Gönderen Konu: 2006 sezonu araçları  (Okunma sayısı 2928 defa)

memopad

  • Ziyaretçi
2006 sezonu araçları
« : Ocak 04, 2006, 11:20:24 ÖÖ »
Formula1'de kış testleri verilen tatilden sonra önümüzdeki hafta Jerez'de tekrar başlayacak. Yeni sezon için zaman azalırken takımlarda 2006 yılında kullanacakları araçların tanıtım hazırlıklarını hızla sürdürüyorlar. Toyota 2005 Aralık ayındaki testlerde yeni aracını test etmiş ve ufak bir tanıtım yapmış olasada resmi açılışını 14 Ocak'da yapmayı planlıyor. Ayrıca Toyota 2006 yılında ilk resmi açılışı gerçekleştiren takım olacak.
Red Bull'da yeni aracını test sürüşlerinde ortaya çıkartmıştı ancak resmi olarak bir tanıtım tarihi vermediler. Toro Rossa'da Red Bull gibi açılış tarihini açıklamayan takımlardan. McLaren ve pistlerin yeni takımı Super Aguri (!) sezon açılışı tarihlerini bildirmeyen diğer iki takım.

Bunun dışındaki takımların açılış tarihleri ise şu şekilde.

14 Ocak - Toyota
16 Ocak - BMW
23 Ocak - Ferrari
25 Ocak - Honda
27 Ocak - Williams
31 Ocak - Renault
3 Şubat - Midland



memopad

  • Ziyaretçi
Toyota TF106'nın Lansmanı Yapıldı
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2006, 08:27:28 ÖÖ »
Toyota TF106'nın Lansmanı Yapıldı
    
   

Tomita, "Toyota'nın hedefi ilk 3" dedi

Toyota'nın 2006 sezonu otomobili TF106'nın resmi lansmanı dün Fransa'nın Valenciennes kentinde yapıldı.

Dünya medyasının geniş bir katılımıyla yapılan lansman, Toyota'nın Yaris modelinin üretildiği Valenciennes'deki fabrikasında gerçekleştirildi ve Ralf Schumacher, Jarno Trulli, Ricardo Zonta ile takımın yönetim kadrosu yer aldı.

2006 sezonuna farklı bir bakışla girmeyi tercih eden Toyota Racing, öncelikle dün lansmanını yaptığı TF106'yı daha önce piste çıkarmış ve Aralık ayındaki testlerde denemiş ve 29 Kasım'da Barcelona'daki Catalunya Pistindeki ilk turlarından bu yana, hatırı sayılır bir mesafe katetmişti. İkincisi ise, lansman için seçilen mekandı. Avrupa'da en çok satan ticari modeli katılım'in üretim merkezi bu iş için seçilmişti.

Toyota Racing'in şasiden sorumlu Teknik Direktörü Mike Gascoyne; "Bize göre sezon başında yeni otomobil lansmanlarını, sadece lansman yapmak için gerçekleştirmek konsepti artık eskide kaldı. Toyota olarak, bizim için daha önemli olan ekipmanları geliştirmek, güncelleştirmek amacıyla çok yoğun biçimde çalışıyoruz. Tabii bu tempo pek o kadar kolay değil, ancak başarıya bu yöntemle ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu çalışmalar sonucu da TF105'ten yeni otomobil TF106'ya geçiş sürecimiz çok daha kısa ve verimli oldu" dedi. Gascoyne, 2006 geçiş otomobili TF106B'nin de hazırlık çalışmalarına başladıklarını ve yeni şasinin sezonun 7'inci katılımı olan Monako'ya yetiştirileceğini kaydetti.

Tomita: "Toyota'nın hedefi İlk 3"

Ralf Schumacher ve Jarno Trulli'nin geçen sezon 5 kez podyuma çıktıklarını, bunların ikisinin de 2'incilik olduğunu belirten Takım Patronu Tsutomu Tomita, 2006'da öncelikli hedeflerinin "ilk 3" olduğunu söyledi. Toyota olarak ilk GP zaferlerini sezonun ilk bölümünde elde edeceklerine inandıklarını kaydeden Tomita; "2006'da podyuma alışacağız ve bu da son derece doğal. Çok hızlı ve tempolu bir şekilde çalışıyoruz. Bu arada, 2006'da daha da güçleşecek olan Formula 1'in zorluklarını hiçbir zaman gözardı etmiyoruz. Yeni kuralların ışığında şimdiden kimin ne yapabileceği konusunda bir yargıda bulunmak olanaksız. V8 motoru, lastik değişimi, yeni sıralama turları formatı gibi, o kadar çok değişkenle karşı karşıyayız ki, tüm bunlara uyum süreci gerçek katılımlarda olacaktır" dedi.


Toyota, Intel işbirliği yenilendi



Toyota, Intel ile 2004 Ocak ayından bu yana süren işbirliği anlaşmasının da geliştirerek yenilendiğini açıkladı. Dünkü lansmanda Intel logosunun da, arka kanat kenarlarında geçen yıla oranla daha belirgin bir şekilde yer aldığı gözlendi. Dünyanın en büyük işlemci üreticisi Intel Corporation ile olan işbirliği ile Toyota'nın rekabette de avantajlı bir konuma geçeceği kaydedildi.



TOYOTA TF106








memopad

  • Ziyaretçi
BMW Sauber F1 Lansmanı Yapıldı
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2006, 04:47:39 ÖS »
BMW Sauber F1 Lansmanı Yapıldı



BMW'nin 2006 otomobili F1.06 bugün piste çıkacak

BMW Sauber F1 Takımı'nın 2006 otomobilinin örtüsü bu sabah 09:00'da İspanya'nın Valencia kentinde yapılan lansmanda kaldırıldı.

"F1.06" adı verilen otomobilin tanıtımında 500'ün üzerinde basın mensubu ve davetli bulundu. Kısaca CAC olarak anılan, geleceğin çizgileri ile tasarlanmış Ciudad de las Artes y las Ciencias salonlarında yapılan lansmana BMW üst düzey yetkilileri, pilotlar Nick Heidfeld, Jacques Villeneuve ve Robert Kubica katıldı. BMW Sauber F1 takımının 2006 otomobili F1.06, bugün öğleden sonra Valencia'daki Circuito de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo Pistine çıkacak.



Lansmanda bir konuşma yapan BMW Motorspor Direktörü Dr. Mario Theissen, son 7 aydır çok yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve bu arada biri Almanya'da, diğeri İsviçre'de, iki ayrı mekanın entegrasyonunu da başarıyla tamamladıklarını söyledi. Aralık ayındaki kış testleri için bir geçiş otomobili ürettiklerini de kaydeden Theissen; "Pilotlarımızı da hallettikten sonra önemli stratejik ortaklarımız olan, başta Petronas, Intel, Credit Suisse ve O2 ile diğer sponsorlarımızla da son derece yararlı anlaşmalar imzaladık. Bu arada 90 yeni personel aldık. Ama tüm bu gelişmelere karşın hiç hayalperest değiliz. Önümüzde katetmemiz gereken çok uzun bir yol bulunuyor. 2006 bizim için bir geçiş yılı olacak. Bu nedenle şu anda sportif başarılardan söz etmek son derece anlamsız olur. Ancak herşey doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. İlk sezonumuzda temel olarak tecrübe kazanmayı hedefliyoruz. 2005 sezonunda Sauber, Takımlar Klasmanında 8'inci oldu. İşte bu derece BMW Sauber F1'in başlangıç noktası olacak ve o noktadan hareket ederek, en kısa sürede üst sıralara çıkacağız" dedi.

Bu sabahki lansman öncesinde yapılan özel davette ise dün gece bir moda gösterisi yapıldı. Brezilyalı ünlü top model Alessandra Ambrosio'nun da yer aldığı etkinlik yine CAC salonlarında yapıldı ve BMW Sauber F1'in takım renkleri tüm salona hakimdi. F1.06'nın testleri 20 Ocak tarihine kadar Valencia'da sürecek, 23'ünde ise yeni test programı için takım Barselona'ya geçecek.





























memopad

  • Ziyaretçi
2006 sezonu araçları
« Yanıtla #3 : Ocak 25, 2006, 10:50:46 ÖÖ »
Ferrari yeni 248 F1'i tanıttı

Ferrari Formula1 takımı 2006 sezonunda kullanacakları araçlarının resmi tanıtımını bugün İtalya'daki Mugello pistinde gerçekleştirdi. Yeni aracın adı geçen sene kullanılan F2005'in yerine 248 F1 oldu. Michael Schumacher ve takımın yeni pilotu Felipe Massa yeni araçla geçtiğimiz hafta Fiorano pistinde test sürüşlerine katılmışlardı.


Yedi kez Dünya Şampiyonu pilot bugün tekrar 248 F1'in direksiyonuna geçerek Mugello'da turlayacak. Ferrari, yalnızca 1 galibiyetin ardından 3. olarak tamamladığı sezona rağmen, talihsiz 2005 sezonunun ardından yeni aracın eski performansıyla beraber geri döneceğini ümid ediyor. Bundan önce, Schumacher'in başarıyla elde ettiği 5 pilotlar şampiyonluğu ile birlikte, takımda 6 üreticiler şampiyonluğu elde etmişti.

"Bu sezona büyük bir motivasyon ile giriyoruz ve tekrar lider konuma geleceğiz." diyen takım patronu Jean Todt Mugello pistinde yaptığı basın toplantısında iddialı konuştu. "Bizim bir takımımız hedefimiz ve sürücülerimiz var ve hiç bir zaman geri dönmek gibi bir amacımız yok."

Ferrari geçtiğimiz sezonu şampiyon Renault ve ikinci olan McLaren'in ardında üçüncü sırada tamamlamış ve Schumacher'in beşinci, markalar şampiyonasındaki altında ise ard arda kazandığı altıncı zafer serisine son vermek durumunda kalmıştı. Bu sene katılımacak Ferrari'nin tanıtımı her zaman olduğu gibi İtalyan motorsporları tutkunları açısından spor takviminin en önemli hadiselerinden olmasına rağmen, takımın kış testleri için Maranelloyu terketmiş olması tanıtımın mütevazi geçmesine yol açtı.

Sadece 1 gp zaferinin kazanıldığı 2005'in sona ermesinin ardından Ferrari, Mugello pistinde çalışarak yeni 248'in hazırlanması üzerinde yoğunlaşmıştı. Bu sezon 37 yaşında sporu bırakıp bırakmayacağına henüz karar vermeyen, yedi kez dünya şampiyonu olan Michael Schumacher, açılışta yeni Brezilyalı takım arkadası Felipe ile birlikte yer aldı.

Tanıtımda araç start çizgisine park edildi ve basın mensuplarının görüntü alması sağlandı. Bunun ardından, pisti çevreleyen meraklı tifosiler aracı yakından görme imkanına sahip oldular.




















memopad

  • Ziyaretçi
2006 sezonu araçları
« Yanıtla #4 : Ocak 26, 2006, 09:39:34 ÖÖ »
Honda Lansmanı Bu Sabah Yapıldı



Honda lansmana 2 otomobil birden hazırladı

Honda Racing F1 Team'in 2006 otomobili RA106'nın lansmanı bu sabah Barselona'da yapıldı.

Lansmana Honda pilotları Jenson Button, Rubens Barrichello ve Anthony Davidson da katıldılar ve daha sonra yeni otomobille Catalunya Pistine çıktılar. Bu sabahki lansmanın, spora girdiği 1964'den bu yana ilk kez kendi adına Formula 1'de yer alması açısından, Honda'nın motorsporları tarihinde önemli bir adım olduğu belirtildi. Lansmanın bir diğer özelliği ise, bugüne kadar diğer takımlar lansmanlarına sadece 1 otomobil hazırlarken, Honda'nın 2 RA106'yı tamamen hazır olarak piste çıkartmasıydı. Button ile Barrichello öğleden sonra programlı testlere başladılar.

RA106'nın hakim renklerinin klasik Honda renkleri olduğu gözlendi. Honda Racing ilk kez Formula 1'e girdiği 1964 yılında "beyaz ve kırmızı"yı kullanmış ve bu renklerle özdeşleşmişti. Otomobil üzerindeki diğer renklerin ve grafik desenin ise, takımın 2006 ana sponsoru Lucky Strike'ı çağrıştırdığı görüldü.



Fry: "2006 hedefimiz önce GP zaferleri, sonra Şampiyonluk"

Lansmanda basın mensuplarına bir konuşma yapan Honda Racing F1 CEO'su Nick Fry, yeni sezonda temel olarak çok sayıda GP zaferi kazanmak istediklerini ve bu yönde çok sıkı bir şekilde çalışacaklarını kaydetti. 2005'te bazı parametrelerin yerine oturtulduğuna dikkat çeken Fry; "Yapmış olduğumuz bu çalışmalar bizi 2006 ve sonrasında çok başarılı kılacaktır. Dünyanın en iyi 2 katılım pilotuyla uzun süreli kontratlar yaparken, bir sezon içinde gelecek sezonun otomobilini hazır hale getirdik. Bu sezonun en önemli özelliği ise, Honda takımı olarak, Honda'nın araştırma ve geliştirme olanaklarından sonsuz şekilde yararlanacak olmamız, bu bugüne kadar hiç olmayan, çok büyük bir ayrıcalık" dedi.



























http://www.imagesf1.com/2006/bar/4.jpg

http://www.imagesf1.com/2006/bar/5.jpg

http://www.imagesf1.com/2006/bar/6.jpg

-----------------------------------------------------------
 Farklı bi tasarım olmuş bu sene. Umarım başarılı olur..

memopad

  • Ziyaretçi
2006 sezonu araçları
« Yanıtla #5 : Ocak 31, 2006, 10:47:18 ÖÖ »
Williams FW28'i tanıttı

Williams, 2006 sezonunda kullanacağı ve takımı yeniden zirveye taşıyacağına inandığı yeni aracının örtüsünü dün kaldırdı. FW28, Williams'ın son sezonda BMWyle beraberliğine son vermesinin ardından Cosworth motoruyla güçlendirilecek. Yeni araç, Williams'ın bu yıl Japon üreticiyle çalışmaya başlamasının ardından Bridgestone lastiklere azami uyum sağlamak maksadıyla tümüyle yenilenmis bir süspansiyon içeriyor.

Araç, motor kapağının arka kısmında agresif nitelikte bir bölüm bulunduruyor. Yeni araç, takımın 2005'in son iki katılımında da kullandığı, basamak hâlinde ilerleyen ön kanata sahip. Williams teknik direktörü Sam Michael, yeni araçtan beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.

Michael, "FW28 omuzlarında çok fazla dinlenme hissiyle meydana çıkıyor ve Williams'ı pürüzsüz bir neticeye ulaştırmalı. Formula 1'de pek çok iyi takım var ve bunlara karşı galip gelmenin yolu gayet basit: Daha hızlı bir araba dizayn etmek! FW28, Williams'ın önceki dizaynlarına nazaran daha geniş bir arka tampona sahip. Bundan maksat, aracın aerodinamik açıdan kısmen daha iyi sonuçları ihtiva eden hedeflere yönelmesi. Buna, Bridgestone lastiklere ve Cosworth V8 motora geçişin sağladığı mekanik hamleler de ilâve edilebilir. Bu, dizayn açısından çok ilginç bir araç ve inanıyorum ki 2006 gelişimleri sırasında da olay olmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Williams'ın kurucu ortağı Patrick Head ise, aracın farklı bir hava oluşturmasını beklediğini kaydederek, "Araç, 31 Ocak'ta Valencia pistinde ilk testlerini gerçekleştirecek" dedi.
















memopad

  • Ziyaretçi
2006 sezonu araçları
« Yanıtla #6 : Şubat 01, 2006, 08:55:36 ÖÖ »
Renault R26'nın Lansmanı Monako'daydı

"Winning is the Beginning" (Kazanmak başlangıçtır) sloganı ile bugün Monako'da örtüsü kaldırılan Renault'nun 2006 otomobili R26'nın lansmanında çok sayıda davetli ve basın mensubu yer aldı.

2005 FIA Formula 1 Dünya Takımlar Şampiyonu Renault'nun lansmanında öne çıkan mesaj; "Şampiyonluğu, agresif bir program ve bakış açısıyla korumak" oldu. Lansmanda ilk konuşmayı yapan Renault F1 Team Başkanı Patrick Faure; "Performans hedeflerimiz açısından söyleyeceğim; 2006 şampiyonluğu için son katılıma kadar savaşmak. Yeni sezona tüm takım olarak hiçbir değişikiliğe uğramaksızın giriyoruz. Viry ve Enstone'da herkes, Renault'yu zirveye çıkartacak teknik paket üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Yeni tasarım R26 şasisinde kullanacağımız V8 motorumuz RS26'nın yepyeni bir geometrisi var" dedi.



Briatore'nin hedefi basın oldu

Takım Patronu Flavio Briatore ise, sunumunda ağırlıklı olarak, Renault'nun Formula 1'e uzun dönem bağlılığı konusunda sürekli olarak şüphe ve korku yayını yapan medyaya saldırdı ve firmanın konumunun diğer üreticilerden hiçbir farkı olmadığını söyledi. Briatore konuşmasında; "Çok basit bir kuralımız var. Kural aslında bir öncelik ve bu da otomobilin ulaşabileceği en yüksek hız. Takımın verim ve bağlılığından gurur duyuyoruz. Bu yıl 2005'ten farklı bir Renault izleyeceksiniz. Fazla söze gerek yok, sezonun başlamasına çok az kaldı" dedi.

Ghoshn, "F1 için garanti veremem" dedi

Renault CEO'su Carlos Ghoshn da lansmanda bir konuşma yaptı, ancak firmasının Formula 1'deki geleceği konusunda pek de iyimser bir tablo çizmedi. "Renault'nun Formula 1'deki uzun dönem varlığı hakkında hiçbir garanti veremem" diyen Ghoshn, herşeyin takımın ortaya koyacağı başarıya bağlı olacağını, bu başarının da ölçüsünün şampiyonluk olduğunu vurguladı. Ghoshn konuşmasında şu noktalara değindi: "Üst düzey bir performans ortaya koyduğumuz, çok iyi bir gösteri sunduğumuz ve zirvede kaldığımız sürece kuşkusuz herhangi bir sorun yok. Ancak 2008'den itibaren Formula 1'in içinde olacağı konum hakkında ciddi tereddütlerimiz bulunuyor ve bu nedenle ilerisi için bir garanti veremiyorum. Ayrıca bu sözünü ettiğim konu sadece Renault'yu da bağlamıyor, spordaki tüm üreticilerin sorunu bu." Ghoshn konuşmasının sonunda tüm Renault F1 Takımına 2006 sezonunda başarılar diledi.























-----------------------------------------------
 Son şampiyonun aracı da basına tanıtıldı. Bu yıl yine iddialı Renault takımı. Son resim oldukça ilginç..

memopad

  • Ziyaretçi
2006 sezonu araçları
« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2006, 12:20:06 ÖS »
MidlandF1 Lansman yaptı, Monteiro'yu Açıkladı

Formula 1'in "İlk Rus Takımı" olan MidlandF1, 2006 otomobili M16'nın lansmanını bu sabah Silverstone'da yaptı ve bu arada, uzun bir bekleyişten sonra Tiago Monteiro'yu ikinci pilot olarak açıkladı.Lansmandan 3 saat önce MidlandF1'den yapılan resmi basın açıklamasında Monteiro'nun 2006'da Christijan Albers ile birlikte takımda katılımacağı bildirildi. Lansmanda ise Albers ve Monteiro, M16'nın örtüsünü birlikte kaldırdılar. Bu arada takımın 2006 test pilotları da podyuma çıktılar. Bu isimler; Markus Winkelhock (Alman), Adrian Sutil (Alman), Giorgio Mondini (İsviçre) ve Roman Rusinov (Rus).

Silverstone'daki lansmanda bir konuşma yapan MidlandF1 Takım Patronu Colin Kolles; "Tiago ile Christijan 2005'in en başarılı ve öne çıkan 'çaylakları' oldular ve bu isimlerle sezona giriyor olmamız, bizim için son derece önemlidir. 2006'da rekabetçi, mücadeleci ve başarılı olmayı hedefliyoruz. Test pilotlarımızdan üçü, başka serilerde başarılı olmuşlardır. Kendilerinden testlerde çalışarak takıma önemli veriler sağlamalarını bekliyoruz ve gelecekte başarılı Formula 1 pilotu olmaları için her türlü yardımı vereceğiz" dedi.MidlandF1'in 2006 otomobili M16'nın ilk pist sürüşü yarın Silverstone Pistinde yapılacak ve 7 Şubat'tan itibaren Jerez test programına katılacak.MidlandF1 de "Dumansız"Yeterli sponsora sahip olduğu açıklanan MidkandF1'in, 2006 sezonunda Benson & Hedges ile bağını kopardığı kaydedildi. Böylece önümüzdeki sezon sigara sponsorluğu süren takımlar Ferrari (Marlboro), Renault (Mild Seven) ve Honda (Lucky Strike) olacak.












Mrija

  • İleti: 570
2006 sezonu araçları
« Yanıtla #8 : Şubat 04, 2006, 05:47:13 ÖS »
Sanırım bu sezon en büyük çıkışı Honda yakalayacak.Rubens Barrichello nun tecrübesi Hondayı başarılara taşıyabilecek düzeyde.Barrichello gerçekten iyi bir pilot Ferraride Shumi nin gölgesinde kaldığı tartışılmaz bir gerçek. Jenson Button zaten kendini ispat etmiş agresif bir pilot.Kısacası ben bu sezon en büyük çıkışı Hondadan bekliyorum.