Gönderen Konu: abs ile asr yapılabilirmi?  (Okunma sayısı 1481 defa)

hondalove

  • muhammet
  • İleti: 122
abs ile asr yapılabilirmi?
« : Mayıs 09, 2014, 04:00:18 ÖS »
               merhabalar. teknik bir konuda fikirlerinizi bekliyorum.
       ABS, sert frenlemelerde, lastiklerden birinin kızaklama eğilimine girmesi üzerine devreye giren ve lastiklerin fren esnasındaki dönme hızlarını eşitlemeye çalışan bir emniyet sistemidir. Bunu, dört tekerlekte bulunan sensörlerle yapar. Tekerlekten gelen hız verilerini değerlendiren kontrol ünitesi, hangi tekerin kızaklama eğiliminde olduğunu anlar. O tekerin fren hattında bulunan ABS modülatör valfine müdahale ederek fren hava basıncını düzenler ve kızaklayacak olan tekerin kilitlenmesini önleyerek, diğer tekerlerin hızına yakın bir hızla dönmesini sağlar.
       asr ise bu işlemin tam tersini yapar.  aracımız patinaja düştüğünde ,kaygan zemindeki teker saydırmaya başlar. asr o tekerleğe fren uyguladığı için aktarma diğer tekere geçer.bu sürekli değişir sağ ve sol teker olarak. elektriksel olarak fren pedalındaki siviçten abs beynine ve fren lambalarına + gidiyor ,eğer şartlar oluştuysa abs çalışıyor.
    şimdi benim düşüncem  fren yapmadan ,fren siviçine basarak (tabi araba patinajdayken) abs yi çalıştırmak.sizce araç patinajdan kurtulup çıkabilirmi?



seckins33

  • İleti: 82
Ynt: abs ile asr yapılabilirmi?
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2014, 08:15:52 ÖS »
Merhaba ;
Abs fren swicine göre değil,tekerlerin kizaklamasina göre devreye girer veya devreden çıkar.fren swici sadece stop lambalarının yanmasını sağlar.Dolayısıyla sizin söylediğiniz pek mümkün gibi gözükmüyor...

hondalove

  • muhammet
  • İleti: 122
Ynt: abs ile asr yapılabilirmi?
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2014, 09:35:29 ÖÖ »
Tamam işte kızakladığında hız farkı oluştuğu için devreye giriyor.patinajdada hız farkı olacağı için abs yi devreye sokmak istiyorum.
Fren sivicine gelince; elimde servis dökümanı var.fren svici lambalara ve abs beynine voltaj gönderiyor.

seckins33

  • İleti: 82
Ynt: abs ile asr yapılabilirmi?
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2014, 10:14:42 ÖS »
Bende mitsubishi canter kamyon fabrikasında çalışıyorum.biz swich ayarını sadece stop lambası için yapıyoruz.sizdeki dokümanı görmek isterdim doğrusu...