Gönderen Konu: 35 cm Lik yay Sorunu Yardım Edermisiniz..  (Okunma sayısı 1819 defa)

Yesill

  • İleti: 408
35 cm Lik yay Sorunu Yardım Edermisiniz..
« : Mart 01, 2010, 02:45:37 ÖÖ »
 S.a Arkadaşlar 99 ies im var 17 jant ince yanak lastik 35 cm lik helezon yay var. ancak hem davlumbaza sürtüyor dönüşlerde hemde aracın altı sürtüyor çoğu kes. araca 5 kişi bindiğimdeyse tam bir facia gibi nasıl 35 lik anlamadım sanki 50 lik gibi ön tarafa nerdeyse parmağım girmiyor arkayada anca tek parmağım girecek kadar. yolda en ufak eğim yada yolun engebesine göre direksyon çekiyor yani arac şerit değiştiriyor inceden atma yapıyor vs. darbe emici berbat durumda yolun titremesini sertliğini herşeyiyle hissediyorum hemen hemen bazen gaz pedalıma bile yansıyor. Ne yapmam gerek diğer yönden çokta tatlı duruyor bu jant lastiğe göre uygulamam gereken ne olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim..



skullcrusher

  • İleti: 389
Ynt: 35 cm Lik yay Sorunu Yardım Edermisiniz..
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2010, 07:58:09 ÖÖ »
merhabalar,3.5cmlik helezonla 225/40/17 lastik kullandığını düşünerek,stock lastik yüksekliğinden çapta 1.4 inç daha yüksek lastik kullanıyor olduğun için,bahsettiğin çamurluk boşlukları normal.ancak spor bir helezon kullanıyor isen aracın bu helezonlarla bu denli esnemesi kanımca normal değil.ya kullandığın yaylar kesilerek yapılmış olabilir ya da kısa ama yumuşak olarak dizayn edilmiş olabilir.yoldan hissettiğin darbelere maalesef yapılabilecek birşey yok helezon boyu kısalıp ve stock olanlardan daha sert olunca bu tepkiler kaçınılmaz oluyor.ön tarafta bir sıkıntın yok ise arka çamurluk ağızlarını bir kaportacıyla görüşüp,içeri doğru büktürmek sıkıntını bir miktar azaltır.ama yine araç yüklü ya da arka üç kişi ile olduğu durumlarda bu sesleri nadiren duyabilirsin.

Yesill

  • İleti: 408
Ynt: 35 cm Lik yay Sorunu Yardım Edermisiniz..
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2010, 01:06:31 ÖÖ »
Yaa bilmiyorum ama hiç memnun değilim yarın baktıracam şimdi söksem stock yay taksam o jant lasitle nasıl durur onuda bilmiyorum aracı yeni aldım bu şekilde resimde görüldüğü gibi elimde orjinal parçalarıda yok kafam allak bullak oldu ama en başta yaydan dolayı baya rahatsızım açıkçsı..... kestilermi yaylarmı adi ne var bilmiyorum :(