Gönderen Konu: Honda Civic Vs.. Audi A3  (Okunma sayısı 29421 defa)

devrimbilek

Ynt: Honda Civic Vs.. Audi A3
« Yanıtla #50 : Mart 23, 2010, 07:23:52 ÖS »
inanın A3 konfor beklenenin katılımını bile vermiyor.

xeline

« Yanıtla #51 : Nisan 10, 2010, 11:08:40 ÖÖ »
bence konforsuz diyenler a3 ü sürmemiş yola çıkmamıştır biz burda kıyaslama yaparken audi ve civik için yapıyoruz a4 için değil ve isteyenle bu kıyaslamayı her yerde yaparım ben audiyi getirecem biriside civik getirsin karşılaştıralım bende audiye binmeden önce honda varken hondadan başkası yalan derdim ama audiye binince açık açık gördüm kaliteyi

xeline

« Yanıtla #52 : Nisan 10, 2010, 11:10:07 ÖÖ »
ve şimdi düşünüyorum audiden sonra ne alırım diye ve ilk aklıma gelen yine audi olduuune honda ne astra ne golf nede fort tek kelimeyle audiiiiii

poseidon999

« Yanıtla #53 : Nisan 10, 2010, 11:22:25 ÖÖ »
bence konforsuz diyenler a3 ü sürmemiş yola çıkmamıştır biz burda kıyaslama yaparken audi ve civik için yapıyoruz a4 için değil ve isteyenle bu kıyaslamayı her yerde yaparım ben audiyi getirecem biriside civik getirsin karşılaştıralım bende audiye binmeden önce honda varken hondadan başkası yalan derdim ama audiye binince açık açık gördüm kaliteyi

Civic.

lordkaradavut

« Yanıtla #54 : Nisan 10, 2010, 11:33:02 ÖÖ »
[/quote
Dostum audı ulasılmaz bır araba degılkı neden surmeyelım???Ayrıca topıckı bastan sona okuma zahmetını gosterseydın suren arkadasların yorumlarınıda gorebılırdın belkı.Audı almıssan hayırlı olsun.Kımse sana nıye aldın demez.Senın ıcın tek kelıme olabılır.Ama hayat tek kelımeden ıbaret degıl.Keyıflı forumlar....

lordkaradavut

« Yanıtla #55 : Nisan 10, 2010, 11:33:25 ÖÖ »
Dostum audı ulasılmaz bır araba degılkı neden surmeyelım???Ayrıca topıckı bastan sona okuma zahmetını gosterseydın suren arkadasların yorumlarınıda gorebılırdın belkı.Audı almıssan hayırlı olsun.Kımse sana nıye aldın demez.Senın ıcın tek kelıme olabılır.Ama hayat tek kelımeden ıbaret degıl.Keyıflı forumlar....

a-r-m

« Yanıtla #56 : Nisan 10, 2010, 01:18:39 ÖS »
0 ARABAYLA 2.EL ARABA BİR OLMAZ. AYRICA SEN O FİYATA ELEGANCE YANİ FULL CİVİC ALACAKSN AMA A3 FULL OLMAYACAK MUHTEMELEN. İKİNCİ ELİ CİVİC'İN ÇOK İİ. SATMAK İSTE YETER Kİ AMA A3 TE AYNI PİYASAYI BULAMAZSIN!.. BENCE BU KARŞILAŞMANIN GALİBİ CİVİC!..

ursus

« Yanıtla #57 : Nisan 11, 2010, 11:53:29 ÖS »
ille de alman arabasına bineceğim diyorsanız; piyasada bir tane alman arabası var. o da mercedens-benz. gerisi popülist kültürün oluşturduğu genç pazar payının istediği kuru arz. bu konuda volkswagen'i kutlamak gerek. tam bir teneke yığını olan audi'yi adam ettiler. helal olsun. araç pazarlamak, fabrika çıkışlı led farlardan ibaretmiş meğerse. a4 güzel, s serileri güzel. tt güzel. ama a3?

audi olsun çamurdan olsun diye düşünen arkadaşlar varsa da saygı duyarım. her insanın kendine ait bir mükemmeli var sonuçta. ama ne kadar mercedes fanı olsam da, aynı fiyatta(daha pahalı) olan mercedes b serisi ile honda civic arasında bi kıyas içerisine giremem.

emre16

« Yanıtla #58 : Nisan 12, 2010, 12:32:40 ÖÖ »
a3 1.6 para verilir mi kesinlikle hayır hele hele söz konusu civicse kesinlikle alınmaz...civicin sürüş keyfini ve estetiğinin zırnığını veremez a3 vw grubu araç=masraf....o paralara bmw 3.18 3.16da alınır...

xeline

« Yanıtla #59 : Nisan 12, 2010, 05:08:49 ÖS »
:)))))))))))))))))))))))))))))))

xeline

« Yanıtla #60 : Nisan 12, 2010, 05:13:53 ÖS »
benim civik 2007 model elegans tı 35000 saydılar 34000 deydi şimdi aldığım araç a3 1.6 fsı 2006 38000km de 36000 tl ye aldım ve araç sline en ful model gerçi ful olayını bu arabaya sürünce anladım yol bilgisayarı neymiş onu anladım yol tutuş neymiş onu anladım servise 15000 de bir gidiyorum ve daha az yakıyor bu kıriterlere göre herkes vicdanılı bir şekilde karar verirseniz sevinirim .

xeline

« Yanıtla #61 : Nisan 12, 2010, 05:17:31 ÖS »
ben tartışma ortamı yaratmıyorum sadece forumda herkes kendi yaşadığı ve kendi aracı hakkında yorum yapar ve gelecekte bu yorumların faydası olur sadece alacak arkadaş için değil hepimşz için önemli bu forumlar sayesinde bilinçleniyoruz şuda bir gerçek benim aracın sıfırı 35000 £ muş verirmisin desen aslaaa ama ikinci el böyle temiz ucuza bulursamda kaçırmam haksızmıyım

emre16

« Yanıtla #62 : Nisan 12, 2010, 05:43:27 ÖS »
bence civicinize yazık etmişsiniz a3 teki yuvarlak havalandırmaları görmektense uzay kasa olan civici tercih ederim.Ayrıca fsi motor hem ağır hemde civicten çok yakar yüklendiğinizde hemde civic gibi fırlamayınca hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz...

frt

« Yanıtla #63 : Nisan 13, 2010, 12:08:58 ÖÖ »
Honda bir kere her şeyden önce motoru için alınır. Alman araçlarıyla kıyas kabul etmeyecek kadar kalitelidir motorları. Arkadaşımın 550.000 km.deki integrasının şimdiye kadar sadece motor kapağı ufak bir tamirden geçti fakat başka bir arkadaşımın 2000 model a3'ü 180.000 de komple motor istedi. Bizim eski 97 model 5.20 168.000 km.de komple motor istedi. Bunları kıyaslama için yazıyorum. Herkes aldığı arabayı o kadar o kadar uzun süre kullanmayabilir, fakat kalite farkı apaçık ortada. Alman arabası masraflıdır, özellikle a3 gibi düşük modelleri masraflıdır, fiyat/performans kriterine bakarsak bir japona göre hantal kalırlar, donanımsızdır, parçası daha pahalıdır, daha sorunludur.

Ayrıca Honda bir keyif arabasıdır. Honda kullanmak bir zevktir, bir yaşam biçimidir. Honda kullananlarında farkı budur. Bunlar benim kendi tecrübe ve görüşlerim.

canguder

« Yanıtla #64 : Nisan 13, 2010, 11:02:45 ÖÖ »
ben hem 1.6 fsi a3 hemde civic kullanmış biri olarak konuşuyorum. yeni civic kendini aşmış bir arabadır. belki konfor olarak audi a3 ile civic aynıdır ancak performans,uzun ömürlülük,2.el,iç ve dış tasarım,iç hacim ve modifiye olanakları olarak civic her alanda üstündür. kendi arabam olduğu için burda savunmuyorum gerçekleri yazıyorum. a3 parasını hak etmeyen bir araç. xeline arkadaşım hayırlı olsun güle güle kullan diyorum herkesin tercihi farklıdır .vsa sistemli civic her türlü espsiz a3 ten iyi yol tutar bunun garantisini veririm. bana göre civic konusunda yanılıyorsun.
« Son Düzenleme: Nisan 13, 2010, 11:03:47 ÖÖ Gönderen: canguder »

cıvıcem

« Yanıtla #65 : Nisan 13, 2010, 01:08:59 ÖS »

bencede a3 bu kadar büyütülecek bir araç değil... markasının audı olması bu aracı bu kadar pahalı ve değerli kılıyor...

poseidon999

« Yanıtla #66 : Nisan 13, 2010, 03:16:12 ÖS »
RS3 diyin canımı yiyin.
ama A3  çok yavaş kalıyor.

devrimbilek

« Yanıtla #67 : Nisan 13, 2010, 08:59:35 ÖS »
üst segmetlerdeki başarısına aldanıp denemeden A3 alacaklar uyarıyorum büyük hayal kırıklığına uğrarsınız benden söylemesi.

xeline

« Yanıtla #68 : Nisan 15, 2010, 12:07:18 ÖS »
ben bundan önce belki biliyorsunuz honda civik kullandım 2007 model yeni kasa evet motor konusunda size lafım yok ama ilk kalkış olaak değil benim 5 ve 6 vites çok yavaş honda daha iyiydi ama yol tutuş konusuna ve konforunu işçiliğine içeri ses girmesine bence laf söyleme istersen bir gün buluşalım bu yakın zamanda bir buluşma yokmu geleyim orda konuşalım hemde güzel bir sohbet olur

emre16

« Yanıtla #69 : Nisan 15, 2010, 06:43:29 ÖS »
yol tutuş iyi olmasa bu araçlarla arkadaşlarımız 210-220km gibi rakamları video çekip sitemize koyamazlardı heralde,ayrıca anlamıyorum civice konforsuz diyenleri konforsuz araba görmemişler.İşçilik ile ses olayında haklısınız fakat ses olayınıda volumeyi biraz yükseltip onuda aştıktan sonra işçilikte bi alman arabasına göre iyi olmadığı için oda nazar boncuğu sayılır...sonuç olarak a3 mü yeni kasa civic mi karşılaştırması civicin ezici üstünlüğüyle kabul edilmiştir...Tabi herkesin kararına saygı duymak lazım hayırlı olsun...

xeline

« Yanıtla #70 : Nisan 20, 2010, 12:50:31 ÖS »
düz yolda 230 bende bastım video var civikle ama yol tutuş diyince o hızda yada 150 nin üzerinde sağ sol yap çocukluğumda beşikte öyle sallanırdım ama audide esneme dahi yok siz o civiklere az yük koyun veya arkada 3 kişi olsun arka anında yerde ama audide esneme dahi yok

Bulent2100

• Excel Forum
« Yanıtla #71 : Nisan 20, 2010, 02:08:23 ÖS »
Buradaki sorunlara bakıyorum, marka-model karşılaştırmalarına bakıyorum ve görüyorum ki sorunsuz marka yok.

Kötü bilinen bir marka alırsın, uzun yıllar sorunsuz kullanırsın. İyi bilinen marka alırsın, sorunsuz günün geçmez...
Böyle de olabilir. Biraz da şans sanırım...

Bakın Audi forumunda da şikayet var; (diğer markalarda da var)
Alıntı
2010 A3 ve sorunları

--------------------------------------------------------------------------------

Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz ekim ayında A3 1.6 Sportback aldık. 27.000 euro gibi bir fiyata. Çelik jant, audi concert, ön kol dayama, park sensörü gibi standart olması gereken donanımlara bile ekstradan para ödedik. aynı fiyata full golf alabilecekken audi kalitesine ve sürüş keyfine güvenerek tercihimizi audi a3'ten yana yaptık. 60 bin lira gibi bir fiyata araba satmayı biliyorlar ama araçta yol bilgisayarı dahi yok. 50 liralık ufak bir ekranı takamıyorlarsa gerçekten çok yazık. araç dış sıcaklığı bile göstermiyordu, geçenlerde servise giderek açtırdım. bu da bir başka saçmalık. almanyada arkadaşlarım var, bu özelliklerdeki bir arabayı burada taksi bile yapmazlar diyor. her neyse gelelim konuyu açma sebebime, araç henüz 4.000 km'de olmasına rağmen uzun süre fren kullandıktan sonra frenlerden ses geliyor. yüksek hızda fren yapıldığında bir sorun olmuyor fakat durmaya yakınken bildiğiniz fare gibi bağırıyor frenler  sinir bozucu bir ses geliyor yani. araba alındığının ilk haftası da servise gitmişti. dönüşlerde metal sürtünme sesi geliyordu. onu hallettiler. sonra bu fren problemi çıktı. günde 60 km civarı kullandığım için fazla rahatsız etmiyordu. ama geçenlerde uzun süre trafikte kalmam gerekti ve köprülerden aşağı inerken arabadan gelen seslere diğer sürücüler bile şaşırdı. bu nasıl audi der gibi bakıyorlardı. ben de servise götüreyim bari dedim. balatalar değişirse sorun çözülür dendi ama araç daha yeni gerek yok diyerek gönderdiler. sıcaklık göstergesini açtırmaya gittiğimde bilgisayarda koskoca "kapı sistemi arızası" yazmasına rağmen servisteki elemanlar tepki dahi vermedi. ben de ön kapı açık olduğu için böyle yazdığın düşündüm ve önemsemedim, eve geldim. sabah uyandığımda sağ ön kapı açılmadı. kafasına göre takılıyor şu an kapı. canı isterse açılıyor, istemezse açılmıyor. bozuk yolda camların lastiklerinden gelen sesler de cabası. biraz uzun oldu kusura bakmayın, sıfır araba alıp da bu kadar sorunla karşılaşılıyorsa 2. el aldığımı düşünemiyorum bile. okuduğunuz için teşekkürler. bu can sıkıcı durumdan kurtulabilirsem buraya yazarım. sürüş rahatlığından, ve diğer tüm özelliklerinden memnunum ama bu mevzulardan dolayı büyük hayalkırıklığına uğradığımı da belirteyim. saygılar.

Araba almadan önce araştırın, kullanan varsa sorun, soruşturun içinize sinerse alın.
Şahsen ben sıfır araç alabiliyorken, 2. el araç almayı düşünmem mecbur kalmadıkça...
Sıfırda da sorun olabilir, ama 2. eli kimin kullandığını, nasıl kullandığını bilmek pek mümkün değil.
Şansınıza çok iyi, çok temiz de denk gelebilir, ancak elinizde de patlayabilir...

Adem YILMAZ

« Yanıtla #72 : Nisan 20, 2010, 02:56:55 ÖS »
yorumları fazla okumadım ama geçenlerde yolda ilerlerken adamın biri,aracının arka koltuguna köpegini koymuş ve seyir halinde ki köpek bazen yatıyor bazen kalkıyor ve salyasümük belkide pislik bırakıyor,daha sonra o aracı bizlerden biri 2.el olarak alıyor ve uzun yolda veya bir piknik gezisinde yoruldum biraz arka koltukta uzanayım dediginde o pisligin içinde uzanmış oluyorsun...Karar senin abiki ama audi çok çok güzel ve saglam bir araç olmasına ragmen ben sıfır aracı herşeye tercih ederim ..şimdiden hayırlı olsun..

emre16

« Yanıtla #73 : Nisan 20, 2010, 04:59:36 ÖS »
tmm japon arabası sizin bildiğiniz gibi dandik olsun biz minimum 200.000km de üst kapak açarken siz sorun abidesi vw audilerle urasın....HONDA HAYAT ONDA

alican_07

« Yanıtla #74 : Nisan 20, 2010, 05:14:44 ÖS »
tmm japon arabası sizin bildiğiniz gibi dandik olsun biz minimum 200.000km de üst kapak açarken siz sorun abidesi vw audilerle urasın....HONDA HAYAT ONDA
yok artık sorun abidesi neymiş bu yaw bunca insanların hepsi salak ondan sorun abidesi audi ye 70-80 bin euro verip alıo veya vw transporter+golf+jetta+passat+polo sorun abidesi olduğu için okadar pahalı ve tutuluyor dimi transporter çok arıza açan bi araç olduğu için millet vito yerine 2 bin tl fazla verip alıyor dimi yapmayın bu kadar marka fanatikliği ya bizde honda seviyoruz ama yiğidi öldürsekte hakkını yemiyoruz.