Gönderen Konu: Coilover hakkında bilgi  (Okunma sayısı 2168 defa)

Co Black

  • İleti: 750
Coilover hakkında bilgi
« : Ocak 05, 2010, 07:46:37 ÖS »
Mrhaba coilover hakkında bişey sormak istiyorum.
Bi tane araç almak istiyorum 2005 v-tec .Aracı satan kişi araçta yükseklik ayarlo coilover olduğunu söyledi.
Coilover spor yaydan dahamı iyidir.Ya da bunu takınca extradan yay takmaya gerek kalmıyo mu.Coilover takılmış araç horpalanmış bi araçmıdır.
Bilmediğimden soruyorum :) Araştırdım ama net bi yanıt alamadım



Time-R

  • Ziyaretçi
Ynt: Coilover hakkında bilgi
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2010, 08:02:15 ÖS »
Simdi piyasada bilinen her yukseklik alcaklik ayarli mekanik parca coilover degildir, coilsprings (ayarli yay) 'da olabilir.. Fakat sertlik yumusaklik ayari yapilabiliyorsa ve ayarli yaylarinin kendine ait ayni markada amortisorleri var ise o coiloverdir.

Coilover sisteminde yukseklik alcaklik ayari yapilabildigi gibi, sertlik yumusaklik ayarida yapilabilmektedir. Yol tutusuna diyecek laf sanirim yoktur..

Coilsprings ayarli yaylardir, arac sadece bu mekanik aparat ile yukseklik alcaklik ayari yapilir. Ne yazikki ne kadar dusurursen arabayi bu parca ile o kadar aracin ziplar..Yuksek hizda yoldaki tum kucuk buyuk asfalt dalga hatalarini iceride hissedersin..Yol tutusu o acidan dolayi cok basilirsa iyi olmuyor, 120 km hizi civarlarinda asfalttaki kucucuk dalgalar sizin araciniz icin kocaman oluyor ve iceride oldukca ziplamayi hissediyorsun.. Araci cok guzel basiyor, fakat aracin orjinal amortisorlerinin uzerine takildiginda amortisorlere zarari oldugunu duydum. 3.5'luk yay gibi basarsan arabayi bu aparatla aractaki ziplama en az seviyeye dusecektir..
« Son Düzenleme: Ocak 05, 2010, 08:04:43 ÖS Gönderen: Time-R »

Co Black

  • İleti: 750
Ynt: Coilover hakkında bilgi
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2010, 09:20:20 ÖS »
Teşekkürler verdiğin bilgiler için.Benim bu ikisininden hangisi olduğunu anlamam için.ARaç sahibine sertlik yumuşaklık ayarının olup olmadığını sormam lazım galiba

mikaileren

  • İleti: 196
Ynt: Coilover hakkında bilgi
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2010, 02:58:47 ÖS »
merhaba Arkadaslar. Yoldaki Dalgalanmalardan Bahsetmisiz ama Time-R Arkadasimiz Ama Ben Eskiden Yol isinde calisiyordum Pozatli Otobani Tokat Sivas Amasya Corum Samsun ankara buralarin yol yapiminin calismasinda bulundum yoldaki dalgalanmalar ondülasyon deniyor. bunlar genelde finişer adı verilen asvalt icin En Babasi (vögele Süper 1900-2 ) dir. bunlari en aza indirgemek istiyorsaniz Normal Lastik Hava degerlerinden Biraz Daha Dusuk Olmasi Gerekiyor. Ondan Sonra cok az hissedersiniz... Eger sivas da Bulunan Arkadaslar felan Varsa yildizeli osmanli dinlenme tesisinin ordan baslayabilirler  32 km'lik aşınması tamamlanmis tertemiz bir yol var :) saat:21-00 dan itibaren daha tatli oluyor :)) yollar bos sadece tır ve kamyon birde otobusler bulunuyor :) coilover olan bi aracta bunu denerseniz sanirim daha iyi bi sonuc alicaz :)
« Son Düzenleme: Şubat 12, 2010, 03:01:08 ÖS Gönderen: mikaileren »

onur_si

  • İleti: 180
Ynt: Coilover hakkında bilgi
« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2010, 10:24:16 ÖÖ »
3 yıldır coilsprings kullanıyorum ve en düşükte kullanıyorum takacak arkadaşlara tavsiyem:
coilleri takınca amortisorlerinizi de ayarlatın maslak ta bu işleri yapıyorlar sadece yay takarsanız amortisor olayına girmezseniz zıplaya zıplaya gidersiniz bende konfor fena değil yol tutuş güzel görünüşe laf yok zaten sadece konfordan biraz taviz vereceksiniz ama şimdi alışınca da başka araç kullanamıyorsunuz leylek gibi yatıyor sağasola.ben 230 la giderken direksiyonu bıraktığımda herhangi bi çekmek titreme vs olmuyordu ama yol güzeldi otobanda