Gönderen Konu: kapı altı laser logoda özel tasarım çalışmam.  (Okunma sayısı 2006 defa)

teachers71

  • İleti: 1132
kapı altı laser logoda özel tasarım çalışmam.
« : Haziran 29, 2014, 10:45:42 ÖS »

resim1:
resimdeki gibi logo cihazının arkasını açıyoruz. Arka kısımda led lamba görüyorsunuz. (laser yazsada hikayedir. kendisi led dir)


Resim2: ön tarafta kalan kısmın içindeki boru gibi kısmı nazikçe çıkarın.


Resim3:Elinizde kalan küçük boru gibi parçayı ayıracağız. zaten tırnaklı ve yapışık değil.


Resim4: içinde 4 adet küçük 2 büyük mercek var. birde siyah plastik parça var. işimiz bununla. zira resim bunun içinde.sonraki resme dikkat ediniz.


Resim5: o küçük siyah plastik parçayı elimize alıyoruz. (dikkat ediniz mercekleri çıkarmayın. onların sırası var ve önemli.ters yerleştirirseniz görüntü bulanıyor..


Resim6:


Resim7: İşte logo bu.


Resim8:Logoyu (resmi) çıkarmak için yine plastiği  bi falçata vb ile söküyoruz.


Resim9: Logonun olduğu parçanın sökülmüş hali..


Resim10: Elimizde asıl şeffaf asetata basılmış logoyu (resmi) görüyoruz. Bu resmi değiştirdiğimizde istediğimiz logoyu yada resmi yansıtmış olacağız.


Resim11: Benim hazırladığım logolar. Logoları fotokopi yada laser yazıcıda kullanılabilen termoşild (ThermoShield) asetat denen sıcağa dayanıklı asetat filmine bastım. her asetata olmaz. dikkat ediniz. lazıcınızın dramını mahvedebilirsiniz.


Resim12: Logoyu takıyoruz. ve aynı sırayla montajını yapıyoruz.


Resim13: Buda değiştirdiğimiz logonun yansımış hali. Görüldüğü gibi orjinali kadar net değil. bunun sebebi orjinal logonun resim kalitesi çok yüksek. ben renkli laser yazıcı ile 1200 dpi kalitesi ile bastım. resim çok küçük ve yerdeki yansıması nerdeyse 70 kat büyütülmüş hali. resimdeki en ufak pikseller daha belirgin çıkıyor. bu konuyu araştırıyorum. orjinal resmi nasıl basmışlarsa hiç noktacık(piksel)yok sanki suluboya fırçası ile boyanmış gibi hatasız. böyle basabilecek bi yazıcı yada cihaz bulursak (ki mutlaka vardır) hiç hatasız resmi yansıtabiliriz.


Resim14: Bu orjinal logo ve yansıması...

Buda arkadaşımızın oğlunun resmi. resim biraz daha iyi çıkıyor.:)



Carismatiq

  • Mustafa
  • İleti: 2887
Ynt: kapı altı laser logoda özel tasarım çalışmam.
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2014, 07:19:28 ÖÖ »

Emeğinize sağlık..güle güle kullanın.