalışma dönemi bulunduğunu ancak mücadeleye hazır olduğunu ve yeni sezonu dört gözle beklediğini söyledi.

Kararın açıklanmasından sonra Sato bir an evvel çalışmaya başlamak istediğini belirterek şunları söyledi, "Herkes Super Aguri'nin ne derece önemli bir işi başardığını biliyor. Bu kadar kısa bir sürede bir F1 takımı hazırlamak gerçekten çok büyük başarı. Bende tüm takım çalışanları gibi bir an evvel iş başı yapmak istiyorum. Ayrıca motorsporlarında başarılar kazanmış Aguri-san ile çalışmakta benim için büyük ayrıcalık."

"Geçen gün araç ile ilk kez tanıştım ve çok keyifli bir hazırlık sürüşü gerçekleştirdim. Tüm ekip arkadaşlarım ile güzel bir gün geçirdik. Bizim önümüzde yapılacak çok iş var ve biz başarılı olmak için daha fazla çalışmalıyız."

Japon takımının ikinci pilotu Ide ise ilk kez Formula 1'de katılımacak. Japon sürücü kendi ülkesinde düzenlenen Formula Nippon serisinde geçtiğimiz sezon ikinci olmuştu.

Formula 1'in 11'inci takımı Super Aguri, 12 martta Bahreyn'de koşulacak sezonun ilk katılımında yeni aerodinamik düzenlemelere göre modifiye edilmiş ve Honda motorlu eski Arrows araçlarıyla mücadele edecek.

Japon takımı ilerleyen grand prixler'de kendi aracı ile katılımmak için çalışmalarını sürdürüyor.
 
---------------------------------------
Her iki pilotu da Japon. Sato'nun agresifliğini (ve de sakarlığını) biliyoruz. Bakalım diğer acemi Japon nasıl bir performans gösterecek?