Gönderen Konu: Xenon  (Okunma sayısı 3199 defa)




kty94kty

  • İleti: 397
Ynt: Xenon
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2013, 06:50:14 ÖS »
Fikirlerinizi bekliyorum

cihan_ozgul

  • Cihan ÖZGÜL
  • İleti: 207
Ynt: Xenon
« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2013, 07:12:30 ÖS »
Bence; merceksiz ve otomatik far ayarı olmadan xenon biraz "çakma" duruyor.
Kanunen; ceza yeme ihtimaliniz var,muayeneden kalma(bazı istasyonlar geçiriyor bazıları geçirmiyor) ihtimalleriniz var. zamanında bende çok araştırdım. hatta 4300k olanı yani halojene en yakın,karşı tarafı en az rahatsız eden ve maximum görüntünün alığın kelvin değerindeki bir xenon düşündüm fakat etrafımda taktıranların hepsi teker teker çıkardılar. Görüntünün halojen kadar olmadığı ve polis riski olduğu için söktüklerini söylediler. bende vazgeçtim.
Not: bu anlatıklarım merceksiz xenon kullanımındaki kendi düşüncelerim. Eğer ki mercek kullanacağım diyorsan o zaman iş değişir.
birde şöylede yardımcı olmaya çalışırım. lütfen forum arkadaşlarım yanlış anlamasın >'1sr fakat araç aydınlatması üzerinde şu sitedeki (http://www.geceucusu.com/) arkadaşlar gerçekten çok ince eleyip sık dokuyorlar. buradaki arkadaşlarında tecrübelerinden ve yazılarından faydalanabilirsin. ama bu sitedeki arkadaşlar merceksiz xenon kullanımı için yazılara cevap vermiyorlar bilgin olsun. >%Sakin çünkü merceksiz xenon kullanımına karşılar >%Sakin :kayik ><po >'34s

Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi forumlar...

kty94kty

  • İleti: 397
Ynt: Xenon
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2013, 08:15:13 ÖS »
Teşekkür ederim. Bende mercekli kullanmak istiyorum fakat jazz' a bulamıyorum nasıl nerde yaptırırım kullanışlı olurmu sonradan olduğu için maliyeti ne olur

cihan_ozgul

  • Cihan ÖZGÜL
  • İleti: 207
Ynt: Xenon
« Yanıtla #4 : Haziran 20, 2013, 02:22:59 ÖS »
bende bu işi araştırdıkça merceklinin mantıklı olduğunu ve onun haricinde kullanılmaması gerektiğine karar verdim. internet üzerinden orjinal fara mercek takan bir arkadaş ile görüştüm. fakat beni pek tatmin etmedi. çünkü orjinalini açtıktan sonra eski düzeni kalmıyor içine su falan alabileceğini düşündüm ki birkaç forumda da su aldığını buhar yaptığını duydum.sonradan ebay a orjinal merceklilerden baktım takribi 250 tl den 750 tl ye kadar (1 far için fiyat) fiyat var fakat bunlarında kalitesiz merceklileri denk gelirseaydınlatmanın çok götü olduğunu araştırdım. sonradan düşündüm taşındım bi xenon için bukadar kafa yorup riske girmeye ve cebimden onca para çıkacağına hiç yaptırmam , bu işe değmez dedim. ona vereceğim para ile michelinden 4 lastiğimi değiştirmeyi düşünüyorum. birde extra özelik olarak bu aralar follow me home ve far sensörü taktırmayı düşünüyorum:) özelikse özelik bence xenon kadar faydalı ve arabama extra katacağını düşünüyorum.
  şahsi düşüncem; cenmax park sensöründe kaliteli bir marka xenondansa park sensörü daha ağır basıyor...

kty94kty

  • İleti: 397
Ynt: Xenon
« Yanıtla #5 : Haziran 20, 2013, 02:41:20 ÖS »
Tamam teşekkür ederim verdiğiniz fikire. Normal farlarada follow me home takabilirmiyim ?

cihan_ozgul

  • Cihan ÖZGÜL
  • İleti: 207
Ynt: Xenon
« Yanıtla #6 : Haziran 20, 2013, 05:59:25 ÖS »
Şuan ben follow me home ve far sensörü ile ilgili bir başlık açtım. ürünü takınca mutlaka videosunu paylaşacağım. bunu satan arkadaş ile telefonda görüştüm. dün bana montaj şemasını gönderdi. servise götrcem eğer takabilirim derse ki takar,ikna edebilirsem kargo ile arkadaş modülü bana gönderecek.
 Fiyat olarak modül 75tl fakat bir o kadarda serviste montaj parası vereceğmi düşünüyorum. İnternet üzerinde birkaç tane video izledim gerçekten hoş duruyor ve abartılı durmuyor. http://www.mertmod.com/ adresindende ürünleri görebilirsin. bu arkadaşın belirli noktalarda bu işi anlattığı ve şemalar üzerinde montajı tarif ettiği oto elektrikçileri var yönlendiriyor ama malesef benim buralarda olmadığı için onay almadan ürünü almadım sadece şemasını istedim. 75tl lik ürüne 20 30 lira kargo vermek istemedim. eğer istersen bunu satan arkadaşıon cep telefonunu pm atabilirim.

cihan_ozgul

  • Cihan ÖZGÜL
  • İleti: 207
Ynt: Xenon
« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2013, 06:07:17 ÖS »
Evet normal farlara da follow me takabilrsin tabi... sadece bir aparat. alarm gibi düşün?

kty94kty

  • İleti: 397
Ynt: Xenon
« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2013, 06:33:56 ÖS »
Teşekkür ederim