Gönderen Konu: Euro Civic motor modifiye  (Okunma sayısı 2236 defa)

selimthedream

  • İleti: 8
Euro Civic motor modifiye
« : Ekim 18, 2011, 08:15:50 ÖÖ »
Arkadaslar araniza yeni katildim ve yeni almis oldugum bir Euro Civic sahibiyim.  Daha once ABD'de '98 Model Civic EX (vtec motor) kullanmistim ve ciddi anlamda modifiye yaptirmistim. Onun kadar olmasa da yeni aldigim Euro Civic uzerinde de bazi modifiye islemleri yapmak istiyorum ve asil ogrenmek istedigim Euro Civic motor bizim modifiye limiti olmayan yerli civic'ler ile ayni midir?  Kaportaya gelince ne yazik ki secenegim olmadiginin farkindayim ama motor bana bazi secenekler sunuyorsa bu da beni tatmin edecektir. 

Su anda aklimda olanlar:

* Motordan geriye 52'lik tek boru ve abart exhaust (Daha once 106 kullanmistim ve orta susturucuyu iptal etmistim. Performansta fark edilebilir bir artis olmustu ama ayni zamanda da polisler ile basim belada idi)
* Acik hava filtresi
Yukaridakiler yapabilecegimden emin olduklarim. Bi sekilde yaptirabilirim bunlari ama asagidakiler ayri bir konu. Asagida da yapmak isteyip de motordan emin olamadiklarim var:
* Performans bujiler ve kablolari
* Headers
* Kule gergisi
* Chip Tuning



G-power

  • İleti: 20
Ynt: Euro Civic motor modifiye
« Yanıtla #1 : Kasım 21, 2011, 02:35:46 ÖS »
d16a6 ile aynıdır 88 91 civiclerde çıkar inj olanlarda tabii ABD de en çok modifiye edilen D serisi D16A6 ,Z6 ,Y8 dir silindir kapağını Z6 Sohc VTEC yaparsınız direk olur  ,OBD 1 olması lazım vtec yaparsanız p28 ecu takın chipletin  vtec yapmazsanız p29 ecu chip egzos falan 51 lik yeterli olur modifiye parçası çok olan bir motordur