Gönderen Konu: Honda Civic Sedan 2009 - Modifiye İle İlgili Sorular  (Okunma sayısı 5386 defa)

Crank

  • İleti: 19
Honda Civic Sedan 2009 - Modifiye İle İlgili Sorular
« : Mart 02, 2010, 12:13:40 ÖÖ »
Selam arkadaşlar, otomobilimde değişiklikler yapmak istiyorum ve bu konularda öğrenmek istediğim bazı şeyler var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

-2009 model 40,000km de Civic 1.6 Sedan Elegance sahibiyim, aracım siyah renkte, öncelikle ben rengini kırmızı yapmak istiyorum, kafamdan geçen Mugen RR Sedan FD2R nin kırmızı rengi veya Euro Hatchback Type-R'ın lansman rengi, istediğim o tonlarda bir kırmızı, aslında tam olarak aşağıdaki linkteki renk yani (MugenRR)
http://www.dpccars.com/photos/06-30-07-02-Honda-Civic-Mugen-RR.jpg

Çevremdeki insanlara bundan bahsettiğimde bana aracı illa boyatmam gerekmediğini, kaplama işlemi yapıldığını, hem daha ucuza geldiğini hem de istediğim zaman eski rengine çevirebileceğimi söylediler. Dediklerine göre dokunma ve görüntü hissi orjinal boyayla hemen hemen aynıymış ve kaplama olduğu hiç belli olmuyomuş, bunlar doğrumudur? Diğer bir sorum da, acaba kaplamada veya olmazsa boyada bu rengin aynısını tutturabilirlermi? Bu uygulamayı yaptıranınız veya bu konuda bilgi sahibi olanınız varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

-Araca EDM Hatchback Type-R'ın 18" jantlarını düşünüyorum http://www.hondacivicmugen-si.com/2008_honda_civic_type_r_1.jpg
İkinci ellerini buldum 1100-1500 TL arası bir fiyata 4 jantı alabiliyorum, kırmızı sedan civic üzerinde sizce nasıl durur?
Jantların yanında arabanın üstündeki logoları da kırmızı olanlarıyla değiştirmek istiyorum, servis dışından ne kadara bulabilirim veya getirtebilirim, veya fiyatları servisinde uygunmudur?

-Yapmak istediğim başka birşey de aracın arkadaki içe doğru olan bagaj kapağı üstündeki stoplarının da resimde olduğunu gibi yanması. http://www.dpccars.com/photos/06-30-07-02-Honda-Civic-Mugen-RR.jpg Bunu nasıl sağlayabilirim acaba? Sadece bağlantı mı yapmam gerek yoksa stopların değişmesi mi lazım? Çünkü şu anda sanki içinde ampuller varmış gibi geliyo bana.

-Son olarak mekanik kısma gelicek olursak ta, hava filtresi (belki Mugen Intake Kit), viraj denge çubuğu, Hondata ECU, Brembo frenler ve Eibach yay kiti düşünüyorum. Aracın frenlerini bildiğiniz gibi Civic lerin frenleri sorunlu olduğu için ve benimkinde özellikle bu sorun birçok çözüm aramama uygulamama rağmen sürekli tekrar ettiği için almayı düşünüyorum. Almışken de güzel uzun yıllar kullanabileceğim ve alanında iyi olan Brembo istiyorum. Sizce bunları yaptırdıktan sonra ECU daki orta düzey bi update ile aracın performansında ne kadarlık bir artış olur, tüketim ne hale gelir ve en önemlisi bana ne kadar patlar tüm bu mekanik uygulamalar tahminen? Birde Eibach yaylar konforu tamamen yok eder mi? Çünkü benim istediğim normal kullanımda beni ve ailemi yormayacak ama aracın viraj yeteneklerini artıracak, birazcık ta yere yakınlaştıracak bir yay takımı, bu istediğim ayarda ortalama performans modelleri varmıdır acaba?

Cevaplarınızı, fikirlerinizi, görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar, şimdiden teşekkürler :d



TC 400

  • İleti: 1110
Ynt: Honda Civic Sedan 2009 - Modifiye İle İlgili Sorular
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2010, 01:01:01 ÖÖ »
Evet guzel bı proje , ılk once sunu belırtmek ısterım su an ıcın bızım kasalarımız ıcın her hangı bı yazılım veya ecu bulunmamaktadır... brembo ıcınde gayet dogru bı karar ama extra urunlerıde dusunun derım, brembo ya rakıp hatta daha ıyı fren sıstemelerı mevcut... Kaplama işine gelıncede benım yasadıgım sehırde kaplama ısı gayet revacda,son olarak subaru ımpreza 2.5 wrx stı ı mavıden beyaza cevırldı. orjınal boyadan farkı yok ;) sokum sırasındada her hangı problem yasanmıyor;) egewr kullanılan malzeme cast folyo ıse sorun cıkmıyor(yanı uygun folyo ) hatta o folyo ya cıla bıle surup parlata bılıyorsunuz..jant konusuna gelıncede tamamen sızın zevkınıze kalmıs bısey,ornek ben bembeyaz jant taktım arabama ibugune kadar 3 kısı cok guzel olmus dedı,gerı hep baska reng bulamadınmı dıyo :D ama ben baktıkca dahada beyaz olsun dıyorum ;)  bana kalırsa mugen rr a yakın bı jant bulun veya ınternetten getırttrın derım;)

stopların ıcını acıp led doseye bılırsınız ben kendı aracıma yaptım 1o numara oldu :D

yay konusunada gelınce Eibach dogru bır tercıh eger aracı 4 kısı olarak aktıf kullnaıyorsanız (bayramda -tatıllerde vs.vs ) Eibach 3.5 cm lık pro kıtını tavsıyeederım konfordan odun vermeden kararınca dusururu aracınızı, ben aracımda 5 kısı ,bagaj gırtlaga kadar dolu, eskısehırden antalyaya hıc durmadan ve altı surtmeden (mugen bady kıt var ) gayet konforlu bı yolculuk yapabılıyorum...

Crank

  • İleti: 19
Ynt: Honda Civic Sedan 2009 - Modifiye İle İlgili Sorular
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2010, 01:12:42 ÖÖ »
Mesaj için çok teşekkür ederim öncelikle,
hah bende o dediğinizi sorucaktım zaten boya kaplandıktan sonra boya koruma vs. gibi şeylere aynen devam mı ediyoruz bakımı nasıldır, zaman geçtikçe yıpranır mı?
Bir de Brembo, hava filtresi kiti vs. gibi parçaları internetten veya yurtdışından kendim getirtmeye kalksam kargo ücreti çok mu fazla olur? gümrükte hiç sıkıntı çıkarmı acaba?

TC 400

  • İleti: 1110
Ynt: Honda Civic Sedan 2009 - Modifiye İle İlgili Sorular
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2010, 01:25:16 ÖÖ »
evet kullanılan malzeme uygun  ıse,sorunsuzca kullanabılırsınız... yurtdısında parca getırtmenın rısk lerı fazla ,satıcının durust olması,satıcı ıle ırtıbat kurmanız,satıcının odemesını yaparken bır cok ıslem yapmaız gerekır. gumrukde takılırsa vergıl dılımlerınız yuzde 18 ıle yuzde 20 arası degısır. antrepo ve dıyer ucretlere tabı olursanız , 300 ytl mal sıze gelır 500 ytl ye :D dıkkat etmenız gerekır

freeboy

  • İleti: 1
Ynt: Honda Civic Sedan 2009 - Modifiye İle İlgili Sorular
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2010, 06:24:00 ÖS »
öncelikle slm arkdaşlar ben kıbrıs tan özgür....ben civic sedan ı ...civic sedan type r görünümüne çevirmek istiyorum.... gerekli parçaları  nerden bulabilirm ..ön tampon,arka tampon, yan spoiler,arka rüzgarlık ve ön panjur
bunlar kolay olan tabiide 18 inç beyaz orjinal type r jantı zor olacak

34 FK 3434

  • İleti: 24
Ynt: Honda Civic Sedan 2009 - Modifiye İle İlgili Sorular
« Yanıtla #5 : Mart 26, 2010, 01:22:28 ÖS »
söylediğin body kit , spoiler , ön panjur nerdeyse her tuningcide bulunmakta civic için ... 18 inç type-r jantına gelince onu bulman biraz zor yurtdışından getiriceksin maliyetide bildiğim kadarıyla yüksekti 3 bin tl felan onu geçikte olabilir tam olarak bilmiyorum sitede bi arkadaşta var o yardımcı olabilir ...

34 FK 3434

  • İleti: 24
Ynt: Honda Civic Sedan 2009 - Modifiye İle İlgili Sorular
« Yanıtla #6 : Mart 26, 2010, 01:24:27 ÖS »
 Kırmızı olursa çok güzel olur mügen rr bende çok düşündümde beyaza kıyamadığım için yaptırmayı düşünmedim bence dediğin çalışmalardan sonra çok sağlam bi civic çıkar ortaya ...