Gönderen Konu: Aydınlatma projelerim  (Okunma sayısı 49361 defa)

oktay toker

  • tamircioktayy
  • İleti: 57
Aydınlatma projelerim
« : Ağustos 22, 2013, 09:10:03 ÖS »
Rabbimin izni ile sonuçlarını oldukca tatmin edici şekilde aldığım ve şu an kullanılmakta olan çalışmalarımı sizler ile paylaşma konusunda admin arkadaşımızın onayı ile bu konu altında sonuç resimleri ve videolar ile paylaşacağım.Honda araçları için yapacağım çalışmalarıda zaten gerekli bölümde konu olarak paylaşmaya devam edeceğim.Her türlü yoruma açığım.

Bütün çalışmalarımın resimli detaylarını geceucusu.com forum sitesinde inceleyebilirisiniz.

2009 yılında rabbimin bana nasip ettiği ilk aracıma yaptıklarım benim bu işlere gönül vermeme sebep oldu.Şimdi birazda mecburiyet var tabiki.









2004 Fiesta komple iç aydınlatmaları ve gösterge paneli çalışması.Hala hatasız çalışıyor diyebilirim.ÇAkma gündüz farı takılmıştı onun içindeki ledleri değişip gündüz farı denilebilecek hale getirmiştim.





98 model Opel Vectra iç aydınlatma ve gösterge paneli komple beyaz hale getirildi.Elimdeki en iyi resim bu.







 2000 model Honda Civic.







93 model Şahin için led stop.Amatörce idi.Sonra kendi çabamla yaptığım daha professyonel olduğunu düşündüğüm power led stop çalışmam.












oktay toker

  • tamircioktayy
  • İleti: 57
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #1 : Ağustos 22, 2013, 09:14:08 ÖS »
Focus F1 araçların gösterge ledlendirmeleri.









93 Mercedes C200



91 Mazda 323 f hb.




2001 Astra.





97 golf.



Mercek montajları.

Focus F1





Focus F2.5 mercek ve power led sinyal.







2011 Focus F2.5 mercek,led amerikan park.







Focus F2 Angel halkalı simsiyah mercekli far.





Örümcek siyah Focus F2 mercekli far.





Fusion Çift renk yarım angel karartılmış mercekli far.











Honda motor bi-xenon mercekli far.


oktay toker

  • tamircioktayy
  • İleti: 57
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #2 : Ağustos 22, 2013, 09:20:14 ÖS »
2001 Astra Valeo bi-xenon mercek çalışması.







Focus F2 çift renkli angel halka.



Audi A3 çift renkli angel.






Mondeo Mk3 orjinal mercekli farlara bi-xenon mercek  modifiyeleri











Linea Bi-xenonmercek ve turuncu angel halka modifiyesi.







Junyan tip farların modifiye edilmesi çalışmalarım.





Hella mercek takılarak,halkaların ledlerinin iyileştirilmesi ve 4 grup ledlere yarım watt power led takılarak modifiye edilmesi.





Fiesta sonar far halkalara turuncu led takılarak,Sinyale power led montajı yapılarak modifiyesi.











Honda civic Tyc far power led gündüz farı,Power led sinyal,uzun hüzme H7 mercek ,Valeo Bi-xenon mercek modifiyesi.







Golf 4 Hella bi-xenon,Uzun hüzme power ledli,Power led sinyal,power led gündüz farı.











Citroen C4 serisi Ultra ışıklı çok amaçlı gündüz farı çalışması.









C-max gündüz farı.







Focus F1 panjur gündüz farı çalışması.





Power ledler ile Mekan aydınlatması.













Focus 2.5 ledli ayna sinyali.









Focus 2.5 Power led sinyal,power led Fren,park stop çalışması.














oktay toker

  • tamircioktayy
  • İleti: 57
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2013, 09:24:22 ÖS »
Vites topuzu led çalışması.







Çalışmalar ile ilğili bazı videolar.









Toyota Land Cruiser VX100 için yapılan çalışma sonuçları.















Buda park bölümen yaptığım 8 er tanelik gündüz farı sonucu.








oktay toker

  • tamircioktayy
  • İleti: 57
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #4 : Ağustos 22, 2013, 09:33:23 ÖS »
3.stop orjinal Hella üretimi nefis bir yapım ama sadece iç reflektörü.Caddy yazısını yazdırdım ve 3.stop camının üzerine yapıştırdım.Sonra harfler kalacak şekilde dış kısmı çıkarttım,harfler dışındaki kısımları güzelce 600 lük zımpara ile zımparaldım ve parlak siyaha 3 kat boyadım.Tam kurumadan harfleride söktüm.Ortaya olumlu bir sonuç çıktı.Bu aydınlatmanın içinde 6 tane kırmızı flux led kullanılmış Adem bey memnun değildi bende 4 tane power led kullandım.Ama hamojen bir ışık elde edemedim reflektörü sökmem ve led ilavesi yapamam lazımdı zaman yoktu.Reflektörün bölümlerine power led koymadım sebebide reflektör aşırı şekilde ışık toplaması yaptı bunu tehlikeli buldum ve 4 power ledi dagıtmaya çalıştım.Yinede reflektör parlama yaptı.Reflektör tam gündüz farı için bire bir bir parça.Reflektör resmini çekmemişim.Rabbimin izni ile bugünde taktık.Adem bey in heyecanını görmeniz lazım dı bu sonucu beklemediği açıkca belli idi.

















2006 Mondeo farı orjinal mercek yerine yine Bosch bi-xenon mercek ve bu defa sadece merceğin kendi çerçevesini siyah yaptım.Fenada durmadı hani.





Focus F1 ler için Hella'nın ürettiği moretti tip farlarının orjinal mercekli kısmına bi-xenon mercek takalım diye işleme koyulduk.Ben D1s balast ampulü ve mercek arkasını şöyle bir görünce dedim eski tipi Hella rahatca yerine olur.Lakin çok yanılmışım.İşe başladık merceği dağıttım ve apayrı bir yapı.Epey düşündüm nasıl bir montaj ile bu işin altından kalkarım diye ve yeni tip Hella bi-xenon mercek ile yeniden komple dizayn ile iyi bir sonuç alarak Rabbime şükür bugün farları taktık.

Orjinal Hella Kare balast ve Osram D2s ampuller farın orjinalinde mevcut.İlk işlem orjinal merceğin şapka kısmını genişletmek oldu.



Merceğin ön kısmını rütuş kalemimle güzelce boyadım.





Merceğimizi bu kısıma çizgi hizalaması ile monte ettikten sonra arka kısımdan komple Rtv silikon ile izalasyonu yaptım.





Esas dış kasası için epey düşündüm.Önce bu kasayı koymadan monte edeyim diye düşünmüştüm ama içime sinmedi,uzun ömürlü olmayacaktı.Sonra pvc su boruları aklma geldi ve 2 katlı olan kalın tiplerden arkasının kapaklı olan tiplerinden aldım.Mercek metaline değmiyor dış kasaya direk etrafında dıştan yarım cm iç içe geçirerek ve 2 yandandan vidalayarak sonrasında Rtv silikon ile komple izole ederek tam bir izalasyon için sıhhatli bir montaj oldu.Tek kusuru beyaz olması.Bu pvc boruyu artık diğer kapak işlemlerindede kullanmayı planlıyorum.Toz kapagı kısmı çok iyi.





Duvarda far ayarımızıda yaptık.Mercek değişikliği nedeniyle yeni Hella için ampul tutucu almamıştım.Ampulü vidalar ile odaklama yaparak sabitledim.Bilahire en kısa sürede ampul tutucu alınıp takılacak.Şimdilik en ideal çizgimiz bu.Bunu detaylı şekilde arkadaşımıza anlattım.



Halojen uzunlar ile beraber uzunlar.2 far arasını çokmu yaklaştırmışım acaba.



Araç üzerindeki görünümü.




oktay toker

  • tamircioktayy
  • İleti: 57
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #5 : Ağustos 22, 2013, 09:37:00 ÖS »
2004 Passat Depo marka farlarına eski tip Hella bi-xenon mercek ve eski merceklerinide uzun hüzmeye takıldı.Arkadaşımız gündüz farı tarzı önerilerim arasından Angel halka çalışmasını seçti.Halkayı tam yuvarlak yapmıştım ama sonradan bazı uyumsuz haller olunca yarım ay şeklinde yapmaya karar verdim.Tam halka artık sıradan diyede düşünüyorum.Sinyal içinde power led çalışması yapıldı ve içinede Amerikan park montajıda yapıldı.

İşta resimler ile bazı detaylar.

Sinyalin ilk hali ve son hali.













Amerikan park.













Uzak bir mesafeden halkaların görünümü.



Farların son durumu ve montajı.













Sinyal verirken Halkaların ışık gücüde park moduna geçiyor ve filip flop tarzı görüntü ortaya çıkıyor,sinyal anında resimlemeye çalıştım ve yakaladım.



Amerikan parklı görünümü.



Buda sinyal videosu.

MVI_4464_zpseee0ebf3.mp4 Video by tamircioktayy | Photobucket

Farlarda yükseklik motorlarını geri aldım ve uzun hüzme mercekleri biraz daha rahatladı.Buğün tamamen teslim ettim idarelikte ayar yaptım.

Farlarda orjinalde kullanılan mercekler birbirinden farklı.Sol fardaki junyan tyc tip mercekler gibi,sağ fardaki ise Hella H7 tipine çok benziyor.Sağ far uzunu daha güzel oldu.





Araç ile duvar arasında 1 metre mesafeden çektim.





Videomuz.

MVI_4559_zps4c9d0f54.mp4 Video by tamircioktayy | Photobucket





Daha önceleri 15 lc monitörlere mantar led ve şerit led ile çalışmalarım olmuştu fakat bu defa smd5050 ledleri yan yana dizerek 17 lcd ekranın bozuk olan altlı üsrlü 2 şer tane kullanılmış olan florasantlarını söküp toplamda 120 led kullanarak yeterli sonucu elde ettim.Kontras çok farketti.Elde yaptığım için akım yönünden florasant devreden 1 amper falan daha ekonomik.Orjinallerdeki gibi yapma şansım maddi boyutta hali ile yok.Elde bu kadar oluyor.

Ledlerin dizilmiş hali.Bu hale her ikisinide 1 haftadan fazla sürede getirebildim.Oldukca sıkıcı ve özellikle led sıralamasında dikkat istiyor.

















oktay toker

  • tamircioktayy
  • İleti: 57
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #6 : Ağustos 22, 2013, 09:40:34 ÖS »
Valeo yeni nesil bi-xenon mercek,Gen4 balast Osram xenon ampul.Komple krom olan çerçevede siyah ve gri olarak bayandı.





Mercek kapagı Mercedes'ten çıkma.



Son halleri.









Sinyal bölümüne Smd5050 turuncu ledlerden American park yapıldı ve park ampulü kısmınada aynı ledden takıldı.Araç üzerinden görünüm.



Duvar resmimiz.Bosch ve Valeo Hella gibi düze yakın çizgi vermesede ışık toplaması aydınlatması son derece güzel mercekler.



Halojenler ile bi-xenon uzun.



Farlar internetten 2.el Focus Titanıum x mercekli far olarak alınmış.Fakat istemedende olsa son derece kusurlarla dolu bir far edinilmiş.:( Farları masaya yatırdık. masraf açılmasın istenilmişti ama yapacak bişi yoktu.Far camı beni epey uğraştırdı ama gayet iyi parlatabildim.Zımpara yapılmadı parlatıldı.İşte detaylar.

Farları sökmeden resimlemeyi düşünemedim camı sökünce aklıma geldi.Camın hemen her karesi aynen böyle is pus yapışkan isi vesaire ne aranırsa mevcuttu.



Çerçeveye akıtılmış yapıştırıcıyı sıyırmaya çalışmışlar.



Adaptif ayar motoru sökülmüş ve merceğin ayarını sabitlemek için far tasının sabitleme tırnagını takmayıp silikon ile sabitleyip ayar tutturmaya çalışmışlar.



Motor sökük olduğu için mercek saga sola oynamasın diye beyaz silikonla sabitlemeye çalışılmış.



İlk etapta mercekleri temizleyip takacaktım ama perdeye zarar verilmiş.Nokta gibi kısımın üst çizgiyi oluşturan bölümden eğilmişti.Kenar sabitleme yerleride eğikti.Düzeltmeye çalışmanın aöıkcası pek anlamı yoktu.El mahkum mercekler değişecekti.



Ayrıca içinede su almış.Ve sıcak silikon damaları tepe oluşturmuş.:D



Valeo bi-xenon mercek takıldı ve çerçevsi mecburen orjinal vida yerinden dolayı iri kıyım altlı üstlü 2 vida ile sabitlendi ve destek amaçlı silikonlama ile tornavida yardımı ile iyice sıvazlandı.görüntü biraz kötü ama silikonu yedirmek lazım.Karnı epey acıkmış.:p :D





Tırnaklar olması gerektiği gibi yerine sabitlendi.



Ve sonuç.Mercek şapkası orjinal.İç şapkada orjinal mercekten çıkarılıp yeni merceğe sabitlendi.







Kullanılan 4300k ama tam halojen sarısı ben çok sevdim bu tonu ve hoş bir xenon rengi çok iyi fakat kalite bence sıfır.Şimdilik mecburen bunları tıraşlayıp odaklmasını yaptırdım ama sağ taraf ampul odagı sol taraf kadar düzgün olmadı.Far ayarıda bu nedenle tam olamadı.Daha sonra D2s ampul ve çevirici alınıp takılacak ve tekrar ayar yapılacak.

Duvar resimlerimiz.Sağ taraf odaklama sorunu nedeniyle bu şekilde olmak zorunda.Çizğimide sorun yok.Ampul odagı üst kenara denk geliyor.



Uzunlar halojen ile birlikte.




Çalışmasını bitirdiğim Golf 4 farının sinyal yanınca gündüz farı sönme işleminide bu akşam hallettik.Sonuç öncekinden gayet güzel oldu.

MVI_4604_zps8ae750ee.mp4 Video by tamircioktayy | Photobucket




oktay toker

  • tamircioktayy
  • İleti: 57
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #7 : Ağustos 22, 2013, 09:42:04 ÖS »
Arkadaşımız Kırşehir yolculuğu olduğu için yol üstü bugün yanıma geldi.Sinyal verirken gündüz farını ek bir role ve kondansatör kullanarak söndürme işlemini hallettik.Rabbim hayırlı yolculuk nasip etsin.Tekrar iyi günlerde kullansın.Daha sonra kendisi detaylı video çekecek bilahire eklerim.

 




Videomuz.

MVI_4580_zpsbb37b302.mp4 Video by tamircioktayy | Photobucket

Antoni54

  • İleti: 1766
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #8 : Ağustos 22, 2013, 09:49:24 ÖS »
Çok İyi Projelere İmza Atmışsınız Emeğinize Sağlık..

Mehmetttt

  • İleti: 596
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #9 : Ağustos 23, 2013, 12:20:11 ÖÖ »
Çok büyük emek var, elinize sağlık...

BraTo

  • İleti: 1311
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #10 : Ağustos 23, 2013, 08:42:04 ÖÖ »
Civic'in sinyal muhteşem. :)
geceuçuşunda da yazılarınızı okurdum, sizlerin sayesinde kendime de bi-xenon yapmıştım.
Çok emeğiniz var işlerinizde.
Size zaman zaman akıl danışırım rahatsız olmazsanız.

Carismatiq

  • Mustafa
  • İleti: 2887
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #11 : Ağustos 23, 2013, 08:45:48 ÖÖ »

Ayakta alkışlıyorum..

Mükemmel projelere imza atmışsınız . =d>

oktayoo

  • Oktay
  • İleti: 4106
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #12 : Ağustos 23, 2013, 10:32:50 ÖÖ »
emeğinize sağlık,güzel paylaşımlar.teşekkürler.

davyjones24

  • İleti: 987
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #13 : Ağustos 23, 2013, 10:51:33 ÖÖ »
El becerisi ve hayal gücü...tebrikler....

exceLLency

  • exceLLency
  • İleti: 358
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #14 : Ağustos 23, 2013, 01:16:16 ÖS »
Hocam üç dört senedir geceuçuşu nu uzaktan takip ediyorum sizin honda ile ilgili çalışmalarınızı ayrıca çok beğendim...En son hatta kendinden angel olan bir farın ledlerini değiştirmiştiniz o uygulama çok hoşuma gitmişti....Aramıza hoşgeldiniz.

HONDAHAN

  • İleti: 2100
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #15 : Ağustos 23, 2013, 01:34:40 ÖS »
Çok beğendiğim bu sözleri; cuk oturacağı bu yerde paylaşmak iyi olacak. ;)



Elinize, emeğinize sağlık Oktay hocam.
« Son Düzenleme: Ağustos 23, 2013, 01:35:45 ÖS Gönderen: HONDAHAN »

oktay toker

  • tamircioktayy
  • İleti: 57
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #16 : Ağustos 23, 2013, 02:03:42 ÖS »
Hoş buldum.Ne zaman isterseniz sorularınızı yanıtlamaktan memnun olurum.Sıkılmak Rabbimin izni ile bende olmayan bir kelime olmasına özen gösteriyorum.
« Son Düzenleme: Ağustos 23, 2013, 02:04:17 ÖS Gönderen: oktay toker »

dewo

  • İleti: 400
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #17 : Ağustos 24, 2013, 08:13:17 ÖS »
bravo üstat ellerin dert görmesin.

oktay toker

  • tamircioktayy
  • İleti: 57
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #18 : Eylül 16, 2013, 08:40:16 ÖS »
Niğde ilimizden bir arkadaşımızın Focus 3 farları geldiğinde gerçekten son derece kirli bir far ile karşılaştım.Buradan ikaz ediyorum sakın far içine her hangi bir sıvı ile yıkamayın yıkatmayın.

Farlar orjinal D3s bi-xenon visteon mercek mevcut.Lakin H1 xonon ampule h7 ampul yuva kılıfı yapıştırılıp ampul reflektöre yanşık şekilde takılmış ve Visteon mercek plastik bir ürün olması neticesinde 2 mercekte kullanılamaz hale gelmiş.

Mercekler Valeo bi-xenon mercek,D1s Osram 4300k ve Gen4 balast ile yenilenerek monte edildi.Mercek montajı resimi çekmiştim ama nereye kopyaladım bulamadım veya çekmedim inanın hatırlamıyorum. :biggrin: Gündüz farı için role devresi ile kontak açılınca yanacak ve park açılınca kısılacak hale getirildi.Elektirikci arkadaşa tarifimle kapılar açılıncada yanması için minik bir tarif ile buda yapıldı.



Farın dağılmış hali.



Çerçevenin zımparalı hali.



Boyanmış ve idarelik birleştirilmiş hali.



Farı toplarken bütün parçalar el ile yıkanarak temizlendi silindi.Günüdz ledinin plastikleride dahil.Buda gündüz ledinde kullanılan led.Ayrıca gündüz ledinin duvar resmide bu.





Farların toplanmış hali.



Valeo Bi-xenon Gen4 takım ile far ayarından sonra yakın plan duvar resmi.



Araç üzerinden görünüm.





Diğer resimler benim resim sitesindeki resim gösterme limitim dolduğu için görünmüyor.en kısa sürede düzelteceğim.

sercanim

  • SeRCaN
  • İleti: 1787
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #19 : Eylül 17, 2013, 04:11:39 ÖS »
ilk resimler gözükmüyor bende

oktay toker

  • tamircioktayy
  • İleti: 57
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #20 : Eylül 19, 2013, 09:37:45 ÖS »
Rabbimin izni ile Çanakkale ilimizden bir arkadaşımızın geçen ay sonunda tamamladığım 2007 Mondeo Mk3 farlarına mercek modifiyesi ve Angel halka çalışmasından kareler.Araç üzerinde resimleri bekledim ama iş yogunluğu vesaire gelmedi gelince bilahire ekleyeceğim.

Farların merceklerin daha önce sökülüp temizlenmeye çalışılmış.Mercekler tekrar takılırken ayarlarıda bozulmuş.Eski minik mercekler sökülüp Eski tip Hella bi-xenon mercekler takıldı.D2s ampul takımı aracın orjinalinde olan sistemdi aynen kullanıldı.

Mercek değişiminden sonra.



Angel halka yapılmaya karar verilmişti Mondeo farının yapısı tam halka Angel için uygun bir yapı değil bende uyacak haline en yakınını yapmaya çalıştım.Kullanılan ledler 60ma lik ve her biri 30 lümen civarında olan günışıgı tonunda ledler kullanıldı.



Ledler power led sınıfından olduğu için birazcık sogutma için lehimleme yapıldı.Ledler ısı oluşmaması için ve ömür uzaması için yüzde 60 performans ile çalıştırıldı.





Halkaların montajından sonraki görünümler.





Büyük halka mecburen mercek şapkasına monte edildi.Elimden geldiğince montajına çok dikkat ettim.Halkalar vidalar ile sabitlendi ve dip kısımdan silikon destegide verildi.
Mercek şapkası Bmw mercek şapkası ve orjinal temiz kromlu olarak kullanıldı.





















Halkaların yanar haldeki görünümü.Araç üzerindeki resimler geldiğinde bilahire ekleyeceğim.







Ayarsız duvar resmi.


Carismatiq

  • Mustafa
  • İleti: 2887
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #21 : Eylül 20, 2013, 12:08:10 ÖÖ »

Hocam elinize sağlık.. büyük emek harcamışsınız yine..

tnrdnzekr

  • TNR
  • İleti: 1148
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #22 : Eylül 20, 2013, 09:49:07 ÖÖ »
elinize sağlık çok güzel olmuşş

oktay toker

  • tamircioktayy
  • İleti: 57
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #23 : Ekim 08, 2013, 07:41:40 ÖS »
Focus F1 aracı için yaklaşık 2 ay önce yapım için karar verdik ve sonrasında işlemlere başladık.Rabbimin izni ile ufak kusurlarımla bitirdiğim çalışmada Farlar çift mercekli oldu.Kısa hüzmelerde yeni nesil Hella,uzun hüzmede yeni nesil servo motorlu clear lensli Bosch mercegin moptor sökülerek perdeside uzun hüzme konumunda sabitlenerek montajı yapıldı.Angellar Bmw den çıkma ve beni en çok led montajı aşamaları uğraştırdı.Angel için oldukca fazla uğraş verdim ledler tam tepeye monte edilmesi zorunlu olduğu için temiz görünmesi için uzun denemeler yaptım ve en son hali böyle oldu.Ledlerin her biri 50 lümenlik yarım watt ledler ben hali ile kısık kullandığım için yaklaşık 130 lümen falan ışık güzü var.
Bilin bakalım halkanın tepesindeki parça nerede kullanılıyor?

Kullanılan balastlar uzun ve kısadada Gen5 balast ve Osram 4300k xenon ampul.

Son olarak tek sorunumuz arka kapagı.Bayram sonrası onuda hallediyoruz.

Sinyallerde 6 adet Amber renkte led kullanıldı.Oldukca güzel sonuç aldık.

Resimlerle aşamalar.

Mercek montajı sonrası görünüm.





Bmw Angel halkanın son haline gelmiş durumu.







Sinyal içine sogutuculu olarak takılmış ledlerimiz.Camı takılınca camdan ledler güzel yansıma yapıyor.





Farın arka kısmından bir görüntü.



Farın toplanmış halleri.















 

Angel halkaların görünüşü.

 

Araç üzerinde gece çekilmiş resmi ve duvar resimleri.







Videomuz

http://img40.imageshack.us/img40/9051/cz4pxitjjwjsvhteiaoxnq.mp4

Aksilik olmaz ise çok yakında Golf 4 ledli ayna sinyali,Focus 2.5 gündüz ledli,bi-xenon mercekli çalışmamı paylaşacağım.Bu çalışmalarıda bu süreler içinde başladım ve son derece güzel deneyim sahibi oldum.Bana gösterilen sabırdan dolayı Rabbim razı olsun.

sercanim

  • SeRCaN
  • İleti: 1787
Ynt: Aydınlatma projelerim
« Yanıtla #24 : Ekim 09, 2013, 07:42:24 ÖS »
elinize sağlık güzel paylaşımlar.