|
erischman
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #20 : Aralık 19, 2006, 02:58:13 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vti18
|
 |
« Yanıtla #21 : Aralık 20, 2006, 02:59:52 ÖÖ » |
|
aslinda ben headers, komple egzost falan dusunuodum ama kararsiz kaldim sonucu ne olucagini kestiremedigimden ve su para-verim olayindan emin olamadigimdan o yuzden vafc ye mi yonelsem diye bi dusunce dogdu ama...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Onu-R
|
 |
« Yanıtla #22 : Aralık 20, 2006, 09:52:01 ÖÖ » |
|
Ya zaten ne yapılacaksa yapılsın baştan headers, komple egzos, filtre gibi basit uygulamalar yapılmalı.. Vafc'den verim almak istiyorsanız en azından bu saydığım parçalara sahip olmalısınız benim kanaatimce.. Yoksa herkes 400-500$'a gider bir Vafc alır, olur biterdi değil mi..
|
|
|
|
|
|
Onur YAŞAR Mazda Lantis 1.8 34 AAY 87 İKÜ  & 
|
|
|
|
vti18
|
 |
« Yanıtla #23 : Aralık 20, 2006, 04:20:57 ÖS » |
|
benim vafc ye yonelme dusuncem ole cok fazla bi verim bekledigimden degildi zaten maksat vtec sesi erken duyulsun:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
type-RRR
|
 |
« Yanıtla #24 : Aralık 20, 2006, 07:29:59 ÖS » |
|
sen önce filitre headers komple egzoz yap en son v-afc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vti18
|
 |
« Yanıtla #25 : Aralık 21, 2006, 02:03:25 ÖÖ » |
|
ya bu headers+komple egzost falan nasi bi katkisi olucak hp olarak deil yani ben farki standart bi typerla denedigimde mi anlicam yoksa tek basina giderken de anlasilicak bi farkmi olucak ya da sadece yuksek suratlerde mi anlicam tekken farki... aklimda bu tip bir dizi soru var o yuzden kararsizim.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Onu-R
|
 |
« Yanıtla #26 : Aralık 21, 2006, 03:13:24 ÖÖ » |
|
Filtre çekişi vs. arttıracak, biraz daha canlanmış hissedeceksiniz (tabi sıcak hava çekmeyen, iyi bir filtre kiti ise).. Header + 60'lık düz boru + 60 girişli son susturucu çıkışı rahatlatacak.. Bu uygulamalar yapılmış bir CTR, standart veya standarda yakın CTR lardan farkını 4. vites ve sonrasında hissettirecek.. Sanki çok iyi gidiyormuş gibi görünür yani hislidir, canlıdır fakat 3. vitese kadar pek bir fark yoktur (3'ün sonlarından veya 4'ten itibaren fark gözükür).. İleride ne tür uygulamalar yaparsınız bilemem, belki siz de bilemiyorsunuz fakat ister atmosferik olsun isterse aşırı besleme olsun (turboşarj veya süperşarj) yapılacak işlemlerden önce bu uygulamaları yapmak şarttır bana göre.. Sonrasında da bir Hondata gelebilir 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vti18
|
 |
« Yanıtla #27 : Aralık 22, 2006, 01:47:37 ÖÖ » |
|
ogrenmek istediklerim bunlardi tesekkur ederim bilgiler için...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Onu-R
|
 |
« Yanıtla #28 : Aralık 23, 2006, 03:58:19 ÖS » |
|
Rica ederim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VWci
|
 |
« Yanıtla #29 : Aralık 24, 2006, 01:27:28 ÖS » |
|
BMC-CDA.... 
|
|
|
|
|
|
Anlayana sivrisinek saz; anlamayana davul, zurna az....www.vwtr.net
|
|
|
|
|
|
Onu-R
|
 |
« Yanıtla #31 : Aralık 24, 2006, 04:21:28 ÖS » |
|
Ya 1-2-3 de canlı fakat filtre, egzos gibi uygulamalarla bu viteslerde stock type-R'ı geçmek çok kolay değil.. Kafa kafaya gibi düşün.. Ama ölü demiyorum yani sadece aynı gidiyor (fark çok ufak).. Bir de alt devir, üst devir canlılığı var, o da ayrı bir konu zaten.. Senin söylediğini "1-2-3. viteslerde stock type-R'ı geçmek için neler yapılabilir" olarak algılarsak header, egzos ve filtre dışına çıkmak yeterli olacaktır sanırım  Hondata K-Pro güzel bir örnek olabilir mesela... Bildiğiniz gibi bende CTR yok fakat az buçuk bilgi sahibi olabilmek için illa o araca sahip olmanız gerekmiyor fakat şu var, benim söyleyebileceklerim sınırlı, daha fazla bilgi için üstad lardan faydalanmak lazım  Teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selçuk
Honda Civic VTI

|
 |
« Yanıtla #32 : Aralık 24, 2006, 04:49:44 ÖS » |
|
Teşekkürler o zaman üstadları buraya davet ediyoruz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ALG
Administrator.
SENSEI

R 29110
|
 |
« Yanıtla #33 : Aralık 24, 2006, 07:39:07 ÖS » |
|
Ya 1-2-3 de canlı fakat filtre, egzos gibi uygulamalarla bu viteslerde stock type-R'ı geçmek çok kolay değil.. Kafa kafaya gibi düşün.. Ama ölü demiyorum yani sadece aynı gidiyor (fark çok ufak).. Bir de alt devir, üst devir canlılığı var, o da ayrı bir konu zaten.. Senin söylediğini "1-2-3. viteslerde stock type-R'ı geçmek için neler yapılabilir" olarak algılarsak header, egzos ve filtre dışına çıkmak yeterli olacaktır sanırım  Hondata K-Pro güzel bir örnek olabilir mesela... Bildiğiniz gibi bende CTR yok fakat az buçuk bilgi sahibi olabilmek için illa o araca sahip olmanız gerekmiyor fakat şu var, benim söyleyebileceklerim sınırlı, daha fazla bilgi için üstad lardan faydalanmak lazım  Teşekkürler... Onurun yazdıkları doğrudur.. Tecrübeye ve denemelere istinaden katılıyorum söylediklerine..ama ufak bir farklılık var, mesela dün Gökhanın aracı ile denememizde, 1-2 yürüdük ama 3 de aldı başını gitti Gökhan (hondata mucize bir cihaz).. yani stokla bahsettiğin gibi bir type r ın kafa kafaya gidişi 1-2 diyelim, 3 ün orta devirlerden itibaren sonuç değişken olabilir, stok biraz daha gerilere düşer ama radikal fark olacağını düşünmüyorum..ama bu dediğimiz olay, yani daha bir sprintli gidiş 4-2-1 hedırsla olabilir ancak, 4-1 hedırsla sonucu daha üst viteslerde alabilirsin (4-5 sonrası).. Oldun sen Onur oldun 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 24, 2006, 07:44:40 ÖS Gönderen: ALG »
|
|
|
|
|
|
Onu-R
|
 |
« Yanıtla #34 : Aralık 24, 2006, 08:59:59 ÖS » |
|
 Çok teşekkür ederim abi.. Sizin gibi bilgili abilerimiz, kardeşlerimiz olduğu sürece daha öğrenecek çok şey var..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selçuk
Honda Civic VTI

|
 |
« Yanıtla #35 : Aralık 25, 2006, 01:00:23 ÖÖ » |
|
Ya 1-2-3 de canlı fakat filtre, egzos gibi uygulamalarla bu viteslerde stock type-R'ı geçmek çok kolay değil.. Kafa kafaya gibi düşün.. Ama ölü demiyorum yani sadece aynı gidiyor (fark çok ufak).. Bir de alt devir, üst devir canlılığı var, o da ayrı bir konu zaten.. Senin söylediğini "1-2-3. viteslerde stock type-R'ı geçmek için neler yapılabilir" olarak algılarsak header, egzos ve filtre dışına çıkmak yeterli olacaktır sanırım  Hondata K-Pro güzel bir örnek olabilir mesela... Bildiğiniz gibi bende CTR yok fakat az buçuk bilgi sahibi olabilmek için illa o araca sahip olmanız gerekmiyor fakat şu var, benim söyleyebileceklerim sınırlı, daha fazla bilgi için üstad lardan faydalanmak lazım  Teşekkürler... Onurun yazdıkları doğrudur.. Tecrübeye ve denemelere istinaden katılıyorum söylediklerine..ama ufak bir farklılık var, mesela dün Gökhanın aracı ile denememizde, 1-2 yürüdük ama 3 de aldı başını gitti Gökhan (hondata mucize bir cihaz).. yani stokla bahsettiğin gibi bir type r ın kafa kafaya gidişi 1-2 diyelim, 3 ün orta devirlerden itibaren sonuç değişken olabilir, stok biraz daha gerilere düşer ama radikal fark olacağını düşünmüyorum..ama bu dediğimiz olay, yani daha bir sprintli gidiş 4-2-1 hedırsla olabilir ancak, 4-1 hedırsla sonucu daha üst viteslerde alabilirsin (4-5 sonrası).. Oldun sen Onur oldun  O zaman 4-2-1 headers daha iyi diyebiliriz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Onu-R
|
 |
« Yanıtla #36 : Aralık 25, 2006, 01:17:27 ÖÖ » |
|
Evet, 4-2-1 daha iyi diyebiliriz. Hatta 1) Toda 4-2-1, 2) Dc Sport 4-2-1 de diyebiliriz..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ALG
Administrator.
SENSEI

R 29110
|
 |
« Yanıtla #37 : Aralık 25, 2006, 01:20:25 ÖÖ » |
|
her iki tipde iyi, şu iyi bu iyi olayı değil yani..ama set-up ve istenen ile alakalı..
yerine göre 4-2-1, yerine göre 4-1 vs...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|