Gönderen Konu: 3. silindir ateşleme arızası  (Okunma sayısı 4252 defa)

fizyonihat

  • İleti: 3
3. silindir ateşleme arızası
« : Ağustos 01, 2016, 03:32:11 ÖS »
Herkese Merhaba Arkadaşlar,
2009 model dream Honda CİviC aracım var.2013 yılında BRC Kitli LPG takmışlar. Yaklaşık 9 ay dır aracımdaki LPG sorunu çözülmüyor. Olayı aşağıya kısaca yazıyorum. Fikirlerinizi merakla bekliyorum.
ilk arabamı bir yıl önce aldım. Aradan 3 ay geçti LPG de araba titremeye başladı. Araç bir miktar gittikten sonra önce motor arıza lambası yandı daha sonra da gaz yememeye başladı. Aracı kapatıp benzine geçiş yaptığımda ise hiç bir sorun olmuyordu. İnternetten araştırp Hondacı Kadir Usta'ya gittim. Aracı bilgisayara bağladılar sorun olarak "3. silindir Ateşleme Arızası" olduğunu söylediler. Sonrada arabadaki tüm bujileri değiştirmemi söylediler. 200 TL buji +20 TL işçilik parası ile değiştirdim. bir hafta kullandıktan sonra aynı hatayı yine aldım ve hondacı kadir Ustaya gittim. Kendisi bu sefer bobinleri değiştirmemiz gerekir deyince fiyat sordum yaklaşık 2000 tl fiyat çıkartınca kaçtım ordan.
Ondan sonra ikinci durağım MaviDenizler LPG oldu. Ordada arızanın çözümü için LPG kitinin çıkartılıp manifoltu delmek gerektiğini söyledir. 80 TL ödedim bir hafta sonra yine aynı hatayı vermeye devam etti. Burdanda sonuç alamayacağımı anlayınca Altan HONDA ya gittim. Burda aracıma Sübap ayarı ve LPG beyin taimiri adı altında 180 TL lik işlem yaptılar. Bu işlemden sonra 3 ay sorunsuz arabaya bindim. 3 ay sonra arızayı yine alınca Altan HONDA ya gittim. Usta 3. silindire bağlı olan LPG enjektörünü 200 TL ye değiştirdi ayırca LPG filtrelerini 50 TL ye değiştirdi. Ama sorun yine giderilmedi. Tekrar gittim 3. silindire ait LPG tesisatını değiştirdi ama yine sonuç olmadı. Altan Hondadaki Usta LPG yi komple değiştirmem gerektiğini söyleyince(2000 tl masraf çıkardı) ordanda kaçtım.
Şimdi sizlere soruyorum?
Ankarada güvenilir bir usta yok mu?Ayrıca sorun neyden kaynaklanıyor? Sübap ayarımı, LPG tesisatımı???

iyi günler...



vtec08

  • İleti: 552
Ynt: 3. silindir ateşleme arızası
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2016, 08:35:31 ÖÖ »
Öncelikle geçmiş olsun.Malesef ülkemizde her ustanın farklı yorum yapması akabinde bi sürü masraf.Arkadaşlar elektronik araçlarda deneme yanılma suretiyle arıza tespiti yapılmaz yapılamaz.Kolay sorunuzdan başlıyalım.arızanız sübab ayarı değildir.Sübab ayarı yakıtınız ve çekişi etkiler uzun kilometre sonucunda ayar yapılmazsa sibob egzantik vb.arızalara yol açar.Aracınızın üzerindeki kit fabrikasyon arızalı olabilir öncelikle bunun tespiti gereklidir ki bu şekilde bir sürü arıza oluşmuştur.Size tavsiyem Çoruma Özençler Brc ana bayii Mehmet beye gitmeniz.Size şun belirteyimki Mehmet bey eğer aracınızı yapamassa yol masrafınızı ben karşılayacağım..

gecetilkisi

  • İleti: 1998
Ynt: 3. silindir ateşleme arızası
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2016, 11:56:08 ÖÖ »
en korktugum arıza tiplerinden sorunu bılmeden sayısız parça degişimi ve yapılan işlem sonuç ise hala hüsran. yukarıdaki arkadaşın dediği gibi sorun buyuk ıhtımal lpg den gozukuyor ama. sızın yaptırdıgınız işlemler baska bır parcanın  kusurunu golgeleyip  kısa sure sonra yıne  acıga cıkarmıs gıbı. umarım ucuz yolu halledersınız.

münzevi

  • Co-Admin
  • İleti: 538
Ynt: 3. silindir ateşleme arızası
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2016, 12:20:51 ÖS »
Ankara'da baya bir yer dolaşmışsınız ama nedense en iyi denilen yerlere uğramamışsınız. Hondatech, BMS Kazım usta ve yine eski yetkili servis çalışanı Mehmet usta Ankara'da en fazla tavsiye edilen yerler.

Çorum'daki Mehmet usta tabii ki işinin ehli biridir ama koca Ankara'da da usta bulunmaz mı? Bu dediğim üç yerden birine gitmenizi tavsiye ederim. İletişim bilgilerini nette kısa bir araştırma ile bulabilirsiniz.

fizyonihat

  • İleti: 3
Ynt: 3. silindir ateşleme arızası
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2016, 02:40:22 ÖS »
BRC genel Merkezini aradım durumu anlattım. Sorunu kendilerinin takip edeceğini ve Mavidenizlere gitmem gerektiğini söylediler. Arabayı bugün öğlen bıraktım. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak?
Malesef BRC nin bazı yetkili servisleri bile sorunu deneyip çözmeye çalışıyorlar buda haliyle bizi ve cebimizi üzüyor. Sorun burdan da çözülemezse tavsiye ettiğiniz ustalara gideceğim.

alpinn33

  • İleti: 21
Ynt: 3. silindir ateşleme arızası
« Yanıtla #5 : Ağustos 09, 2016, 10:29:07 ÖS »
Yerinde olsam arabayı satıp başka birini alırdım


Sent from my iPhone using Tapatalk

vtec08

  • İleti: 552
Ynt: 3. silindir ateşleme arızası
« Yanıtla #6 : Ağustos 10, 2016, 07:41:45 ÖÖ »
Sorununuz çözüldümü ?

fizyonihat

  • İleti: 3
Ynt: 3. silindir ateşleme arızası
« Yanıtla #7 : Ağustos 10, 2016, 08:20:00 ÖÖ »
BRC genel merkezi sorunu takip edince Mavidenizler sorunu baya inceledi. LPG ECU suna bağlanan tesisat kablolarını usta detaylı inceleyince bazı temassızlıkları gördü. Yeniden kablo tesisatlarını düzeltince sorun kalmadı gibi görünüyor. Tesisat için usta yaklaşık 3 saat uğraştı. Ustanın fark ettiği bir diğer detay ise şu; Daha önce gittiğim LPG tamir yerleri enjektörlere giden LPG bağlantılarının sıralarını değiştirmişler. LPG ayar yaparken farketti. Yani diyeceğim şu: Adam gibi usta bulmazsan burnundan fitil fitil getiriyorlar.

vtec08

  • İleti: 552
Ynt: 3. silindir ateşleme arızası
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2016, 12:03:00 ÖS »
Sorununuzun çözüldüğüne sevindim.Daha öncede yazdığım gibi bu tarz arızalar özellikle lpg ciddi bilgi tecrübe istiyor.yoksa bir şeyleri söküp takmak parça değişmek ustalık değil.Mavidenizler Brc olarak Türkiye birincisi imiş,bu açıdanda şansınız var ..tekrar geçmiş olsun.