Gönderen Konu: Lpg sistemini muane  (Okunma sayısı 1875 defa)

Recep51

  • İleti: 38
Lpg sistemini muane
« : Haziran 07, 2017, 06:23:10 ÖÖ »
Aracımda autronıc lpg marka sistemini akl markayla değiştirdim tank degişmedi,11 ayda muanem var takan ustalar proje gerekmez dediler muanaesi sorun olmamış ruhsatta lpg markası yazmıyor muanaesi sorun olurmu



kayaci26

  • İleti: 1443
Ynt: Lpg sistemini muane
« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2017, 09:54:32 ÖÖ »
LPG sisteminde iki malzemenin seri numarası vardır. 1.regülatör   2.tank   Bunlar MMO sızdırmazlık raporu alınırken kaydediliyor. ancak sen muayeneye giderken MMO ne gitmeden doğrudan TUVTURK e gidecek ve sızdırmazlık raporunu almadan da muayeneden geçebileceksin. bu raporun olmaması hafif kusur.
Ancak sızdırmazlık raporu olmayan araçları TUVTURK muayene yetkilisi sızdırmazlık testine tabi tutuyor ayrıca bağlantının ve gerekli izolasyonun yönetmeliğe uygunluğunu denetliyor. Bir eksik kusur varsa doğru MMO ya gönderiyor.

O yüzden muayeneye gitmeden LPG montajına yapan yere gidip gerekli kontrolleri yaptır, kaçak olmasın, bağlantılar ve izole düzgün olsun. TUVTURK den geçersin

bir de en önemlisi eğer ki regülatör tarihi ile tankın tarihi uyuşmuyor derse eğer TUVTURK deki vatandaş doğru MMO ya... :)