Gönderen Konu: 2002 kasa civic HB sağ arkaya sis ekleme  (Okunma sayısı 1945 defa)

coldblooded

  • Ziyaretçi
2002 kasa civic HB sağ arkaya sis ekleme
« : Ekim 28, 2008, 08:07:44 ÖÖ »
Herkese merhaba,
faydalı olacağını düşündüğüm, haftasonu zaman ayırdığım sağ arkada sis farı oluşturma işini kısaca özetlemeye çalışacağım. Yalnız belirtmem gerekir ki tamponların bağlı olduğu klipsler son derece narin, sökerken değil ama takarken elinizde kırılıp kalabilir baştan söylemeliyim.
Sağ arka farkı sökmek için ne yazıkki arka tamponu indirmek gerekiyor.
Bunun için aracın sağ ve solundaki 01i fotosunda gösterilen 2 adet vidayı uygun anahtar ve tornavida ile sökün. Vidaların girdiği klipslerin düşüp kaybolmamasına özen gösterin çünkü yerine takarken lazım olacak.
Bagaj kapağını açtığınızda sağda ve solda yer alan foto 02i'de gösterilen 2 adet kapağı çıkartıp altından çıkan vidaları sökün. Tampon ile araç şasisi arasına bu vidaların tutturulduğu deliğe rondela/pul konmuş olabilir, düşüp kaybolmaması için özen gösterin.
Foto 03i'de gösterilen ayrıca fotograflamayı atladığım, aracın altına eğildiğinizde sağda ve solda göreceğiniz 2 adet siyah klips var. Bunları sökerken uygun tornavida ağzına bant sarıp önce klips başlarını dışarı doğru çıkartın sonra klipsi komple çekin. Klipsi baştan çekmeye kalkarsanız kırılıyor lütfen dikkat.
Tamponu takarken foto 04i'de solda gösterilen klipsin tampon üzerindeki boşlukların içine geçmesi gerekiyor. Sağdaki klips ise yine tamponu takarken tamponda bir karşılığı olan siyah renkli bir klipsin içine oturması gerekiyor. Özellikle sağdaki klipsin içine oturtmayı başaramazsanız tamponun bu köşesi ayrık kalıyor bu da hiç hoş görünmüyor.
Sıra sağ arka farı sökmeye geldi.
Önce farın ampullerini değiştirirken yaptığınız gibi bagaj içindeki plastik kapağı tornavida yardımıyla dışarı doğru hafif kanırtarak çıkartın.
Ampullerin duylarını doğru yönde döndürerek ampullerle beraber çıkartın.
05i'de gösterilen 3 adet somunu içerden sökün, takarken ve sökerken somunları içeri düşürmemeye özen gösterin.
06i'de gösterilen 2 adet somunu dışardan sökün. Bunlar bizi tamponu sökmek zorunda bırakan bağlantılar.
Artık sağ arka far elimizde.
07i'de gösterilen ucu kapalı duy boşluğunu dışardan satın aldığınız duya uygun şekilde oymanız gerekecek. Bende el motoru (dremel) olduğundan fazla zorlanmadan başardım.
Duy boşluğunu oluşturduktan sonra isterseniz reflektör görevini görmesi için bir tane boş teneke kola kutusu alıp kestikten sonra iç tarafını çevirip folya ile kapladıktan sonra farın içine yapıştırabilirsiniz. Bu işlem bayağı sabır istiyor çünkü farın içine arkasındaki deliklerden başka ulaşabileceğiniz boşluk bulunmuyor. Eğer içeri reflektör koymazsanız sağ sis sol sise göre biraz daha sönük yanacaktır.
Sağ farın bagaj içinde yer alan kablo bağlantısını bulup körüklü borudan dışarı doğru çıkartın. Burada kırmızı/beyaz kablo (+), siyah kablolardan herhangi biri ise (-). Duydaki (+) ve (-)'ye ek kablolarla foto 08i'deki gibi bağlantıyı tamamlayın.
Sonuç 09i'deki fotograf. Güle güle kullanın.
« Son Düzenleme: Ekim 28, 2008, 08:12:24 ÖÖ Gönderen: coldblooded »



VTEC

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 4899
    • http://www.teamhondaturkey.com
Ynt: 2002 kasa civic HB sağ arkaya sis ekleme
« Yanıtla #1 : Ekim 28, 2008, 03:16:31 ÖS »
emeğinize sağlık paylaşım için teşekkürler

refleks

  • İleti: 2805
    • The Power Of Dreams
Ynt: 2002 kasa civic HB sağ arkaya sis ekleme
« Yanıtla #2 : Ekim 28, 2008, 05:34:29 ÖS »
emeginiz  saglık  güzel  olmuş ama  tamponun komple  sökülmeseine  gerek  yok  diye  biliyordum

coldblooded

  • Ziyaretçi
Ynt: 2002 kasa civic HB sağ arkaya sis ekleme
« Yanıtla #3 : Ekim 28, 2008, 08:38:41 ÖS »
İşe girişmeden önce birkaç hafta internetten yabancı siteler dahil araştırdım.
Ön farları ve arkaları sökmek için tamponların sökülmesi gerektiği yazıyordu. Tamamen inmesine gerek yok diyorsanız edindiğim tecrübeye göre kısmen sökerek farı çıkarmak bence çok zor, sağ far için sağ davlumbazdaki vidaları ve bagajı açınca gözüken sağ tarafta kapak altındaki vidayı çıkarırsak belki sağ farı sökmek mümkün olurdu ama bence tampon sağlığı açısından kısmen sökmek riskli.
Yapabiilen varsa öğrenmek bilmemekten iyidir