Gönderen Konu: lpg taktıracaklar dikkat  (Okunma sayısı 25282 defa)

seferad

Ynt: lpg taktıracaklar dikkat
« Yanıtla #25 : Nisan 23, 2010, 02:31:37 ÖS »
arkadaşlar ayardanmış birde enjektörden bi parçayı küçülttüler şimdi iyi

Mahir TÜRKMEN

« Yanıtla #26 : Nisan 23, 2010, 02:34:13 ÖS »
kendimi bildim bileli lpg dusmanıyım :D

poseidon999

« Yanıtla #27 : Nisan 23, 2010, 08:23:47 ÖS »

Benzine yetişecek para olsa kimse lpg taktırmazdı zaten.
Çeker benzinliğe her seferinde fulle derdi.
Sen de gaza basarken korksan ya arabayı satarsın ya lpg taktırırsın.
Demek böyle bir korkun yok ve lpg düşmanısın.

integtant_83

« Yanıtla #28 : Nisan 23, 2010, 11:02:43 ÖS »

hakikaten şu gaza tam basacakken benzini düşünüp uysal moda geçmek koyuyor:) Ha toros sürmüşüz ha honda. Bu aracı aldıysak basmak lazım o da lpg de daha rahat oluyor

poseidon999

« Yanıtla #29 : Nisan 23, 2010, 11:44:01 ÖS »

hakikaten şu gaza tam basacakken benzini düşünüp uysal moda geçmek koyuyor:) Ha toros sürmüşüz ha honda. Bu aracı aldıysak basmak lazım o da lpg de daha rahat oluyor

Arkadaşlar bir benzinlik keşfettim çok ama çok kaliteli bir benzini var.
Üsküdardan Kadıköy'e giderken selimiye ordu evi girişinin tam karşısında bir sokak var o sokağa girin 100 mt ileride opet var. Benzin ne zaman bitecek diye merak ediyorum 100 TL aldım içinde tahminen 30 tl lik felan vardı. 310 km yaptım şu an nereden baksanız 150-200 km daha gider..
Bunun 230 kmsi 100 km hız ve altı uzun yol. Gerisi şehir içi. Performasa da çok etkisi oldu.

Bu ölçüm çok sağlıklı değil. Bir sonraki sefer fulleyerek tam değerleri yazarım.
Yolunuz oradan geçerse fulleyin depoyu hem performans hem km farkını görün.

alioflaz61

« Yanıtla #30 : Nisan 24, 2010, 06:29:25 ÖS »
siteye yenı uye oldum butun konuları inceliyorum burda gordugum hemen hemen herkez ekonomıye onem verıo ama benım kendı dusuncem honda bi ekonomı arabası degıldır tabiki hastasıysan bu arabay bınmek ıstıyosan ama yakmasın dıosan lpg taktırılabılır ama ben sadece hız için bu arabaya bınıyorum haftanın 7 gunude bınıyorum 7 gunde toplam benzıne 200 250 mılyon gıdıo keyif için surmuyorum çunku hız yapmak için suruyorum bnmde bu 2.ci honda 1.4 üm ilkını pert ettım şimdi bunu satıp vti alıcam arabamı 2001 model bmw 3.20 coupe ye degısmem honda bence bi hastalık :)) ki ben öğrenci oldugum halde benzıne bu kadar para harcıyorum varın gerısını sız dusunun :)

terranova

« Yanıtla #31 : Nisan 25, 2010, 05:48:30 ÖS »
Arkadaşlar aracıma normal tüp taktırmak istiyorum sizce uygun olurmu ve randıman verirmi?görüşlerinizi bekliyorum.ARACIM 97 EURO CİVİC 1.6 .

alioflaz61

« Yanıtla #32 : Nisan 25, 2010, 06:30:41 ÖS »
bence taktırma lpg hondalara güzel uyum saglamıo yanı lpg nın hakkını vermıo ama senın bılcegın iş

-MuRaT-

« Yanıtla #33 : Nisan 28, 2010, 02:59:35 ÖS »
bnde hondama taktırmayı dusunuyorum gerçi az yakıyor sehır ıcı ama yapıcagım ıslemlerden sonra 300 350 yakıcaktır

Milli_Piyango

« Yanıtla #34 : Mayıs 10, 2010, 10:37:17 ÖS »
kesinlikle hondalara gerekli bir sistem lpg cok rahat ettim tavsiye ederim.

nux

• tasarım
« Yanıtla #35 : Mayıs 14, 2010, 11:23:09 ÖÖ »
kendi araçımda lpg yok ...  sevmem de 

ama babamda  wv bora 1.6 var ve lpg li   bir gün ankaraya gittim sakarya ankara arası 30 tl  yaktı :S   (  300 km )   ama çok basmadım 90  100 hızında

ama abi bedava yaaaa  sonra ankarada nasıl gezdim nasıl gezdim belli değil bi oraya bi buraya bedava abi yaaaa

arabaya bindiğimi anladım ....

evet performansı etkilior (katılımacaksan lpgden çıkarırsın olur biter )
ama arabanın gazıan korkarak basıor isem zaten performansı olsa ne olur ???

keşke çok paramız olsa ve hiç dokunmasada hep benzinde sürsek orası ayrı konu ama imkanlar dahilinde konuşuyorum tabi...

23korg23

« Yanıtla #36 : Mayıs 14, 2010, 01:14:49 ÖS »
aracım 2001 model civic 1.6 ies aldığımda üzerinde tartarini sıralı sistem vardı... sadece katkılı lpg den dolayı sorun yaşadım onun dışında sorun yaşamadım.. aracın lpgli olduğunu bile unuttum.. bu arada herkese tavsiyem aracınızı yüksek devirlerde uzun süre kullanıyorsanız benzinde kullanın yada arada bir benzine gecin. zira lpg nin yanma ısısı benzine göre fazla arac lpg de iken daha fazlı ısınıyor dolayısıyla uzun süre lpg de ve yüksek devirde kullanınca araca zarar verme ihtimali var..

integtant_83

« Yanıtla #37 : Temmuz 03, 2010, 09:55:06 ÖÖ »
"lpg yanarken benzine göre aşırı bir sıcaklık oluşturur bu da motorun üst kısmında bulunan parçalarda daha çabuk aşınma ve yüzey yorulması oluşturur. bu kısımda bulunan soğutma sistemi normalde lpg yanınca oluşacak aşırı sıcaklığı önlemeye yeterli gelecek şekilde üretilmemiştir. o nedenle arabanın rektefiye süresi düşer yani motorun normalden daha çabuk yenilenmeye ihtiyacı olur. yarım motor indirme ile motorun üst kısmında bulunan subap ve diğer parçaların değişimi ile sorun çözülür. iyi bilen aşmış bir usta bunu el emeği 200 ytl civarında güzelce halleder."
          Lpg-motor ilişkisi hakkında yukarıda söylenenler ne kadar doğrudur? Doğru ise bu sorunun tamiratı hakkında söylenenler ne kadar doğru?

asvtec

« Yanıtla #38 : Temmuz 03, 2010, 05:10:55 ÖS »
Yukarda yazılanlar kısmen dogru.dogru urun kullanıp mappıng ayarını yaklasık %5 zengın bıraktıgınızda subablar asırı ısınmayacaktır.subab yapısı bıraz daha narın japon gurubu araclarda subab koruyucu tunap katkı maddelerını de kullanırsanız bu ıhtımalı 0 ındırebılırsınız.motor tamır ucretı aractan araca degısır.

integtant_83

« Yanıtla #39 : Temmuz 03, 2010, 06:27:05 ÖS »
Hondalarda lpg sonrası daha sık subap ayarı yapılması gereğini biliyordum. subap koruyucu tunap katkı maddesini ilk kez duydum. O zaman her honda lpg montajı sonrası arac sahıplerı bilinçlendirilip bu tip ürünler önerilmeli veya özendirilmeli. bunu fazla bilen olduğunu sanmıyorum

kacaman

« Yanıtla #40 : Temmuz 03, 2010, 06:43:32 ÖS »
aynı marka lpg kitleri ve aynı araçlarda çok fazla değer farklılıkları olabiliyor sebebi 1. si lpg kitinin programlanması ve montaj kalitesi, 2. si sürücünün kullanım karakteri.

asvtec

« Yanıtla #41 : Temmuz 04, 2010, 03:49:55 ÖÖ »
Forumlar bılgı paylasım platformudur,bılgı de paylasıldıkca deger kazanır :)

fzthgosm

« Yanıtla #42 : Temmuz 04, 2010, 07:57:57 ÖÖ »
aynı marka lpg kitleri ve aynı araçlarda çok fazla değer farklılıkları olabiliyor sebebi 1. si lpg kitinin programlanması ve montaj kalitesi, 2. si sürücünün kullanım karakteri.

eger benim plotaj tecrübem  senin kadar olsa atiker zavoliden daha iyi diyorsun yani abi >%6rol >%6rol >%6rol

kacaman

« Yanıtla #43 : Temmuz 04, 2010, 08:14:54 ÖÖ »
hasan hocam gönlünden nasıl geçiyorsa öyle olsun

fzthgosm

« Yanıtla #44 : Temmuz 04, 2010, 08:19:45 ÖÖ »
hasan hocam gönlünden nasıl geçiyorsa öyle olsun

yok abi sözüm meclisten dışarı.şu ucuz kit takılı civicimle zorkuna çıkayımda kıskanan arkadaşlar çatlasın(birde zorkunu bilseler atiker nasılmış bilirlerdi ama)

yagmur

« Yanıtla #45 : Temmuz 06, 2010, 01:32:37 ÖS »
lpg taktıracak arkadasların dıkkatıne ,lpg taktıracagınız fırmada makıne muhendısı olsun,makıne muhendısı raporunu elınıze alın calıstıgı fırma ıle montaj yapılacak fırma aynımıdır.bu formda 2010 vızesı varmıdır.fırma hızmet yeterlılık belgesı varmıdır.arastıralım.lutfen hayatımızı ve malımızı rıske atmayalım.starotogaz.brc ızmır yetkılı servısı

kacaman

« Yanıtla #46 : Temmuz 15, 2010, 09:05:29 ÖS »
lpg taktıracak arkadasların dıkkatıne ,lpg taktıracagınız fırmada makıne muhendısı olsun,makıne muhendısı raporunu elınıze alın calıstıgı fırma ıle montaj yapılacak fırma aynımıdır.bu formda 2010 vızesı varmıdır.fırma hızmet yeterlılık belgesı varmıdır.arastıralım.lutfen hayatımızı ve malımızı rıske atmayalım.starotogaz.brc ızmır yetkılı servısı
temsilci arkadaşım öneriniz için teşekkürler

mehmetcan494

« Yanıtla #47 : Temmuz 18, 2010, 09:35:20 ÖS »
taktırmadım su lpg yı taktırmayacagımda :)

öncedende taktırmıştım şu lpg yi,şimdide taktırdım,yine olsa yine taktırırım   :emo şaka bir yana %50 kar gibi söylemler pratikte pekde mümkün gözükmüyor,ancak kendi adıma şunu diyebilirimki %35-40 civarı bir kar yapıyorum...32 lt lpg ile ş.içi 310 km ortalama gidiyorum(2008 civic hb 1.8 ),gayetde memnunum çok şükür...iyiki taktırmışım  <nohapy

garantide bir problem olmuyormu LPG taktırınca aracın daha yeni

olcaysahin

« Yanıtla #48 : Temmuz 19, 2010, 06:04:16 ÖÖ »
Arkadaslar 17.07.2010 Brc marka lpg taktirdim. Ayni servise daha once tipo ve focus'a montaj yaptirmistim simdi ücüncü aracima 2004 Civic LS montaj yaptirdim Suana kadar hic bir sorun yasamadim. Montaj yapilirkende takipteydim cok temiz ve guzel iscilik yaptilar Bir sorun yasayacagimida zannetmiyorm. Yakit degerlerini merak ediyorum. En kisa zamanda onuda paylasirim.

Mahir TÜRKMEN

« Yanıtla #49 : Temmuz 19, 2010, 06:26:49 ÖÖ »
benzin benzin benzin :D