Gönderen Konu: Honda Civic Sedan LPG Performans Sorunu!  (Okunma sayısı 3060 defa)

hussoloji

  • İleti: 18
Honda Civic Sedan LPG Performans Sorunu!
« : Ekim 19, 2015, 03:51:33 ÖS »
Arkadaşlar merhaba 2013 model bir Honda Civic Sedan aracım var.
Bayiden brc lpg takıldı. Bugüne kadar sorun yaşamadım.Düzenli bir şekilde bakımları yapıldı. Aracım eco değil ama ilk aldığım zaman BRC montajını yaptırdım. Şimdi 30 bin kmde. Araç 20 bin km bakımından sonra teklemeye, sarsıntılara, bazen sabah çalışmamaya ve gaz pedalına geç tepki vermeye başladı. Rahatsız etmeye başlayan bu performans kaybından sonra Honda Servisine gittim, subap ayarlarının yapılması gerektiği söylendi. Subap ayarlarının 20 bin kmde bir yapılması gerektiği söylendi (araç eco olmadığı için) dolayısıyla ben 10 bin km subap ayarları bozuk bir şekilde gezdim. Aracın 30 bin bakımı+subap ayarları+ lpg bakımı+gaz ayarını yaptırdım. Fakat hala aracın performansı istediğim gibi değil. (ilk aldığım dönemdeki gibi değil). Sizce başka ne gibi sorunlar neden olabilir performans kaybına? mesela lpg regülatörünü değiştirsem performans artar mı? Bir de LPGde kullanım sonucunda motorun ömründe yapısında bir sorun çıkar mı? Yani prins, teleflex markasına falan mı geçsek? Görüşlerinizi merak ediyorum. Saygılar...



alperd

  • alperd
  • İleti: 978
Ynt: Honda Civic Sedan LPG Performans Sorunu!
« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2015, 04:18:40 ÖS »
Bence işi daha iyi bilen başka bir yerde (BRC merkezine durumunuzu bildirirseniz bulunduğunuz şehre göre iddialı bir servise yönlendirebilirler) ince ayar yaptırarak şansınızı deneyin, performans şikayetiniz olduğunu son bakımdan sonra oluştuğunu bütün bakımların yapıldığını aracın BENZİNDE sorunsuz olduğunu deneyip bildirin çözüm bulsunlar.
Montajı her servis yapar ama sorun olduğunda her servis çözemez.
Yoksa işin sonu yok arabanın kurcalanmadık yeri kalmaz.
20-30 bin Km tüple binildi diye araca bir şey olmaz.
Bir sürü para verip yeni taktıracağınız LPG kitinin bundan daha kötü olmayacağı garantisi de yok markaya bakmayın önemli olan iyi montaj ve ayar.
Usta değilim kullanıcıyım ama çok çektim çok gördüm geçirdim oradan biliyorum :)

muratco

  • İleti: 24
Ynt: Honda Civic Sedan LPG Performans Sorunu!
« Yanıtla #2 : Ekim 19, 2015, 05:50:05 ÖS »
Motor bakımı olarak yapılacak herşey yapılmış,artık lpg enjektörleri ve ayarının kontrolü gerekir..lpg   farklı usta denemenizi tavsiye ederim bende..

hussoloji

  • İleti: 18
Ynt: Honda Civic Sedan LPG Performans Sorunu!
« Yanıtla #3 : Ekim 19, 2015, 09:42:15 ÖS »
Peki Ankara için LPG ustası (BRC) tavsiyesi verebilecek olan var mı?