Gönderen Konu: İki şehir arasındaki LPG tüketimi. LPG Charger ile ne kadar tasarruf ederim?  (Okunma sayısı 13598 defa)

byali

  • İleti: 70
Ankara'da 8.84Lt/100Km
İstanbul'da 13.05Lt/100Km

25 gündür Ankara'daydım Ankara trafiğinde şehir içi yakıtımı ölçtüm İstanbul'a nazaran oldukça düşük çıktı malum istanbul trafiği bi başka. Bu arada İstanbuldaki ölçümümde farkettim ki subap ayarının zamanı gelmiş. Arabam çekişten düştü sabahları motor ısınana kadar ani frenlerde stop ediyor. Subap ayarı birden bire bozulmayaçağını düşündüğümden muhtemelen Ankaradaki ölçümlerimde ayarsız subaplarla oldu.

İstanbul trafiğinde çok fazla dur kalk yaptığım için 4.21Lt/100Km lik bir artış oldu. LPG Charger denemeyi düşünüyorum ama fiyatı yüksek olduğu için bir türlü alma kararını veremedim. Keşke birisi ben ve benim gibi yüksek maliyetinden dolayı NanoCharger/LPGCharger alma kararı veremeyenler için bu ürünü test edip trafikte dur kalklarda NanoCharger/LPGCharger kullanmadan ve kullandıktan sonra şeklinde ne kadarlık bir tasarruf elde etmemizi sağladığını testlerle kanıtlasa veya bir gönüllü seçelim aramızda para toplayıp ortak bir LPG Charger alalım test edelim. Test sonuçları olumlu olursa şahsen ben kim ne kadar para kattıysa iade edip ortak aldığımız LPGCharger'a talip olurum. :) Test sonuçları olumsuz olursada kafamızdaki soru işaretlerini yok etmiş oluruz.

Herkese iyi forumlar



kacaman

  • İleti: 7154
aslında teklifin mantıklı, olabilir yani.

23korg23

  • İleti: 2477
bunula ilgili bir başlık var fakat yakıt tüketimine etkisi konusunda kimse net bişey söylemedi

kacaman

  • İleti: 7154
ben de çok merak ediyorum bu konuyu, aslında 100km aynı yolda aynı şartlarda ikisi arasındaki farkı ölçerek anlamak mümkün aslında ama, bi sonuç çıkmadı.

byali

  • İleti: 70
Alıntı
Özellikle otomobil(motor) dur-kalk esnasında gaz kelebeği kapandıkça, çalışan motor havayı katar havalandırmasından alır, Ancak oradan gelen hava genleşmiş,  60 derece sıcaklığında  kullanılmış, kirli ve yağlı bir havadır, Siz gaz pedalına dokunduğunuz an, gaz kelebeği açılır ve  enjektörlerin yakıt püskürtmesinde artma meydana getirir. Manifolt hava filtresinden gelen taze hava ile dolar ve piston vakumlama yapar. Ancak bu hareket ve reaksiyonlar esnasında mili saniyeler içinde yakıt bakımından zengin ve hava bakımından fakir bir karışım oluşur.

Teknik olarak bana mantıklı geliyor motorda temiz hava yani oksijen yeterli olmadığı için yanma sağlanmıyor ve püskürtülen benzin/gaz boşa gidiyor.

Ankara trafiğinde daha az dur kalk yaptım en azından bir trafik ışığına denk geldiğimde İstanbuldaki gibi bi gaz bi fren bi gaz bi fren yapmadım gaza bastım tek seferde kalkış yaptım. İki şehir arasındaki 4.21Lt/100Km fark dur kalklardan kaynaklanıyor.

Otomobil firmaları 0.1Lt/100Km lik bir fark için milyonlarca dolar ar-ge yatırımları yapıyorlar bunu hepimiz biliyoruz fakat dikkatinizi çekmek istediğim bir konu var. Ankarada trafiğinde bu ürünü kullanıyor olsam kesinlikle memnun kalmayacağıma eminim çünkü Ankara trafiğinde fazla dur kalk yapmıyorum. Test ettim aracım Ankara trafiğinde 8.84Lt/100Km yakıt tüketiyorken İstanbul trafiğinde 13,05Lt/100Km yakıt tüketiyor. Arabamın fazla yakıt tüketmesinin nedeni İstanbul trafiğinde kullanmamdır.

Araştırdım kimileri bu üründen memnun kimileri ise tam aksine hiç bir etkisi olmadığını iddia ediyor. Demek istediğim şu, Ankaradaki ben bu ürünün hiçbir etkisi olmadığını iddia ederdim fakat İstanbuldaki ben ise sanırım çok faydalı olduğunu söylerdim diye düşünüyorum.

23korg23

  • İleti: 2477
nette var fiyatı 170 lira gibi bişeydi üstelik taksitle ama ordan alıp birde montajına para vermek istemiyorum montajının bi tarifi videosu olsa alıp deneyceğim

byali

  • İleti: 70
nette var fiyatı 170 lira gibi bişeydi üstelik taksitle ama ordan alıp birde montajına para vermek istemiyorum montajının bi tarifi videosu olsa alıp deneyceğim

Aslında forumda xlargee nickli Balıkesirden bir arkadaş var bu ürünü kullanıyor ve memnun banada tavsiye etti montajınıda kendi yapmıştı 2001 1.6 ies'i var montajı çok basitmiş arkadaşa bu konunun linkini özel mesaj olarak gönderdim montaj ve tasarruf ile ilgili bizleri aydınlatacaktır.

23korg23

  • İleti: 2477
dediğim gibi montaj ile ilgili detaylı bi bilgiye ulaşsam alcam hemen.. bekliyorum

23korg23

  • İleti: 2477
netten yorumlara bakıyorum araç ilk çalıştığında ıslık sesi gibi ses cıkarıyormuş bu doğruysa çok kötü:(

byali

  • İleti: 70
Arkadaşlar,

Araştırırken bir test raporu buldum bu raporu bulduğum sitede raporun Uludağ Üniversitesine ait olduğu söyleniyor. Test ile ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir siteden alıntı yaptım.

Yakıt sarfiyatını azalttığı iddia edilen Nanocharger isimli 2 parçadan ( parçalardan bir tanesi yakıt hortumuna diğeri westinghouse hortumuna bağlanıyor) oluşan ürünün Renault Clio 1.2tlt çok noktadan enheksiyonlu benzinli bir motor üzerinde yapılan deneyleri aşağıda sunulmuştur.

Deneyler laboratuar ortamında yukarırda bahsedilen bir motor üzerinde 3 aşamada yapılmıştır.

1. Gaz pedalına hızlı bir şekilde basara motor devrini 3000dev/dak'ya çıkarma ve ani olarak gaz pedalını bırakma. Bu işlem her 15 saniyede bir tekrarlanmış ve deney toplam 10 dakika sürmüştür.

2. Motor yaklaşık 2750dev/dak sabit devirde 5 dakika süre ile çalıştırılmıştır.

3. Motor rölanti devrinde 5 dakika süre ile çalıştırılmıştır.
Cihazlı ve cihazsız durumlar için her üç deney tekrarlanmıştır. Sadece bu deney şartları için geçerli olan sonuçlar aşağıda bir tablo halinde verilmiştir.

Ve sonuç:

1. deneye göre,
1 Litre de 136.36 Mililitre
40 Litrelik bir depoda; 5.45 Litre

2. deneye göre,
1 Litre de 69.54 Mililitre
40 Litrelik bir depoda; 2.78 Litre

3. deneye göre,
1 Litre de 25.87 Mililitre
40 Litrelik bir depoda; 2.58 Litre
Tasarruf sağlıyor.

23korg23

  • İleti: 2477
byali tesekkür ederim paylaşımınız için.. deneyden cıkan su özellikle dur kalk cok yapılıyorsa tasarruf olur.. zaten mantıken bakarsak takan arkadaslar ilk kalkışta bir ivmelenmeden bahsetmişlerki bunu forumumuzda da koltuğa yapıştırma olarak tanımlamıştı tecrubeli arkadaslar dolayısıyla eger kalkışlarda daha az gaz vereceksek daha az yakıt tüketmiş oluruz :)

byali

  • İleti: 70
byali tesekkür ederim paylaşımınız için.. deneyden cıkan su özellikle dur kalk cok yapılıyorsa tasarruf olur.. zaten mantıken bakarsak takan arkadaslar ilk kalkışta bir ivmelenmeden bahsetmişlerki bunu forumumuzda da koltuğa yapıştırma olarak tanımlamıştı tecrubeli arkadaslar dolayısıyla eger kalkışlarda daha az gaz vereceksek daha az yakıt tüketmiş oluruz :)

bu sonuçlara göre kendi tüketimimi tahmini olarak hesapladım ortalama likometrede 0.04 lira daha az yakıyorum. Gitti gidiyorda 140 liraya falan satılıyor kargo falan derken 150 liraya almış olsam 150/0,04 = 3750Km sonra kendini amorti ediyor. Ayda ortalama 750Km yapıyorum buda demek oluyorki 5 ay sonra kendini amorti edecek kalkışlardaki performansıda cabası :) almaya karar verdim ama önce subap ayarını yaptırıp her zamanki güzergahda kaç litre yaktığımı tekrar hesaplayacağım sonra aleti takıp tekrar hesaplayacağım.

23korg23

  • İleti: 2477
deneye göre %5 gibi bir tasarruf söz konusu siz  0.04 lira az yakıcam demişsiniz bi hesap hatası var gibime geldi bidaha hesaplayın lütfen:)

ahmet290

  • İleti: 246
136+69+25+1=231/3=0,077 ortalama

40*,077=3,08*2,25=6,93tl depoda kar 21 depoda amorti eder alet kendini kabaca

ortalama % 7,7  falan tasarruflu olur..

hesap yanlışsa düzeltin lütfen ;)

23korg23

  • İleti: 2477
ben biraz düşük söyledim çünki kullanıcı yorumlarında %3 lük bir tasarruftan söz ediliyor.. deneyde %7 bende ortalamsını aldım %5 :) elbette bunların doğru olup olmadığınıda kullananlardan öğrencez bakalım artık.. byali sonucu bekliyorum hocam sizden gelecek yoruma göre hareket etmeyi düşünüyorum

byali

  • İleti: 70
Bende baya bir töleranslı hesapladım en kötü ihtimalle tasarrufum kilometre başına 0,04 lira olacak aleti 6 taksitle alsam 5 ay sonra kendini amorti ettiğini düşünürsek yakıta vereceğim parayı aletin taksitine vermiş olacağım :) kendimce bir hesap işte. Bana mantıklı geldi :)

23korg23

  • İleti: 2477
:) almadınız mı daha? ayrıca 140 liraya bulduğunuz yerin linkini verirmisiniz

byali

  • İleti: 70
:) almadınız mı daha? ayrıca 140 liraya bulduğunuz yerin linkini verirmisiniz

Almadan önce subap ayarı yapıp tekrar ne yaktığımı hesaplayacağım. LPG Charger takıp bidaha hesaplayacağım aradaki farkı kesin ve net hesaplamak için. Bakalım işe yarıyormu yaramıyormu ona göre millete tavsiye edelim. İşlerden dolayı aracı servise bırakamadım bu hafta içi bırakmayı planlıyorum muhtemelen 20 sinden sonra almış olurum o hafta sonuna doğruda test etmiş olurum diye planlıyorum ama garantisi yok :)

Link burda;
http://urun.gittigidiyor.com/NanoCharger_W0QQidZZ36646373

23korg23

  • İleti: 2477
sizin aracta lpg yok sanırım.. nanocharger benzinli araçlar için.

byali

  • İleti: 70
sizin aracta lpg yok sanırım.. nanocharger benzinli araçlar için.

LPG var ilan NanoCharger olarak verilmiş fakat sipariş verirken aracın LPG li olup olmadığını ayrıca belirtilmesini istiyor. Anladığım kadarıyla LPG li olduğunu belirtince LPG Charger gönderiyorlar. Bu alet genel olarak NanoCharger diye tanındığı için o şekilde ilan açmış arkadaş galiba.

Xlargee

  • İleti: 64
Arkadaşlar merhaba öncelikle bende nanochanger kullanıyorum 2 3 ay oldu takalı montajını kendim yaptım ve üründen memnunum. Aracım lpgli ama lpgchanger değil kullandığım normel nanochanger arasında fark olmadığını düşünüyorum sonuçta bu alet elektronik değil hava basıyor, tasarrufa gelince tasarrufta kullanıcı çok önemli ben 3000 devirde vites değiştiriyorum ve şehir içinde dur kalklarda tasarruf oluyor bu tasarrufu ful depo yapıp denerseniz daha iyi anlarsınız ama devir arabada çok önemli, benim en çok memnun kaldığım özelliği kalkışta çok seri kalkması oldu montajını kendim yaptım alan arkadaş varsa mesaj atabilir açıklama yapabilirim nanochanger kullanıcısı olarak söyleyeceklerim bu kadar umarım faydalı olmuştur.

23korg23

  • İleti: 2477
montaj konusunu biraz açabilirseniz memnun olurum xlargee hatta eğer mümkünse resim varsa çok çok iyi olur.. ses çıkarma olayı var mı?

byali

  • İleti: 70
Bu sabah siparişi verdim yarın elimde olur. Bu aralar gündemimde başka bir problem var. Geçen hafta 40 bin km bakımını yaptırdım.

Yağ (Castrol Magnatec 10/40) değişti. 60 lira. 4 litre + 1 litre hediye.
Yağ, hava, polen filtreleri değişti. Toplamda 92 lira.
Balatalar kontrol edildi.
Gaz kelebeği temizlendi.
Sibop ayarı yapıldı. İşçilik 100 lira.
LPG filtresi değişti.
LPG kablolarında ufak bir soyulma oluşmuş onarıldı. Filtre + onarım 70 lira.
LPG enjektörüne giren hortumda kaçak varmıştı kelepçesi değişti. Ustaya başka yerdede kaçak varmış gibime geliyor tıss diye ses duyuyorum dedim normal dedi ama 1-2 gün sonra bu ses iyice arttı. Bugün veya yarın gidip gaz kaçağını hallettireceğim. Hallettikten sonra Benzin ve LPG yi fulleyeceğim 200 Km gidip tekrar fulleyip LPG Charger olmadan ne yaktım bakcam sonra aynı işlemi LPG Charger ile test edeceğim.

byali

  • İleti: 70
Tamamdır. Hallettim LPG kaçağını benzin ve LPG yide fulledim kilometreyide sıfırladım testlere başlıyoruz. 200 Km gittikten sonra benzini ve LPG yi yine fulleyeceğim bakalım NanoCharger olmadan ne yakacak. Sonra NanoCharger'ı monte edip bi 200 km daha yapacağım.

atomhamdi

  • İleti: 164
Sonuç için sabırsızlanıyoruz arkadaşlar bir de ertürbülatörü deneyin ben faydasını gördüm