Gönderen Konu: Astra--Honda Takası  (Okunma sayısı 10317 defa)

nrcnft

  • İleti: 75
Ynt: Astra--Honda Takası
« Yanıtla #25 : Aralık 29, 2014, 08:13:10 ÖS »
Ben fiyat vs konuşmadan anlatmaya çalışacağım. Bende astra g kasadan fb7 civic'e geçiş yaptım. Öncelikle astradan civic'e geçilirmi sorusuna yanıt vereyim. Evet astra h kasadan civic'e geçiş yapılır, yapılmalı da. H kasa astra gm'in mali sıkıntı döneminde üretmeye çalıştığı pek beğenilmemekle birlikte astra ismi ile sattığı bir arabadır. Yol tutuş, yalıtım vs var arabada yok değil ama olmamış bir araba idi h kasa. Hemen sana civic alırsan ne olacak söyleyeyim. ilk başlarda müthiş hayal kırıklığı yaşayacaksın. Aman Allahım bu ne lastik sesi diyeceksin :) ama sonra anlayacaksın bir astra h kasaya bindiğinde civicde motor sesi unutulmuş :) Bizzat ölçüm yaptım desibel değeri nedir diye? mercedes C 180 ile şehir içi desibel değeri aynı idi :) yüksek hızlarda ise merso bir miktar daha iyi (buradan mersedes kullanan arkadaşlar lütfen yanıt yazmasın, polemik için değil karşılaştırma adına aletsel ölçüm değerini yazdım). Mercedes c sınıfı civic ile karşılaştırmıyorum yanlış anlaşılmasın. Gelelim FD6 mı FB7 mi? maddi düşüncen yok ise sıfır al derim. Tabi japonda şöle de bi durum var adamlar öle makineler yapıyor ki neredeyse arıza yapmıyorlar. (daha önce şirket aracı olarak mitsubishi (300binlerde sanırım:) ve toyota (280binde) kullanarak ve 99 bir civic (485bin) de görerek bizzat yaşadım). Japon alanların bilinçaltında az arıza şikayeti yatar. Yoksa benim astra g de bile cam kapama modülü vardı, tek tıkla dört cam kapama vardı vs 2012 model civic'de yok :). Yani kardeş az başağrısı diyorsan japon al. İkinci el ve yaş takıntın yok ise de FD6 al derim, yalıtım olarak FB7 bir tık iyi ama FD6 da daha şık. Yoksa 6 da 7 de aynı araba aslında :). Aslında bana kalırsan 2009-2010 km'si makul, lpgsi de olan accord (son kasa) al, yatar kalkar bana dua edersin :) lpg ile civic lpg'li ile aynı yakıyor diyorlar? Gelelim dolu hasarlı vs olayına. dolu hasarlı diye 5-6bin ucuza aldınsa satarkende öle satacaksın. Bunun neresi sorun anlamadım. Ben arabayı alıp ertesi gün dolu yemiş kişiler bile duydum, o zaman ne olacak? ona takılma bence. Fiyata gelince bodykit, şehir paketi vs olan otomatik, lpgli eleganceye 66 demişlerdi. Son söz. git ver astrayı al civic'i bin salla gerisini :) tabi japona geçeceksen? Herkese şimdiden iyi seneler. Kazasız günler.
çok güzel izah etmişsiniz. Ancak bu saydıklarınız 30 bin lira ekstra para vermek için bence gereksiz. Arkadaşlar astramda baskı balata değişecek ve 1600 lira tutuyor. Allah kalbimi biliyor ya en başından beri acoord istiyorum 2 de çocuk olduğu için aracımı satmak istiyorum gönlüm d segmentinden yana. Ancak başımı ağrıtır diye çok korkuyorum...



nrcnft

  • İleti: 75
Ynt: Astra--Honda Takası
« Yanıtla #26 : Aralık 29, 2014, 08:25:27 ÖS »
sıfır araba sıfırdır

yeni kasa civic 3 5 ay kullanılıp çok da güzel pra harcanarak modifiye ile satılan araçlar var ciddi miktarda da ucuzlar sıfırına göre. yani aracımı piyasaya satıp onları değerlendirmek çok daha mantıklı. Şu anda 2 3 tane acoorda takas teklif ettim bakalım galeri izmirde.

bbhnda

  • İleti: 4095
Ynt: Astra--Honda Takası
« Yanıtla #27 : Aralık 29, 2014, 08:58:33 ÖS »
mehmet zengin abi 10 nmara yorum ypıyon valla :D

nrcnft

  • İleti: 75
Ynt: Astra--Honda Takası
« Yanıtla #28 : Aralık 29, 2014, 10:24:41 ÖS »
Diğer forumlardan araştırdığım kadarı ile accord civic den 6 cm mi ne uzunmuş sadece. yakıt ve vergi dez avantaj. Arka diz mesafesi kısaymış.
Arkadaşlar yeni kasa için izmir çamkırana gideceğim bir de aklım bir de yeni megane3 de GT lıne düşünüyorum...
Yada farklı marka model öneriniz varmıdır

mehmet zengin

  • İleti: 583
Ynt: Astra--Honda Takası
« Yanıtla #29 : Aralık 30, 2014, 08:03:41 ÖÖ »
Megane en son sedan kasalar varken hoşuma gidiyordu. Arakdaşımda dizel 90hb olandan var 2011modeldi sanırım. Kullandım bir ara. Araba kötü değil ama ergonomi yoksunu. Radyo düğmeleri falan minnacık, konumları çok kötü (tamam alışana normal gelirde neden ben ona uyayım?). Kardeş ben şirket bana toyota verene kadar alman da alman diyenlerden idim. Yanlış anlaşılmasın alman yalıtımı on numara yapıyor. Teknolojik özellikleri ise ülke ihtiyacına göre ayarlanıyor bence :) bizim millet seviyor koca koca ekran, katlanan ayna :). Sonra toyota benim almana olan inancımı bitirdi demeyeyim de o kadar da değilmiş noktasına getirdi. Sonuçta alman da japonda araba :) mühim olan bütçeme ne kadar delik açacağı :). Bir de benim yeni tezim sıfır veye sıfıra yakın merso ve bmw almıyosan japon alıcan :). Gelelim meganeye ben olsam japon almayacaksam gider son kasa astra dizel alırım, 1,6 olandan. opelin dizelleri fiattan ve kendini ispatlamış motorlardır. Ama bence salla hepsini al bi japon artık honda mı alırsın, mazda mı alırsın, mitsubishi mi orasına sen karar vericen. Kuvvetle muhtemel 3-5 ay bizlere kızıcan ama sonra doğru iş yapmışım diceksin. Zira bizim şoföre de jazz aldırdığımızda 3-4 ay mırın kırın etti sonra arabası çalınınca soluğu honda da aldı fb7 kasa civic aldı :) yok yok dio honda başka :)

emre16

  • İleti: 1995
Ynt: Astra--Honda Takası
« Yanıtla #30 : Aralık 30, 2014, 03:48:35 ÖS »
bencede 2009-10 lpgli accord tavsiye ederim... accord başka birşey...

nrcnft

  • İleti: 75
Ynt: Astra--Honda Takası
« Yanıtla #31 : Ocak 01, 2015, 02:22:27 ÖS »
bir önceki kasa accordlar nasıl