Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] 3 4 Yazdır
Gönderen Konu: lpg li araçta arıza lambası  (Okunma Sayısı 3489 defa)
34GB4525
Honda Prelude
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #20 : Eylül 24, 2009, 05:46:11 ÖS »

34GB4525  arkadaşım montaj yapıldıktan sonra kaç kez ayar yaptırdınız?sert kullanım ve redline a kadar bastığınız halde yanmıyor mu arıza ışığı,sakin kullanırsam ben de yanmıyo ama kökleyince şehiriçi bazen arıza yakıyo sigortayı söküp takarak söndürüyom,montajdan sonra hiç ayar yaptırmadım ama fast veya multifast yazılımından birini yüklemiş atıker bayisi ben şuan hatırlayamadım
Hiç ayar yaptırmadım gittiğimde baktılar sorun varmı dediler yok dedim tamam dediler. Arabanın canını okuyorum dostum yanmıyor arıza lambası Wink Redline falan Wink

Power is the game , Honda is the name...
hibo
Honda Integra
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : Ekim 16, 2009, 12:30:27 ÖÖ »

slm arkadaşlar...ben karabükten halil....forumda ve honda ailesinde yeniyim...yaklaşık 2 haftalık civic hb(2008-17bin km) kullanıcısıyım...bir haftadırda aracımda lpg takılı...henüz,iki-üç depo sonrası gereken ilk ayarı bile yaptırcak kadar vakit olmadı,bu arada beklediğim bi olay olarak motor arıza lambası yandı...yorumlarınızdan anladığım kadarıyla bu uyarıyı pek kafama takmıyorum zira ilk ayarlar sonrası çok muhtemel düzelecek bir durum bu..ancak bir problem daha  var...araç lpg de olmasına rağmen benzin göstergesi sürekli düşüyo,hatta ışıkı yandı,hemen benzin aldım ama 100 tl lik  benzine depo fullendi,yani depoda zaten  benzin varmış...yol bilgisayarında ise gazda gitmeme rağmen benzinliğe uğramam için gerekli mesafe sürekli hesaplanyor ve tabiki benzin yakıyormuşumcasına azalıyor...lpg ustam şamandıradaki(bazı fransız arablarında olduğu gibi) sensörle ilgili olduğunu söyledi...dediğine göre,benzin alındığı andaki değeri bilip ona göre hesaplanıyormuş kalan mesafe,yani benzin değil lpg tükettiğim halde,tekerlerin dönmesine göre düşüyormuş benzin göstergesi...böyle bi problemle karşılaşan varmı sizdede?yani sabit kalması gereken benzin ibresi,depoda benzin olduğu ve harcanmadığı halde sizdede mi aşağı düşüyo km ler geçtikçe?ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim...soruma cevap alabilrsem çok mutlu olacağım çünkü pek hoş olmadı bu benzin ibresinin gerçek değeri göstermemesi...bundan sonra daha birçok konuda tekrar görüşmek üzere  saygılar...

çok bilmişlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın...
34GB4525
Honda Prelude
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : Kasım 01, 2009, 12:29:01 ÖÖ »

Bende yanmaya başladı ama far ettim havalar soğudu ondan sonra yada yerler ıslak onla bi alakası olabilirmi ama rolantide olmuyor gazı yedikçe oluyor motor ısınınca yanmıyor artık tabi yazın motor hep sıcaktı demek ki ondan hiç yanmıyordu herlade bu arıza lambasının görsellik dışında zararı varmı ?

escapade
Honda Civic VTI
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #23 : Kasım 01, 2009, 12:51:01 ÖÖ »

Bende yanmaya başladı ama far ettim havalar soğudu ondan sonra yada yerler ıslak onla bi alakası olabilirmi ama rolantide olmuyor gazı yedikçe oluyor motor ısınınca yanmıyor artık tabi yazın motor hep sıcaktı demek ki ondan hiç yanmıyordu herlade bu arıza lambasının görsellik dışında zararı varmı ?
zararı şöyle farklı bir yerden gelen arızayı anlayamazsınız.
34GB4525
Honda Prelude
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #24 : Kasım 01, 2009, 05:53:50 ÖS »

Birde aldığımdan beri opetten alırken iki depodur shelle geçtim acaba diyorum Huh?

mali
Antalya il Temsilcisi
Turbo S2000
Çevrimdışı Çevrimdışı

THT ANTALYA

« Yanıtla #25 : Kasım 01, 2009, 07:33:20 ÖS »

opetten almaya devam et
cenkci
Honda City
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #26 : Kasım 01, 2009, 08:07:06 ÖS »

ilkeronat kardeşim bu sigortayı araç çalışır pozisyonda ikenmi söküp takıyoruz yoksa stop pozisyonda ikenmi???yani biyeri yakmayalım yanlışlıkla ondan soruyorumda bendede araç arıza lambası bir yanıyor bir sönüyor kafasına göre takılıyor bende kafama takmaz oldum ama bazen çok uzun zaman yanıyor kafamı bozuyor o zaman bu senin tekniği uygularım...sağolasın
cancin
Honda Integra
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #27 : Kasım 02, 2009, 01:08:41 ÖÖ »

ilkeronat kardeşim bu sigortayı araç çalışır pozisyonda ikenmi söküp takıyoruz yoksa stop pozisyonda ikenmi???yani biyeri yakmayalım yanlışlıkla ondan soruyorumda bendede araç arıza lambası bir yanıyor bir sönüyor kafasına göre takılıyor bende kafama takmaz oldum ama bazen çok uzun zaman yanıyor kafamı bozuyor o zaman bu senin tekniği uygularım...sağolasın

Stop pozisyonunda söküyoruz , biraz 10-15 sn bekleyip takıyoruz. Sonra kontağı açıp bakıyoruz, arıza lambası sönmüş..

Otobiyografi: 1990 Mitsubishi LANCER - 1992 Fiat Tempra SXA - 1996 Renault 19 Europe 1,9 Diesel - 2004 Opel Corsa CDTİ enjoy Spor Pk. - 2006 Honda Civic Ls Otomatik - 2005 Honda Civic ES Full Deri Kltk Otomatik
ilkeronat
Honda Prelude

ADANA

« Yanıtla #28 : Kasım 02, 2009, 08:24:15 ÖÖ »

Stop pozisyonunda söküyoruz , biraz 10-15 sn bekleyip takıyoruz. Sonra kontağı açıp bakıyoruz, arıza lambası sönmüş..
aynen Smiley hatta anahtar utunde bile olmasa olur.
fzthgosm
Honda Civic Type R
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #29 : Kasım 02, 2009, 02:26:22 ÖS »

slm arkadaşlar...ben karabükten halil....forumda ve honda ailesinde yeniyim...yaklaşık 2 haftalık civic hb(2008-17bin km) kullanıcısıyım...bir haftadırda aracımda lpg takılı...henüz,iki-üç depo sonrası gereken ilk ayarı bile yaptırcak kadar vakit olmadı,bu arada beklediğim bi olay olarak motor arıza lambası yandı...yorumlarınızdan anladığım kadarıyla bu uyarıyı pek kafama takmıyorum zira ilk ayarlar sonrası çok muhtemel düzelecek bir durum bu..ancak bir problem daha  var...araç lpg de olmasına rağmen benzin göstergesi sürekli düşüyo,hatta ışıkı yandı,hemen benzin aldım ama 100 tl lik  benzine depo fullendi,yani depoda zaten  benzin varmış...yol bilgisayarında ise gazda gitmeme rağmen benzinliğe uğramam için gerekli mesafe sürekli hesaplanyor ve tabiki benzin yakıyormuşumcasına azalıyor...lpg ustam şamandıradaki(bazı fransız arablarında olduğu gibi) sensörle ilgili olduğunu söyledi...dediğine göre,benzin alındığı andaki değeri bilip ona göre hesaplanıyormuş kalan mesafe,yani benzin değil lpg tükettiğim halde,tekerlerin dönmesine göre düşüyormuş benzin göstergesi...böyle bi problemle karşılaşan varmı sizdede?yani sabit kalması gereken benzin ibresi,depoda benzin olduğu ve harcanmadığı halde sizdede mi aşağı düşüyo km ler geçtikçe?ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim...soruma cevap alabilrsem çok mutlu olacağım çünkü pek hoş olmadı bu benzin ibresinin gerçek değeri göstermemesi...bundan sonra daha birçok konuda tekrar görüşmek üzere  saygılar...

benim arabadada benzin ibresi ilk başlarda azalıyor gibiydi ama sonra tekrar yerine geliyordu.yol bilgisayarı kaç km gidecegini göstermedi için bizim civiclerde ortalama deger lpg için çalışıyor bir sıkıntı yok.motor arıza lambası ayar yaptırırsan söner geri.
cem duman
Honda Duman Yetkilisi
Honda Jazz
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #30 : Kasım 02, 2009, 05:52:47 ÖS »

slm arkadasım ,lpg,li aracalarda arıza lambası genellikle oksijen sensorunden dalayı yanar birde subap ayarları sıkıysa ondan yapar baskabiseyden olmaz her 20.000 km de bir subap ayarı yaptırman gerekıyor arıza lambanı manuel okumayı biliyormusun ? okuyabilirsen 41 kod veriyor ise oksijen sensorudur onada yapılacak bisey yok sensoru degistirsen bile kısa bir sure sonra yenıden yanacaktır......
hibo
Honda Integra
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #31 : Kasım 02, 2009, 07:28:59 ÖS »

evet arkadaşlar,az evvel,lpg montajı sonrası ilk ayarı yaptırdım...bilgisayara bağlandı ve dediğiniz gibi oksijen sensörü hatasını verdi,ama basit bir işlemle silindi,akabinde gaz parametrelerine ince bir ayar çekildi,şimdilik söndü bakalım motor arıza lambası hayırlısıyla:)birde şu benzin ibresi olayındada şöyle bir gelişme oldu,benzin ve lpg deki çekiş farkını kontrol etmek için 500 mt kadar arabayı benzine alıp pedalı kökledim,sonra lpg ye geçmiştim...yaklaşık 2-3 km sonra benzin ibresi depodaki doğru değeri verdi:)benzin seviyesi değişince yeniden ölçtü gibi düşündüm ama bunun yanında benzine almadığım halde ilerleyen günlerdede yine bazı aralıklarla ibre normal değeri gösterir oldu...yani benzin ibresi aşağı düşerken,bi sonraki baktığımda normal değerlere döndü ama neye göre bilemiyorum....cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim...saygılar...

çok bilmişlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın...
mali
Antalya il Temsilcisi
Turbo S2000
Çevrimdışı Çevrimdışı

THT ANTALYA

« Yanıtla #32 : Kasım 03, 2009, 03:55:47 ÖÖ »

hayırlı olsun arkadaşım
benzin ibresi gerçekten ilginç
mehsun
Honda Jazz
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #33 : Haziran 23, 2010, 11:49:18 ÖÖ »

bendede 2003 vtec var brc lpg kiti taktırdım 100 km sonra arıza ışığını yaktı sonra brc kitini takan servis resetledi ışık söndü.daha sonra hep lpg yi opet istasyonlarından  aldım hiç yakmadı. 
alibaba75
Honda Jazz
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #34 : Haziran 25, 2010, 12:00:54 ÖÖ »

mrb arkadaşlar ben de 2004 civic var bundan önceki focus aracıma taktırdıgım lpg markasından buna da taktırdım onda bir sorun yaşamamıştım buna da aynından taktırdım ekogas tek problem arıza lambası.  Geçenlerde kendi kendine söndü lamba acaba beyin lpg yi tanımaya mı başladı böyle olması normal mi sizce birde aygaz katkılı lpg yi çogu kimse önermiyo tıkama yapıyo diye zaten aygazdan ne zaman alsam daha fazla yakıyo rastlantı mı acaba bilen var mı
asvtec
Honda Prelude
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #35 : Haziran 25, 2010, 09:51:13 ÖÖ »

Sorun aygazda değil taktırdığın sistemde...

mrb arkadaşlar ben de 2004 civic var bundan önceki focus aracıma taktırdıgım lpg markasından buna da taktırdım onda bir sorun yaşamamıştım buna da aynından taktırdım ekogas tek problem arıza lambası.  Geçenlerde kendi kendine söndü lamba acaba beyin lpg yi tanımaya mı başladı böyle olması normal mi sizce birde aygaz katkılı lpg yi çogu kimse önermiyo tıkama yapıyo diye zaten aygazdan ne zaman alsam daha fazla yakıyo rastlantı mı acaba bilen var mı
fzthgosm
Honda Civic Type R
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #36 : Haziran 28, 2010, 10:07:11 ÖÖ »

ben ne zaman aygazdan lpg alsam arıza lambası yanıyor.içindekini bitirip benzinle 20-30 km yaptıktan sonra sönüyor.aygaz olan yerden asla lpg almıyorum allaha şükürler olsun daha lamba yanmadı.katkılı aygazdan uzak dur kardeş.aynen yakıt konusundada sana katılıyorum ne zaman aygaz alsam daha az götürüyor
asvtec
Honda Prelude
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #37 : Haziran 28, 2010, 08:03:38 ÖS »

Sorun alınan gazın markasından olsa binlerce araç arıza lambasından dolayı servise giderdi.a marka gaz ile fazla b marka gaz ile daha az gidilebilir ama bu fark 40 lt gaz da en fazla 20 km fark ettirir ama arıza lambası muhakak yanacaktır teorisi asılsızdır .Muhakkak lpg kalibrasyonunuzda hata vardır ,Ustanız ayarlayamıyorsa bir ara bana getırın karışım ayarını yapayım karışım arızasından bir daha arıza lambanız yanmaz Smiley
ilkeronat
Honda Prelude

ADANA

« Yanıtla #38 : Haziran 29, 2010, 07:19:33 ÖÖ »

Sorun alınan gazın markasından olsa binlerce araç arıza lambasından dolayı servise giderdi.a marka gaz ile fazla b marka gaz ile daha az gidilebilir ama bu fark 40 lt gaz da en fazla 20 km fark ettirir ama arıza lambası muhakak yanacaktır teorisi asılsızdır .Muhakkak lpg kalibrasyonunuzda hata vardır ,Ustanız ayarlayamıyorsa bir ara bana getırın karışım ayarını yapayım karışım arızasından bir daha arıza lambanız yanmaz Smiley
katkili otogaz ile goruslerinizi de yazarsaniz sevinirim. ben katkili otogazin filtredeki halini defalarca gordum ve bircok forum sitesinde (farkli marka araclarin) okudum. bircok kullanici durumdan rahatsiz ve aygaz kullanmayi birakti. ben de uzun zamandir shell otogaz kullanmaya gayret ediyorum aygaz kullanmiyorum. cevremde de bu sekilde davranan bircok arkadasim mevcut. sizin gibi lpg sistemleri ile cok hasir nesir olan birisinin (benim dusuncem) yorumu bizler icin referans olacaktir, tesekkurler.
fzthgosm
Honda Civic Type R
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #39 : Haziran 29, 2010, 10:07:07 ÖÖ »

zaten öyle uçuk bir fark yok götürmüş oldukları toplam kilometrede.ancak işin garibi 2 tl ye satılan aygaz alıp 330 gitmek var 1730 dan(ucuz satılan yerlerde yoksa 1850 civarı oluyor) alıp aynı km yi yada 340-350 km gitmek biraz garip.bu arada kalibrasyondan olsa neden aygazdan başka gazda yanmıyorda sadece aygaz(maxi yi denemedim) alınca yanıyor.bu arada daha 1 ay önce kalibrasyon yaptırmak istedim başka bir serviste usta cihazı bagladı hocam ayarlar süper problemin yoksa hiç oynamayalım dedi bende tamam kalsın dedim.
Sayfa: 1 [2] 3 4 Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
iletisim: deniz@teamhondaturkey.com

Honda , Wheat Flour, Un