Gönderen Konu: LPG yı nerden alalım??  (Okunma sayısı 19528 defa)

gokata

Ynt: LPG yı nerden alalım??
« Yanıtla #25 : Kasım 30, 2010, 10:45:10 ÖÖ »
Ben genelde yerli markaları tercih ederim. 2004 civic ls sahibiyim. şimdiye kadar yaklaşık 50000km yol yaptım. bunun yaklaşık 30000km sinde önüme gelen her istasyondan gaz aldım ve aracın çekişinde yakışında sıkıntı yaşamadım. sadece bazı istasyonlarda pompa sayacında görülenden eksik dolum yapılyor. o istasyonlardan uzak olduğum müddetçe her gaz aynı. Aracımda tartarini takılı. bu süre içinde bir sefer filtre değişti. usta sökmesek olacakmış filtre tertemiz dedi. ayarlarını kendim yapıyorum. Scangauge 2 cihazıyla karışımın zengin yada fakir olup olmadığını kontrol ediyorum.  hilesiz istasyona denk gelmeniz dileğiyle...

burak60

« Yanıtla #26 : Aralık 11, 2010, 09:18:11 ÖÖ »
bende aygazdan başka hiçbiyerden almazdım ama lpgnin beyninde yağlanmaya neden oldu katkılı olduğu için yeni temizlettim bpnin çekişi hiç güzel değil rolenti düşük oluyor ne zaman alsam en uzun mesafe ve yolu shell gazda yaptım ama her sheel istasyonunda bulunmuyor yada başka gaz genelde ipragaz satıyorlar...aslında pompaylada alakalı bi durum pompanın hava basmaması lazım....

wordsman

« Yanıtla #27 : Aralık 11, 2010, 12:54:44 ÖS »
Ankara'daki kullanıcılar için söylüyorum, İstanbul Yolu üzerindeki Lukoil'de lpg litre fiyatı 1.87 TL. 4 kez tam depo dolumu yaptım, araçta gözle gözükür bir değişim olmadı (tekleme,gaz yememe gibi), hem gaz katkısız yani filtrelere de zararı yok. Artık sabit istasyonum oldu nihayet.

Benzini Shell'den, gazı Lukoil'den alıyorum.

Lukoil, jandarmanın ordaki mi, yoksa eryaman kavşağının orda da var bir tane lukoil petrol ofisinden sonra, orası mı?

eren08

« Yanıtla #28 : Aralık 12, 2010, 10:10:00 ÖÖ »
lpgde aygaz derım baskasını tanımamm

eren08

« Yanıtla #29 : Aralık 12, 2010, 10:12:51 ÖÖ »
mogaz yetkılılerıyle gorusmustum sunpet akaryakıt ıstasyonunu yaparken en yıysının aygaz oldugunu 3 depo kullanımdan sonra 50 tl avantajlı olacagımızı soylemıslıyer
nekadar dogru nekadar yanlıs bılemm ama ıstasyon acıldıktan sonra kullanan arkadasların bu durumu dogruladıgını da gordumm:)

jee

« Yanıtla #30 : Aralık 12, 2010, 11:39:42 ÖÖ »
Bende hep shellden alırım lpgyi. hatta özellikle aynı pompadan. Eskiden opettende alırdım. Bu iki firmadan hiç sıkıntı çekmedim. 1-2 sefer başka benzinliklerden aldım ve sorun yaşadım.

eren08

« Yanıtla #31 : Aralık 12, 2010, 01:36:29 ÖS »
yetkılılerde  sureklı aynı pompayı kullanmak gerektıgınıde soylemıstıı bundan oncekı aracımda bende oyle yapıyodum uzun yolda her depoyu fullemede 30 km kadar karım olmustu:):)

hellfire39

« Yanıtla #32 : Aralık 15, 2010, 11:25:38 ÖÖ »
aygaz' dan alıyorum ama hiç iyi şeyler söylemiyorlar kendisi hakkında. genelde şaşmaz' daki opet' ten alıyorum. şu ana kadar da bir problem yaşamadım.

hdtech

« Yanıtla #33 : Aralık 16, 2010, 07:04:10 ÖÖ »
3 ay önce 20TL birçok istasyondan testler yapmıştım
20 TL ile
Shellde 100-110km arası
Totalde 105-115km arası
Lukoilde 105-115km arası
BP de 110-125km arası menzillere ulaşmıştım.
Test güzergahı Kurtköy - Maltepe 20km
Şimdi ise sadece BPgaz kullanıyorum Kmde 19-20 krş
50 TL Bpgas ile 250km menzil. Sizce Nasıl?

eren08

« Yanıtla #34 : Aralık 16, 2010, 10:46:33 ÖÖ »
lpg neredeyse ucbıne ulastı allah bereket versın super derım

hellfire39

« Yanıtla #35 : Aralık 18, 2010, 07:11:03 ÖÖ »
Ankara'daki kullanıcılar için söylüyorum, İstanbul Yolu üzerindeki Lukoil'de lpg litre fiyatı 1.87 TL. 4 kez tam depo dolumu yaptım, araçta gözle gözükür bir değişim olmadı (tekleme,gaz yememe gibi), hem gaz katkısız yani filtrelere de zararı yok. Artık sabit istasyonum oldu nihayet.

Benzini Shell'den, gazı Lukoil'den alıyorum.

Lukoil, jandarmanın ordaki mi, yoksa eryaman kavşağının orda da var bir tane lukoil petrol ofisinden sonra, orası mı?

dün akşam gelirken eskişehir yolu odtü kavşağını  geçtiğinizde shell ve opet var yanyana bilirsiniz. bi de ne göreyim shell' de LPG' nin litresi 2,28TL idi. yuh dedim yine mi zam gelmiş. neyse yoluma devam ettim istanbul yolundaki shell ve opet' e baktım LPG' nin litresi 2,16TL' de. aklınızda bulunsun.

nisay

« Yanıtla #36 : Aralık 24, 2010, 06:32:38 ÖÖ »
Ben po kullanıyorum. Bi sıkıntı yaşamadım.

carousal

« Yanıtla #37 : Aralık 30, 2010, 04:33:52 ÖS »
Alıntı

Biraz geç oldu ama dediğim Lukoil İstanbul Yolu üzerinde, Carrefour'u geçtikten sonra İstanbul Yolu üzerindeki VATAN Bilgisayar'ın yanında.

Şu an litre fiyatı 2.07. Bu hafta 3 kuruş daha zam yaptılar maalesef :s Katkısız gaz, 10 tam depoyu geçtim, herhangi bir şikayetim yok.

Eskişehir Yolu üzerinde 2.28 tl'ye satan yerler var, yine 2.19'a satanlar var. Ama en ucuz gazlar İstanbul Yolu üzerinde, Alpet'ten ve Milangaz'dan hiç almadım ama oralarda da gazın litre fiyatı 2.07 TL.

Ben Lukoil'den alıyorum. Kış mevsiminde olmamıza rağmen, çalışma zorluğu vs. hiçbir problem yok, nazar değmesin.

mehmetcan494

« Yanıtla #38 : Ocak 01, 2011, 10:56:15 ÖÖ »
ben eski araçlarımda hep opet aygaz dan alırdım çok memnundum hiç bir sorun yaşamamıştım şimdi bu yeni aracıma da gaz taktırdım yine aygaz a devam... 2.28 tl dün aldım

kayaci26

« Yanıtla #39 : Ocak 01, 2011, 01:18:58 ÖS »
Değerli Hondacı dostum...
LPG li olarak da aramız hoş geldin....

Opet Aygaz ı yıllarca kullandığım farklı bir kaç aracımda şah değil padişah olarak gördüm ve kullandım.... hiç bir zaman da üzerine toz kondurmadım.... ama ne zaman ki 1.6i ES de sıralı sistem LPG ile Opet Aygaz almaya başladım o zaman hesap değişti... Aracın çekişi iyiydi ama sarfiyat maalesef ortalamaları deldi...
100km/14 - 15 lt :)

Uzun uğraşlar ve denemeler sonucu aracımın Totalgas - İpragaz ve Milangaz ile en iyi km lere ulaştığını ve 100km 9 - 10lt değerlerine düştüğünü gördüm... Eşe dosta tavsiye eder miyim, hayır... Çünkü her araç kendisi hangi, gazı beğenirse  o na göre yakıyor... Mesela Kuzenimin toyotası BP gas harici yerden aldığı zaman resmen İÇİYOR ... + Benim hacı şahin opet harici gaz koyduğumda sabahları çalışmazdı zamanen . . . >%6rol
O yüzden tavsiye arama, deponu doldur.... 200 - 250 km yap, performansı ve tüketimi öyle değerlendir...

Bu arada bi ara Aygaz a geri dönmeyi düşündüm, katkılı vs reklamları çok oldu idi, bir kaç taksici esnaf arkadaşa sordum, filtre tıkama ve tekleme sorunu olduğundan bahsettiler... aman dedim gerek yok... sözünü ettiğim 3 firmanın hangisi denk gelirse oradan doldurmaya devam . . .

mehmetcan494

« Yanıtla #40 : Ocak 03, 2011, 08:22:22 ÖÖ »
depodaki gazı bitirene kadar devam edicem bakalım kaç km yol yapıcam ona görede hesaplama yapıcam (81 tl ye doldu depo 35 lt, gazın litresi 2,28 di aldığımda)

CAGLAR28

« Yanıtla #41 : Ocak 03, 2011, 09:55:38 ÖÖ »
depolarımız sanırım aynı mehmetcan494 81liraya doldurdum en son ben de.285 km yaptım aygaz ile..hep aygaz alıyorum diğer aracımda en cuzu olandan ne gelirse denk ondan alıyordum..

ed35

« Yanıtla #42 : Ocak 03, 2011, 10:22:23 ÖÖ »
Lpg'de Milangaz'ın üstüne tanımam...Gerek uygun fiyatı, gerek performansı,gerekse uzun menzil yaptırması ile bulabildiği zaman milangaz alıyorum.Ancak tek dezavanatajı kolay kolay bulunmuyor heryerde..
Denemeyen arkadaşlara tavsiye ederim yolunuz düşerse bir depo full'letip deneyin.

Xlargee

« Yanıtla #43 : Ocak 06, 2011, 02:51:02 ÖS »
BP yada Petrol Ofisi Ama Bpde azda olsa daha ucuz aygaz katkılı gaz olduğu için fitreleri tıkıyor.

rotasızKAPTAN

« Yanıtla #44 : Ocak 06, 2011, 09:05:41 ÖS »
milangaz. ucuz oluşu gerekse menzıl açısından.o olmazsa shellgaz