Gönderen Konu: jazz i-shift vs jazz cvt  (Okunma sayısı 3271 defa)

surez

  • İleti: 162
jazz i-shift vs jazz cvt
« : Eylül 09, 2011, 11:33:30 ÖS »
performans , tüketim , dayanıklılık ve geçiş hissettirme açısından hangisi tercih edilmeli? açıkcası honda neden i-shift den cvt ye geçti?
teşekkürler.



floyd

  • İleti: 327
Ynt: jazz i-shift vs jazz cvt
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2011, 11:56:44 ÖS »
ikisini de kullanmadım ama ishift le aynı olan easytronic, dualogic ve mcp şanzımanlı araçlarım oldu.
i shift geçişleri en fazla hissettiren cvt ise en az hissettiren. ikisi tam zıt uçlarda yani.
dayanıklılık olarak ikiside dayanıksız. özellikle cvt ler dizellere pek dayanamıyor ama araç 1.4 jazz olunca hiç sorun olacağını sanmıyorum.
yakıt olarak tam emin olmamakla beraber i shift in az olabileceğini düşünüyorum, ama emin değilim.
i shiftlerle beraber esp standart geliyo bildiğim kadarıyla. aynısı cvt de var mı bakmak lazım. esp genelde şanzımanla beraber geliyor cunku.

faw13

  • İleti: 1783
Ynt: jazz i-shift vs jazz cvt
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2011, 12:04:15 ÖÖ »
i-shift tiptronik şanzımanı hondanın, ben de easytronic ve dualogic kullandım (i-shift tarzı) açıkcası rezaletlerdi, düz vitesi otomatiğe çevirmek yakıtı azaltsa da, gaza verdiği değişim tepkileri, ara hızlanmaları falan çok kötüydü, hatta dualogicte, yokuş kalkış desteği olmasa ciddi ciddi geri kaçabilirdi araç, ne zaman ki arabaya otomatik değil de düz vitesmiş gibi davranmaya başladım o zaman biraz fark etti performansı, tabi tiptronikler düz mantığında olduğundan bi nebze daha az yakarlar (hatta bazı araçlarda düzlerinden bile az yakarlar) hondada da durum böyle olsa gerek