Gönderen Konu: ARACIMIN MUAYNESİNE 1 YIL VAR LPG'Yİ İŞLETMESEK KASKODA SORUN YAŞARMIYIM???  (Okunma sayısı 10124 defa)

salim

  • İleti: 20
selam arkadaşlar 2008 HONDA CİVİC me lpg taktırdım  fakat muane bitişine daha 1 yıl oldığundan ruhsata işletmeyi düşünnmüyorum . bu durumda aracımın kasko ile ilgili ne gibi sorunlar yaşarım ? kasko şirketimi aradım 40-50 tl bi fark verip kaskonuza lpg kaydedelim o kadar dediler . peki bir sorun olduğunda ruhsatta lpg yazmadığından başım ağrır mı?? lpg ruhsata işli değil diye başka ne gibi sorunlar yaşayabilirim ; bilgili tecrübeli arkadaşlardan yorumlar bekliyorum şimdiden herkese teşekkürler; saygılar sevgiler
 



Furkan

  • İleti: 277
Merhaba ;

LPG'yi taktırıp tüm evrakları (fatura,proje vs) tamamladıktan sonra 30 gün içerisinde lpg'yi ruhsata işletmeniz gerekiyor.Eğer işletmediğiniz taktirde trafik kontrolleri esnasında tespit edilirse 62 tl ceza kesilerek araç derhal bağlanıyor.

2.si ise ; faturayı kestirmediniz diyelim ve dolayısı ile 30 gün gibi bir sınırlama olmuyor fakat sene atlamadan lpg'yi mecburen işletmeniz gerekiyor çünkü sene atlayınca problem çıkartıyorlar.

3-) Olduda fatura kestirmeden lpg ile geziyorsunuz ve sene atlamadı diyelim.Eğer lpg taktırdığınız yer herhangi bir sebepten ötürü kapanırsa faturanızı ve projenizi alamadığınızdan dolayı boşuna lpg ücreti verip , tüpü söktürmeniz ve tekrardan lpg taktırmanız gerekiyor.

4-)LPG taktırdınız ve tüm evrakları aldınız diyelim ister sene atlasın , ister lpg taktırdığınız yer kapansın sizi hiç bağlamaz.Ne zamanki lpg'yi ruhsata işleteceksiniz bildiğim kadarı ile o anki en düşük cezayı ödedikten sonra işlemlerinizi halledeceksiniz.Yani şuanda 62 tl ceza kesiyorlar zamanında işletilmeyen araçlara.

5-)Lpg'yi ruhsata işletin alnınız ak , göğsünüzü gere gere gezin , tadını çıkarın. :)

Bunlarından size en uygun olanını seçmeniz açısından tüm alternatifleri yazdım açıkça.

Saygılar

salim

  • İleti: 20
Furkan Bey öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, ben şunu da merak ediyorum; ruhsata ve kaskoya işletmeden herhangibir kaza yaşarsam (lpg den kaynaklanmayan) kaskom bunu karşılarmı?

Furkan

  • İleti: 277
Aslında sorunuzun tam cevabını bilmiyorum ama bi ara kendi kaskoma çok benzer bir soru sorduğumda bana direk olarak "Kasko yapılırken ekletilmeyen herhangi bir aksesuar için yada teknik değişiklik için (lpg) kasko ödeme yapmaz" dendi.

battalgazi

  • İleti: 997
ruhsata işli değilse kaskoya dahil edemezsiniz,lpgden ötürü oluşacak sorunlarda kasko herhangi bir ödeme yapmaz

ERD20

  • İleti: 348
hocam lpg ruhsata işli değilse çok büyük risk kasko için tut ki allah göstermesin araban yandı lpg den dolayı oldu işte o zaman yandın ruhsata işlet kafan rahat olsun