Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Panel Aydınlatmasının rengini değiştirmek  (Okunma Sayısı 1674 defa)
omer_
Honda Jazz
*

« : Ekim 05, 2007, 04:18:22 ÖS »

Aracına fabrikasyon teybi dışında bir cihaz bağlayan çoğu kişi ön panel aydınlatmaları ile uyum sorunu yaşamıştır.  Aracımın panel aydınlatması orjinalde beyaz renkti fakat JDM kadran takınca mecburen tamamını (saat dahil) portakal renkli ampüller ile değiştirmem gerekti.

Yeni bir MP3 çalar bağladığımda ise sadece kırmızı ve yeşil renkler sunduğundan aydınlatmayı kadran dahil değiştirmek zorunda kaldım. Bildiğiniz gibi piyasada led teknolojisini kullanan renkli ampüller bulunmasına rağmen ledler çevresine ışık yaymadığından araç içindeki her noktada kullanılmaları mümkün değil. Özellikle kadran, klima kontrol paneli gibi yerlerde bir ampülün ışığı şeffaf plastik parçaların yardımı ile bir çok noktayı aydınlatmakta kullanılıyor. Bu durumda filamanlı fakat renkli ampüller kullanmak gerekiyor. Internette bulunmasına rağmen, Konya sokakta ve sanayideki dükkanlarda bulamadım. Bu durumda iş başa düştü. Ampülleri cam boyası ile kırmızıya boyadım. Boya kavanozuna daldırıp çıkartmak yetiyor ve kurumaları 5 dk. kadar alıyor. Dijital saatin rengini teybin ekranına uysun diye maviye çevirmek için ise, bir aydınlatma dükkanından temin ettiğim spot lambaların önüne konan ısıya dayanıklı mavi asetat kullandım.

Kurumakta olan ampüller;

Dijital saatin içi;

Mavi asetat;

Ve mavi saat ...

En zor ulaşılan ampüller klima kontrol panelinin içindekiler.

Ve sonuç .... Karanlıkta resim çekmek biraz zor oldu Smiley

Aslında yapalı çok oldu ama bu foruma yazmayı unutmuşum Sad
Şimdi farklı bir ton kırmızı boya ile yeni ampüller boyadım ama henüz takmaya fırsatım olmadı. Ayrıca klima kontrol panelinin içindeki ledleride değiştirdim.
Yeni resimleri yakında ekleyeceğim.

İşinize yaraması dileği ile,

Saygılarımla.

Ömer
hpras
Honda City
*

Biliniyor, hayat bizden razıdır.

« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2007, 04:51:38 ÖS »

eline sağlık. böyle maharetli arkadaşlara gıpta ediyorum doğrusu

Civic 1.4is
mutunch
Honda Civic Type R

8253

« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2007, 05:41:55 ÖS »

eline sağlık çok güzel olmuş valla. biraz konu dışı olacak ama bişey dikkatimi çekti sanırım si senin araba. si larda otomatik klima var mıydı bilmiyordum onu. böyle bir teknnolojiyi o zamanda uygulamışlarsa helal olsun.

Honda Hayat Onda
Agent
Honda Civic Type R

Repptilee Vtec2...

« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2007, 05:45:37 ÖS »

Hİçbirşey elle yapılan gibi güzel olmaz içine sinmez.. Helal olsun hocam maşallah elinden gelmeyen yok.. Bizde 1-2 şey öğreniyoruz bu sayede  okey
ZafeR
Honda Civic Type R

Yalansın Dünya...!

« Yanıtla #4 : Ekim 05, 2007, 05:58:43 ÖS »

elinize sağlık  okey

omer_
Honda Jazz
*

« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2007, 06:19:28 ÖS »

eline sağlık çok güzel olmuş valla. biraz konu dışı olacak ama bişey dikkatimi çekti sanırım si senin araba. si larda otomatik klima var mıydı bilmiyordum onu. böyle bir teknnolojiyi o zamanda uygulamışlarsa helal olsun.

Aracım aslında Amerikan versiyon EX modeli. Donanım olarak burdaki SI lara yakın. Orjinalinde otomatik klima yoktu. Parçalarını ebayden alıp ben taktım. Smiley
http://www.teamhondaturkey.com/forum/motor_modifiye_do_it_yourself_teknik_bilgiler/ynt_94_civic_de_tam_otomatik_klima-t5412.0.html
mutunch
Honda Civic Type R

8253

« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2007, 07:18:54 ÖS »

bir kez daha ellerine sağlık demek istiyorum. hayran kaldm valla. herşeyiyle süper bir uygulama olmuş okey

Honda Hayat Onda
Faruk
Turbo Civic Type-R

2006 Civic ES

« Yanıtla #7 : Ekim 06, 2007, 07:12:25 ÖS »

gayet başarılı bi çalışma olmuş eline sağlık..   okey
böyle işlemler biraz bilgi birazda cesaret istiyor sanırım..  artis

Yanlıyorum Kahrımdan,Devir 6000'deyken,Uzuyorum Sahilden Pugcular Peşimdeyken,VTEC Açıkken,Eğer Şöför Bensem,Dans Ederim CİVİC 1.6 ES'len ..
whitehan
Honda Civic Type R

cuneyt

« Yanıtla #8 : Ekim 06, 2007, 07:31:26 ÖS »

eline sağlık

Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz....
can34
Honda Civic Type R

Honda Accord

« Yanıtla #9 : Ekim 06, 2007, 10:45:28 ÖS »

ellerine sağlık cok güzel olmus
DoğHonda
Honda Jazz
*

MUSIC&SPEED

« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2008, 04:58:08 ÖS »

Çok teşekkürler Ömer bey Bende yaptıklarınıza gerçekten inanamadım.... Harika olmuş .Denemeye cesaret edebilirmiyim bilmiyorum ama yapacağım galiba .. Tekrar teşekkürler okey
recepyuksel
Honda Integra
*

« Yanıtla #11 : Mart 01, 2008, 03:11:05 ÖÖ »

paylaştıgın için teşekkürler.

Not: eğer panelleri sökerken nerelere dikkat etmek gerekiyor yazabilirsen daha çok sevinirim. sökerken bir daha takılamayacak hale getirmeyelimde.
omer_
Honda Jazz
*

« Yanıtla #12 : Mart 04, 2008, 12:58:59 ÖÖ »

Geç cevabım için özür dilerim, ancak fırsat bulabildim.

Kadranı sökmek için;

Klima kontrol panelini sökmek için ise;

Genel olarak plastik aksam sertleştiği için soğuk havada sökmemek lazım.
Birde göğüs kaplamasına zarar vermemek için paneli ve kadranı yerinden çıkartırken mutlaka bir parça kalın kumaş yardımı ile korumak gerekiyor.
Paneli tırnaklarından kurtarıp çekmek için iki elimizle sıkıp esnetmek gerekiyor.

recepyuksel
Honda Integra
*

« Yanıtla #13 : Mart 15, 2008, 01:55:19 ÖS »

Çok Teşekkür Ederim..
Yaramazmı..
Bir sisemci olarak laptopları söktükten sonra sagsa solda kalan tornavida izlerinden nefret eden birisi olarak arabada görmeye hiç dayanamam. sayende daha dikkatli açarız işallah.
Etrafta parmak izi bırakmadan. Çok Sağol.. Smiley
rasimcvc53
Honda Integra
*

« Yanıtla #14 : Mart 25, 2008, 05:42:24 ÖS »

eline saglık
LANET HERİF!!
Honda City
*

« Yanıtla #15 : Mart 25, 2008, 09:14:12 ÖS »

tşk ler paylasımıcın
snowman
Honda Jazz
*

« Yanıtla #16 : Mayıs 13, 2008, 02:53:49 ÖS »

Aracına fabrikasyon teybi dışında bir cihaz bağlayan çoğu kişi ön panel aydınlatmaları ile uyum sorunu yaşamıştır.  Aracımın panel aydınlatması orjinalde beyaz renkti fakat JDM kadran takınca mecburen tamamını (saat dahil) portakal renkli ampüller ile değiştirmem gerekti.

Yeni bir MP3 çalar bağladığımda ise sadece kırmızı ve yeşil renkler sunduğundan aydınlatmayı kadran dahil değiştirmek zorunda kaldım. Bildiğiniz gibi piyasada led teknolojisini kullanan renkli ampüller bulunmasına rağmen ledler çevresine ışık yaymadığından araç içindeki her noktada kullanılmaları mümkün değil. Özellikle kadran, klima kontrol paneli gibi yerlerde bir ampülün ışığı şeffaf plastik parçaların yardımı ile bir çok noktayı aydınlatmakta kullanılıyor. Bu durumda filamanlı fakat renkli ampüller kullanmak gerekiyor. Internette bulunmasına rağmen, Konya sokakta ve sanayideki dükkanlarda bulamadım. Bu durumda iş başa düştü. Ampülleri cam boyası ile kırmızıya boyadım. Boya kavanozuna daldırıp çıkartmak yetiyor ve kurumaları 5 dk. kadar alıyor. Dijital saatin rengini teybin ekranına uysun diye maviye çevirmek için ise, bir aydınlatma dükkanından temin ettiğim spot lambaların önüne konan ısıya dayanıklı mavi asetat kullandım.

Kurumakta olan ampüller;

Dijital saatin içi;

Mavi asetat;

Ve mavi saat ...

En zor ulaşılan ampüller klima kontrol panelinin içindekiler.

Ve sonuç .... Karanlıkta resim çekmek biraz zor oldu Smiley

Aslında yapalı çok oldu ama bu foruma yazmayı unutmuşum Sad
Şimdi farklı bir ton kırmızı boya ile yeni ampüller boyadım ama henüz takmaya fırsatım olmadı. Ayrıca klima kontrol panelinin içindeki ledleride değiştirdim.
Yeni resimleri yakında ekleyeceğim.

Saygılarımla.

Ömer
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: