Gönderen Konu: 2008 FD6 Kumandalı Bagaj Açma  (Okunma sayısı 5346 defa)

intension

  • İleti: 17
2008 FD6 Kumandalı Bagaj Açma
« : Şubat 23, 2017, 01:01:49 ÖÖ »
Bugün forumda gezerken kumandalı bagaj açma konusuna rastladım biraz araştırdıktan sonra mümkün olabileceğini öğrendim.
Forumda "hondatürk" arkadaşım orjinal anahtar kumandanın açma tuşuna 3 sn basılı tutunca tetikleme yaptığından bahsetmiş.

Mesaj aynen şu şekilde :
kumandada zannedersem 3 saniye kapı açma tuşuna basınca tetkliyor , tetikleme kablosunu bulup bagaja kadar bi kablo çekmek lazım , şase bağlantısını arka lamvalardan alırsın çektğin kablo zaten artı uç bunlarıda bir adet tofaş kapı açma motoruna bağlıyorsun i kapı motorunu bagaj kapağına montaj yaptıktan sonra , iyi bir usta yada işi bilen biri lazım , satmak çözüm değil maksat yapmak bu arada ..
Forum linki : http://www.teamhondaturkey.com/forum/new_civic_07_fk/honda_civic_bagaj_acma_otomatigi-t49624.0.html

Bende kumandanın içini açınca resimde kırmızı halka içinde boşta micro switch yuvası olduğunu gördüm, EĞER'ki araç içinde boş yuvanın karşılığı bir sistem zaten varsa kumandaya switch lehimlemesi zor değil , kasaya delik açıp tuş'da yapılır. Diğer yandan açma tuşuna 3 sn basılı tutulmasında'da sorun yok her ikiside olabilir tabi araç içinde hangisinin karşılığı varsa.
Diyelimki karşılığı var , bagaj kapağına motoru'da taktık diyelim , motorun kablosunu aracın neresine bağlamamız lazım. Ben Eskişehirde oturuyorum burada bu işlerden anlayan tek bir usta bile bulamazsınız varsa'da uğraşmazlar. Demem o'ki bu konuyu çözebilirsek birçok arkadaşın faydalanacağından eminim


http://hizliresim.com/5gplBL



sudef

  • İleti: 2
Ynt: 2008 FD6 Kumandalı Bagaj Açma
« Yanıtla #1 : Eylül 07, 2017, 11:37:39 ÖS »
Herkese iyi akşamlar,foruma katıldıktan sonra pek girmeye imkan bulamadım.İlk mesajımda hem kendimi tanıtıp hemde bagaj açma sorununa bulduğum farklı bir çözümü paylaşmak istedim.İsmim Murat,Ankara da yaşıyorum,45 yaşındayım Polis Memuruyum.
Aracım 2008 civic premium düz vites.Aracı aldıktan sonra bu bagaj olayı bayağı canımı sıktı,internetten yaptığım araştırmalarda genelde kullanıcıların kumandadan açma olayına yöneldiğini gördüm.Bense daha farklı düşünerek daha önceki araçlarımda olduğu gibi bagaj kapağının üzerinden açmak istedim.Yaptığım araştırmalar sonucunda plaka lambalarının ortasına bir buton koyarak ekstradan kilide hareket verecek merkezi kilit motorunu kumanda ederek kapağı açabileceğimi düşündüm.Nitekim oto elektrikçi arkadaşımında yardımıyla bugün bu problemi çözdük.Resimleri paylaşıyorum,isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.Çalışma mantığı ise;tavan lambasından enerji aldık,kapılar kumandadan açıldığında motora enerji geliyor,düğme kilide komuta ediyor.Kapılar kilitlenip tavan lambası söndüğünde motorun enerjisi kesildiği için düğme komuta etmiyor.

sudef

  • İleti: 2
Ynt: 2008 FD6 Kumandalı Bagaj Açma
« Yanıtla #2 : Eylül 07, 2017, 11:48:08 ÖS »
Resim yüklemeyi bulamadım,yardımcı olan varsa yükleyeyim.