Gönderen Konu: Honda Araçlarında LPG'de giderken Benzin Seviyesinin Düşmesine Çözüm  (Okunma sayısı 15499 defa)

ASVTEC19

  • Moderator
  • *****
  • İleti: 420
Honda Yakıt Seviye Emülatörü

Honda Civic ECO model araçlarda sürüş esnasında araç LPG ile çalışıyorken benzin seviye göstergesinde düşüş gerçekleşmektedir. Gerçekte benzin seviyesinde değişim olmamakla birlikte bu durum; müşteriler tarafından benzin miktarının da değiştiği şeklinde algılanmakta ve müşteri şikayeti oluşmasına neden olmaktadır.
Honda Yakıt Seviye Emülatörü, yakıt gösterge devresine eklendikten sonra sistem belirli şartlarda gösterge devresini sıfırlayacak ve benzin deposundaki benzin seviyesinin gerçek değeri göstergede görülebilecektir.
Sistemin Çalışması: Araç LPG ile çalışıyorken, benzin seviye göstergesinde düşüş gerçekleştiğinde, gerçek benzin seviye bilgisini görebilmek için kontağı kapatıp açmak yeterlidir. Kontak kapatılıp tekrar açıldığında 20 saniye içerisinde gerçek benzin seviye bilgisi göstergede görülebilecektir.
Aracın ilk çalıştırılması esnasında benzin göstergesi yakıt deposunu boş gösterebilir. Bu durumda kontağın tekrar kapatılıp açılması, elektronik ölçüm biriminin yakıt göstergesini sıfırlaması ve gerçek benzin seviye bilgisinin göstergede gösterilmesi sağlanacaktır.

Honda Yakıt Emülatörünü yetkili BRC servislerinde bulabilirsiniz.

Mehmet ÖZENÇ



opn21

  • OPN21
  • İleti: 76
Bu emülatör Halil İbrahim Bey 'i n bahsettiği ürün değil sanırım.
Onda Lpg de ki durumda gösteriliyordu.
Bostancı Brc ile görüştüm , onlarada bugün bilgi ulaşmış , sipairş geçeceğiz 2-3 güne kadar gelir dediler.
ücret 125 TL imiş.
Bu ücreti son kullanıcı neden karşılıyor.
Yazılımsal bir problem aracın yazılımını biz para vererek düzelttireceğiz.
Çok garip bir iş bakalım ne olacak.
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2014, 12:35:34 ÖS Gönderen: opn21 »

fotoaktuel

  • İleti: 286
benim araçta benzin ibresi inmiyor. herşey normal.
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2014, 12:40:10 ÖS Gönderen: fotoaktuel »

tyler78

  • İleti: 82
2010 model Civic'lere de uygulanabiliyor mu?

mehmet zengin

  • İleti: 583
Ucretli ise kalsin. Bir senedir alistik artik. Ama hayal kirikligi. Lpg orjinal deyip sat. Sistem eksiklerini bize yukle. Supermis.

teachers71

  • İleti: 1132
Bu sorun kullanıcı kaynaklımıdır? HAYIR
Araç sıfır alındığında varmıydı? EVET
Lpg uyumlu diye araç 750 tl farkla satılıyormu? EVET
Dışarıda 1700 Tl ye satılan lpg kiti Serviste 2500 tl ye takılmışmıdır -EVET

Sıfır km ye okadar fark veren kullanıcıya kendi ürettikleri sorunu çözmek için 125 tl fatura çıkaracaklarsa brc de honda da bitmiştir. Eğer biri bunu tüketicisi mahkemesine verecek olursa araç yüzde yüz ayıplı mal olarak görülüp bu servise fatura edilecektir. Tüketici koruma kanununun ayıplı mal başlığı okunursa tamda bu tip durumlar için yazıldığı görülür. Şimdi Honda 125 tl için lpg dönüşümlü diye sattığı aracın tüketici mahkemesi tarafından ayıplı mal olarak tescillenmesine razı olurmu sizce. Bunu honda tr ye bu şekilde yazmamız lazım. Olay 125 tl olayı değil. Hondanın malının arkasında durup durmayacağı olayıdır. Saygılarımla....

teachers71

  • İleti: 1132
Bence şöyle bir yol izleyebiliriz.
Önce servise gidip aracın lpg de çalışırken benzin göstergesinin düştüğü belirtilip arıza kaydı açılmalı ve sorunun yakıt emülatörü ile çözüldüğünün ve garanti kapsamında bu sorunun giderilmesi taleb edilmeli. Servis yanaşmazsa yada ücret talep ederse yazılı olarak cevap istenmeli. (Vermezlersede çok mühim değil.) Tüketici sorunlarında tüketici değil satıcı iddiasını ıspatlamak zorundadır. Sonrası malum. Tüketici masası yada mahkemesi honda türkiyeyi ayıplı maldaki ayıbı gidermeye mahkum edecektir.
Görüşüm bu şekilde. Ne dersiniz dostlar.

AAE71

  • Timothy
  • İleti: 200
Bu emülatör Halil İbrahim Bey 'i n bahsettiği ürün değil sanırım.
Onda Lpg de ki durumda gösteriliyordu.
Bostancı Brc ile görüştüm , onlarada bugün bilgi ulaşmış , sipairş geçeceğiz 2-3 güne kadar gelir dediler.
ücret 125 TL imiş.
Bu ücreti son kullanıcı neden karşılıyor.
Yazılımsal bir problem aracın yazılımını biz para vererek düzelttireceğiz.
Çok garip bir iş bakalım ne olacak.

+++1

opn21

  • OPN21
  • İleti: 76
Honda bize ulaşın sayfasına böyle bir yazı yazdım. Fakat gönder butonuna tıklayınca ekran donuyor 4-5 ke<z denedim . Fax olarak göndereceğim. Arkadaşlar eklemek istediğiniz birşey varsa ekleyip göndereyim.
Bakalım dönüş olacakmı...

Sayın Yetkili çok severek ve beğenerek aldığım CRV aracımın yüksek yakıt tüketimi nedeniyle LPG montajı yaptırdım. Araç Lpg tüketerek hareket halindeyken benzin ibresi otomatik algılama nedeniyle düşmekte ve araçta benzin yok ukatılımı vermektedir. Depom dolu olmasına rağmen bu uyarıyı almaktayım. Bununla ilgili Honda Türkiye yeni bir yazılım gerçekleştirmiş bilgisi verilmiştir. Araca garanti kapsamında Brc montajı yapılmıştır. Bu yeni yazılım Brc bayilerinde 125 TL kaşılığı yüklenecek bilgisi verilmiştir. Araçtaki bu yazılımsal hatadan dolayı oluşan bu hatanın düzeltilmesi için tarafımdan istenilen ücreti son kullanıcı olarak neden benim karşılamam gerektiğini açıklamanızı istiyorum. Bu bedeli ödemeyeceğimi bildirir , konunun çözümü için yardımlarınızı rica ederim. 180.000.000 TL ödenmiş sermayesi olan Honda yazılım şirketi değildir , o yüzden yazılımdan para kazanması gerekmez. Koskoca Honda alacağı 125 TL nin peşinde olamaz. Bu bizleirn gözünde Hondanın imajını yerle bir etmiştir.
Saygılarımla

« Son Düzenleme: Ocak 21, 2014, 08:48:23 ÖÖ Gönderen: opn21 »

ozdemirasil

  • İleti: 61
bu kadar saçmalık hiç görmedim.

125 niye kullanıcı versin ki fabrikasyon hataya karşı.honda nın bunu karşılaması lazım..resmen bizi keriz yerine koyuyolar.

cemele

  • İleti: 32
Selamlar arkadaslar,

Foruma yeni uye oldum. Oncelikle herkese keyifli ve kazasiz surusler diliyorum.

Bu konuda iki urunden bahsediliyor. Biri BRC servislerinin gelistirdigi emulator digeri youtube filan gorseli olan I-Mid ekrana yansitilmis sigra kutusu ile kibrit kutusu buyuklugu arasinda kalan sistem.

BRC emulatorunde kontagi ac kapa olayi, Halil Ibrahim Bey isimli sahsin bahsettigi urun ise 30 sn de sistem kendini update ederek I mid ekrana ister lpg ister benzin durumunu gosteren bilgiyi getiriyor.

İkincisi daha kullanisli ve teknolojik duruyor.

Bu arada fiyat konusunda da maalesef korktugum basima geldi. Olay ticarete dondu.

Kabaca 20.000 bin arac bu degisem gitse ortaya 2.5 milyon gibi bir pasta cikiyor.

Burda olmasi gereken Hondanin karsilamasi.

Araci alirken konuyu soylemistim ve bana kullanim klavuzunda var demislerdi. Okudugum kadari ile boyle bir duruma rastlamadim.

Eger ki gercekten bu gosterge durumu kullanici klavuzunda bahsediliyorsa yasal olarak birsey talep edemeyiz gibi.


opn21

  • OPN21
  • İleti: 76
Ben bu parayı Tüketici Hakem Heyeti kararı le her türlü alırım maksimum 3 ay sürüyor , fakat
ödemeyi BRC bayisine yapacağımız için , o insanlar karşılama durumunda kalacak.
O yüzden ödemeden çözmek istiyorum , bakalım ne geri dönüş olacak faxladım .

mehmet zengin

  • İleti: 583
Honda Türkiyeyi aradım. silkeleme ve lpg de benzin göstergesi düşümü oluyor dedim. Gösterge için brc bir çözüm bulmuş ve siz de bir çözüm bulmuşunuz diye duyum aldım dedim. Fakat ücret istenecek derler dedim. Konu hakkında bilgi alacağız fakat ücret sanırım almazlar dedi. Brc sitesinde forma üye oldum. Konu vardı. oraya yazdım. Dedim bi çözümden bahsediliyor ve 125tl deniyor ne dersiniz die. yazım formda yayınlanmadı fakat mail atmışlar. Honda ile görüşün diye. Ama mesajın formda yayınlanmasını ümid ederdim. Kendileri bilir. İyi olanı yayınla eleştiriyi yayınlama. Bu da bir seçim. Nasılsa bizim ülkemiz hep böyle dedim salladım :) Durum bu.

avans

  • İleti: 558
Yarın servise gidiyorum halil ibrahim beyin sisteminden geri bir sistem fiatı 100 tl taktıracagım.

estamemuchoo

  • İleti: 45
Ynt: Honda Araçlarında LPG'de giderken Benzin Seviyesinin Düşmesine Çözüm
« Yanıtla #14 : Haziran 15, 2014, 10:40:29 ÖS »
Sonuç?


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

hondaski

  • İleti: 167
Evet arkadaşlar o kadar hararetli tartışma birden bitmiş. Tüm sorunlar sorunsuz çözüldü mü yanii?
Sonuç nedir?

murat220

  • İleti: 8
Ynt: Honda Araçlarında LPG'de giderken Benzin Seviyesinin Düşmesine Çözüm
« Yanıtla #16 : Temmuz 09, 2016, 09:30:22 ÖÖ »
Ben emulatörsüz bunu çözdüm. yaklaşık 20-30 liralık malzemelerle. Elimdeki malzemeleri kullandığım için fiyatı yaklaşık o civarda. http://www.teamhondaturkey.com/forum/lpg_cng_ve_alternatif_yakit_sistemleri/lpgde_benzin_gostergesi_dusuyor-t67773.140.html   
linkinde yazdım. Tekrar aynı mesaj olmasın diye linkini veriyorum. Bu da bir seçenek. Özellikle kontağı kapatmadan da istenizdiği zaman ibre düzeltmek için.