Gönderen Konu: Civic hakkında yardım  (Okunma sayısı 2121 defa)

ysn1907

  • İleti: 18
Civic hakkında yardım
« : Nisan 21, 2014, 04:37:52 ÖS »
Sevgili arkadaşlar.. Ben aranıza katılalı yaklaşık iki ay kadar oluyor bazı konuları forumda araştıra araştıra zor da olsa buldum ama şimdi söyleyeceklerim konusunda tıkandım ve gerçekten yardımınıza ihtiyacım var.Öncelikle konuyu yanlış yerde açtıysam adminlerden ricam konuyu olması gereken başlığa taşımaları..
 Gelelim kafama takılan şeylere..Aracımı alalı iki ay kadar oluyor ama 6 ay araştırma sonucunda aldım ve gerçekten bunalmıştım  artık ne olursa olsun diye aldım.. Aracı alırken sağ ön far ve sol arka stop farı kırıktı ve yine aynı stop farının hemen altında arka tamponda ufak bir çatlak vardı gözüme gözüken.Pek üzerinde durmadan aldım bazı arkadaşlar soracaktır belki ekspertiz yaptırmadın mı diye , elbette yaptırdım bazı parçaları boyalıydı.Neyse çok uzattım galiba araç 2010 model premium beyaz otomatik vites 65 bin km. 

1- Forumdan yapmış olduğum araştırmalar sonucu arabamın plaka lambalarını, bagaj lambasını , iç aydınlatma lambalarını , makyaj lambalarını , kapı altı aydınlatmalarını ve park lambalarını photon marka ledler ile değiştirdim..Burada kafama takılan amerikan park modülü var.Bu modülü bağlatsam mı bağlatmasam mı kafam karışık çünkü sinyallerim sürekli yanacak, onun yerine park lambalarını turuncu renk -tabi varsa -  led ile mi değiştirsem diyorum..İlk olarak bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum.

2- Arabama hergün daha iyi bakmaya çalışıyorum 4 günde 1 yıkatıyorum fakat tozluyken belli olmayan yıkandıktan sonra ortaya çıkan bazı ezikler var alırken farketmedim.. 2 tane ezik ön kaputta 5 kuruş çapında, 2 tane ezik de arka sağ kapının hemen bitişiğinde onlar da tahmini 1 lira çapında.Bunlar için yapabileceğim birşey var mıdır? Ayrıca pasta cila veya boya koruma gibi neler yapabilirim.?

3- Araç şuan stok görünümdedir ekstra olarak sadece benim takmış olduğum ledler var. Camlara film çekmek istiyorum ön camlar 1 numara , arka camlar 2 numara olursa polisle çok sıkıntı yaşar mıyım diye merak etmekteyim ayrıca az önce bir konuda okudum bir arkadaş muayeneden aracın hafif kusurlu olarak geçtiğini ve çevirmeye denk geldiğinde aracın bağlandığını yazmış. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

4- Aracı ekspertize soktuğumda direksiyonun üst kısmında soyulmalar olduğunu gördüm ustaya da sordum..Usta da araç fazla kullanılmamış güneşte çok beklemiş o yüzden sadece üst tarafta soyulmalar var dedi...Direksiyon için birşey yapabilir miyim?

5- Arka koltukta 3 tane sigara yanığı var bunları döşemeleri değiştirmeden tamir etme imkanım var mı ya da döşeme değştirmem mi gerek hiç bilmiyorum.Bazı firmalar tamir ediyormuş galiba ama maliyeti nedir hiç fikrim yok..

6- Arabayla yüksek süratle gittiğim zaman 160-170 gibi herhangi sağa veya sola çekme yaşamıyorum ama 30 km/h ile çok denedim direksiyonu sola kırdığımda direksiyon tekrar topluyor ama sağa kırdığım zaman sağda kalıyor. Bunun sebebi nedir? Forumda bahsedilen hondanın kronik sağa çekme problemi bu mudur?

7- Aracın sağ ön farı kırık demiştim arkadaşla farı değiştirmek için tamponu indirdiğimizde sağ far yıkama motorunun kırık olduğunu da gördük.Far yıkama motorunu nereden bulabilirim?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar...


O değerli vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için şimdiden hepinize teker teker teşekkür ediyorum. İstanbul avrupa yakasında ikamet ediyorum ona göre bilgilendirirseniz sevinirim.Hepinize saygılar ve sevgiler.



ysn1907

  • İleti: 18
Ynt: Civic hakkında yardım
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2014, 05:47:03 ÖS »
72 kişi görüntülemiş ama bir tane bile cevap yok.yanlış yaptiysak nerede yaptığımızı söyleyin bari ona gore hatalarimizi telafi edelim..

mehmet zengin

  • İleti: 583
Ynt: Civic hakkında yardım
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2014, 07:58:01 ÖS »
Hayirli uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin.  Yazabilecegim ezikler demissin. Ezikleri gocuk gideren yerler var oralarda yaptırabilirsiniz. Dolu eziklerini yapiyorlar mesela. Tanesini 30-50tl arasi yaparlar. Direksiyonun saga sola cekme durumu icin rot balansciya bi gitsen ne derler acaba?
« Son Düzenleme: Nisan 26, 2014, 07:59:34 ÖS Gönderen: mehmet zengin »

Selcuk-006

  • İleti: 97
Ynt: Civic hakkında yardım
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2014, 11:11:10 ÖS »
Öncelikle hayırlı olsun hocam. Kaputtaki ve kapıdaki ezikler için Mehmet zengin Bey'inde dediği gibi dolu vuruğu vb. Ezikleri vakumla çeken yerler var kaportacınız varsa sizi yönlendirecektir.

Direksiyon ve döşeme içinde hazır kılıf satan yerler değilde özel diken döşemecilere giderseniz direksiyonu kaplatanilirsiniz. Koltuk döşemesi içinde fikir edinebilirsiniz.

Umarım ufakta olsa bi yardımım dokunur.

cagatay54

  • İleti: 1229
Ynt: Civic hakkında yardım
« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2014, 07:36:51 ÖÖ »
1- amerikan park yapacaksanız park ampullerini sökmeniz daha güzel bir görüntü yaratır.amerikan park modülü takmayacaksanız park ampllerini istediğiniz gibi yapaiblirsiniz.

2-arkadaşlarında dediği gibi iyi bir kaportacıda malzemeleri varsa bunları halledebilir sıkıntı olmaz.pasta cila boya koruma işini iyi bi yer bulmalısınız.ben bu işi yapıyorum neyin ne olduğunu biliyorum.100 liraya pasta cila boya koruma yaptığını söyleyenlerden uzak durun bence.kullandıkları malzemeler kalitesiz ve bir iki yıkamada ne cila kalı ne bişey.makina izleri de cabası.yapabiliyosanız iyi bir yerde yaptırın.meguiars tavsiyemdir.ucuza yaptırdığınız zaman 100 -150 tl nizi çöpe atmış olursunuz hiçbir etkisi de olmaz..

3-bildim bileli bütün arabalarımda film vardır benimn ve bir kere polis birşey demedi.gitmediğim yer kalmadı sıkıntı olmadı.en açık filmi kullnırım her zaman.bir kere çok koyu kullandım geçen gün söktüm ben rahatsız oldum.polislerle konuşmanıza bağlı biraz.tatlı dil.muayneden hafif kusurlu geçer...

4-direksiyon için bişey yapamazsınız.en fazla iyi bir oto döşemeci bulup tekrar kaplatmanız iyi olur ama çok kötü değilse dursun.kaplatmak 150 lira en az.iyi bir deri ile delikli orjinali gibi yapılabilir...

5-bu da oto döşemeci işi.yanık olan taraftaki kumaşu komple sökecek içten dikip tamirini yapacak sonra aynen koltuğu kaplayacak.sıkıntı olmaz..

6-sağa sola çekme sorunu bu değil.bu sorunu biliyorum ama ne olduğu aklıma gelmedi.bir kere yaşamıştık bir arkadaşın aracında.yaptırmıştı ama ne olduğunu unuttum.rot balansçıya gidin ön takımla ilgili ne var ne yok herşeyi çıkartır size.

7-far yıkama robotu nu çıkmacılarda yanlış hatırlamıyosam 200 liraya satıyorlar.serviste yenisi çok pahalı olur.çıkmacıda alıp kullnabilirsiniz...

cagatay54

  • İleti: 1229
Ynt: Civic hakkında yardım
« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2014, 07:41:14 ÖÖ »
ayrıca ikinci mesajında biraz kızmış gördüm.sitenin kuralları var kendinizi tanıtmanız gerekliydi.bu konudan dolayı cevap alamamış olabilirsin ve ya konuya bakanlar bu konular hakkında bilgi sahibi olmadığından dolayı cevap alamamış olabilirsin.her yardım istediğimizde anında cevap alacağız diye bişey yok müşteri hizmetleri değil dimi ;) çok acil de değil yazdıkların.

neyse yine iyi niyetli yardımcı olmaya çalışırız yardımcı olabilirsek mutlu oluruz.karşılık bekleyerek yapılan bişey olmadığı için sabır etmek gerekli.

ysn1907

  • İleti: 18
Ynt: Civic hakkında yardım
« Yanıtla #6 : Mayıs 03, 2014, 04:00:03 ÖS »
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim ama işte istanbul avrupa yakasında oturuyorum ve honda benim ilk arabam ne tanidigim biri var ne de kaportacım o yuzden tavsiye edeceginiz yerleri de bekliyorum:)

sercanim

  • SeRCaN
  • İleti: 1787
Ynt: Civic hakkında yardım
« Yanıtla #7 : Mayıs 03, 2014, 10:56:03 ÖS »
takip