Gönderen Konu: Şarjlı matkap ile polisaj ?  (Okunma sayısı 9828 defa)

maje

  • İleti: 6
Şarjlı matkap ile polisaj ?
« : Aralık 26, 2013, 11:22:37 ÖÖ »
Konuyu doğru yere açtığımı umarak sormak istiyorum..


Bosch marka şarjlı matkabımla cila uygulaması yapmak mümkün mü? Buna uygun tablalar bulunuyor mu? Cihazın gücü yeterli sonuç verir mi? Hangi ebatta uç almam gerekir?

Şarjın aracın tamamı için yetmeyeceği aşikar ama lokal uygulamalarda bulunulabilir diye tahmin ediyorum.



33ozn88

  • Ozan SAHIN
  • İleti: 181
    • Facebook Adresim
Ynt: Şarjlı matkap ile polisaj ?
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2013, 03:42:56 ÖÖ »
Local olarak kullana bilirsin, fakat kimi yerlerde compound a baski uygulayacaksin ozaman sarjli matkap marsi basmayan d15gibi viy viy viy yapacak ve kisa surede sarjin bitecek. Evet kendi matkabina gore compound bulabilirsin fakay ya pahali olur, yada custome bisey yapman gerek.

cagatay54

  • İleti: 1229
Ynt: Şarjlı matkap ile polisaj ?
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2013, 07:26:28 ÖÖ »
pasta cila için bence iyi iyi dual action makinedir ne iz yapar ne bişey yormaz trtemiz bitirir çıkarsın.ama biraz pahalı tabi sadece makina 500 tl  den başlıyor.yurtdışında tanıdığınız varsa biraz daha ucuza getirtebilirsiniz..

ÖzGüR_VTEC

  • İleti: 17
Ynt: Şarjlı matkap ile polisaj ?
« Yanıtla #3 : Aralık 28, 2013, 09:14:08 ÖS »
dün koçtaş ta bitane polisaj makinası satıyordı 95 tl ye koçtaş garantiliymiş cihaz ona bi bak istersen iş görür bişeye beziyordu...

0mer

  • İleti: 431
Ynt: Şarjlı matkap ile polisaj ?
« Yanıtla #4 : Ocak 27, 2014, 07:52:51 ÖS »
hocam matkap motoru devirli ancak güçsüzdür yani hızlı döner ama bastırınca kasar ve hızlı döndüğünden herhangi bir yerde matkabı fazla tutarsan allah göstermeye boyayı fazla aşındırıp hem iz yapar hemde zarar verirsin
polisiyaj makineside bunun aksine yavaş ancak güçlü döner buda seni hem yormaz hemde aracın boyasına zarar vermez ağırdan ağırdan daha sağlıklı olur

bizzat bunu oto boyacısıyla konuştum oda bana bunu böyle anlattı sen yap matkapla veya avuç içi taşlamayla sonra bana arabayı boyatmaya getirirsin dedi  >%6rol

GokhanTfln

  • İleti: 160
Ynt: Şarjlı matkap ile polisaj ?
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2014, 11:09:03 ÖS »
Arkadaşlar soruyu siz mi anlamadınız ben mi tereddütte kaldım. Her iki ihtimale göre cevap vermek istiyorum.

Pasta ile cila ayrı şeylerdir.

Pasta yani polisaj arabadaki çizikleri gidermek için yapılan bir uygulama. Üzerinde pasta cila yazan ürünlere fazla yanaşma. Sucuklu dondurma gibi bir durum var onlarda. Eğer amacın araçtaki çizikleri gidermekse matkap ile o iş çok zor, hatta imkansız. Profesyonel değilsen einhell markası yeterli olacaktır. Direksiyon tipi olanlardan uzak durmak gerek, çünkü çok yüksek devirde çalışıyor.

Cilanın amacı aracın boyasının üstünde bir katman oluşturarak aracı dış etkenlerden korumak ve daha parlak göstermektir. Eğer amacın cila ise, kullanacağın cilanın türü önemi. Gerçek bir nano cilayı makineyle atmak çok zor. En ideali el ile atmak. Sıradan ve fazla kalıcı olmayan bir cila uygulaması yapmayacaksan bahsettiğin şarjlı matkap işini görür. Sanalpazar da polisaj pedi takmak için dönüşüm adaptörleri mevcut. Benim size tavsiyem eğer amaç cila atmaksa el ile uygulama yapın. Aynı ürünü el ile uyguluyorum 4 ay gidiyor makineyle yapıyorum 2 ay gidiyor. Makinede hemen hızlı hızlı iş bitireyim mantığı oluyor genelde. O yüzden atladığınız yerler cilanın yüzeyden çabuk ayrılmasına sebep oluyor.
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2014, 11:11:23 ÖS Gönderen: GokhanTfln »

dewo

  • İleti: 400
Ynt: Şarjlı matkap ile polisaj ?
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2014, 08:49:09 ÖS »
arkadaşlar boşuna uğraşmayın geçen hafta gittim sultanbeyli bit pazarına 20 tl aldım ikinci el  bı polısaj makınası sızede tavsiye ederim.