Buradaki sorunlara bakıyorum, marka-model karşılaştırmalarına bakıyorum ve görüyorum ki sorunsuz marka yok.
Kötü bilinen bir marka alırsın, uzun yıllar sorunsuz kullanırsın. İyi bilinen marka alırsın, sorunsuz günün geçmez...
Böyle de olabilir. Biraz da şans sanırım...
Bakın Audi forumunda da şikayet var; (diğer markalarda da var)
2010 A3 ve sorunları
--------------------------------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz ekim ayında A3 1.6 Sportback aldık. 27.000 euro gibi bir fiyata. Çelik jant, audi concert, ön kol dayama, park sensörü gibi standart olması gereken donanımlara bile ekstradan para ödedik. aynı fiyata full golf alabilecekken audi kalitesine ve sürüş keyfine güvenerek tercihimizi audi a3'ten yana yaptık. 60 bin lira gibi bir fiyata araba satmayı biliyorlar ama araçta yol bilgisayarı dahi yok. 50 liralık ufak bir ekranı takamıyorlarsa gerçekten çok yazık. araç dış sıcaklığı bile göstermiyordu, geçenlerde servise giderek açtırdım. bu da bir başka saçmalık. almanyada arkadaşlarım var, bu özelliklerdeki bir arabayı burada taksi bile yapmazlar diyor. her neyse gelelim konuyu açma sebebime, araç henüz 4.000 km'de olmasına rağmen uzun süre fren kullandıktan sonra frenlerden ses geliyor. yüksek hızda fren yapıldığında bir sorun olmuyor fakat durmaya yakınken bildiğiniz fare gibi bağırıyor frenler sinir bozucu bir ses geliyor yani. araba alındığının ilk haftası da servise gitmişti. dönüşlerde metal sürtünme sesi geliyordu. onu hallettiler. sonra bu fren problemi çıktı. günde 60 km civarı kullandığım için fazla rahatsız etmiyordu. ama geçenlerde uzun süre trafikte kalmam gerekti ve köprülerden aşağı inerken arabadan gelen seslere diğer sürücüler bile şaşırdı. bu nasıl audi der gibi bakıyorlardı. ben de servise götüreyim bari dedim. balatalar değişirse sorun çözülür dendi ama araç daha yeni gerek yok diyerek gönderdiler. sıcaklık göstergesini açtırmaya gittiğimde bilgisayarda koskoca "kapı sistemi arızası" yazmasına rağmen servisteki elemanlar tepki dahi vermedi. ben de ön kapı açık olduğu için böyle yazdığın düşündüm ve önemsemedim, eve geldim. sabah uyandığımda sağ ön kapı açılmadı. kafasına göre takılıyor şu an kapı. canı isterse açılıyor, istemezse açılmıyor. bozuk yolda camların lastiklerinden gelen sesler de cabası. biraz uzun oldu kusura bakmayın, sıfır araba alıp da bu kadar sorunla karşılaşılıyorsa 2. el aldığımı düşünemiyorum bile. okuduğunuz için teşekkürler. bu can sıkıcı durumdan kurtulabilirsem buraya yazarım. sürüş rahatlığından, ve diğer tüm özelliklerinden memnunum ama bu mevzulardan dolayı büyük hayalkırıklığına uğradığımı da belirteyim. saygılar.
Araba almadan önce araştırın, kullanan varsa sorun, soruşturun içinize sinerse alın.
Şahsen ben sıfır araç alabiliyorken, 2. el araç almayı düşünmem mecbur kalmadıkça...
Sıfırda da sorun olabilir, ama 2. eli kimin kullandığını, nasıl kullandığını bilmek pek mümkün değil.
Şansınıza çok iyi, çok temiz de denk gelebilir, ancak elinizde de patlayabilir...