Gönderen Konu: Honda CR-V Kalorifer Çalışmıyor  (Okunma sayısı 6768 defa)

atanurates

  • İleti: 8
Honda CR-V Kalorifer Çalışmıyor
« : Nisan 26, 2009, 11:49:20 ÖS »
Merhaba arkadaşlar, 1996 Model Honda CR-V aldım. araba japonyadan gelmiş, japonyada direksiyon sağ tarafta olduğu için , arabanın direksiyonu sonradan sola alınmış azerbaycan'a geldiği için, Arabayı Azerbaycan Honda Yetkili servisine götürdüm, ve tam teşhis için baktırdım. Yaz ayı olduğu için arabayı alırken farketmemiştim, arabanın kaloriferi hiç çalışmıyor, yani hiç sıcak üflemiyor. Azerbaycan Honda Servisi, Kalorifer ve klima kesinlikle çalışmaz dedi, çünkü direksiyon sağdan sola çevrilmiş dedi. Fakat Klima saat gibi çalışıyor.Sonra'dan da başka bir ustaya baktırmadım. Fakat kışın illaki lazım olacak. Bunun için ne yapabilirim ? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Sonra'dan ek kalorifer takılabiliyor mu ? Veya bu durumda düzeltilebilir mi ?












« Son Düzenleme: Nisan 26, 2009, 11:52:14 ÖS Gönderen: atanurates »



bashcantlee

  • İleti: 1234
Ynt: Honda CR-V Kalorifer Çalışmıyor
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2009, 11:52:21 ÖS »
klima aynı zamanda sıcak hava vermiyo mu hiç?

atanurates

  • İleti: 8
Ynt: Honda CR-V Kalorifer Çalışmıyor
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2009, 11:54:59 ÖS »
hayır hiç sıcak gelmiyor, azerbaycan yetkili servisi, boru hattının ters tarafta kaldığını söyledi, fakat klima'da çalışmaz deyip klima'nın çalışıyor olması, araştırarak bunun da yapılabileceği düşüncesindeyim..

bashcantlee

  • İleti: 1234
Ynt: Honda CR-V Kalorifer Çalışmıyor
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2009, 12:00:08 ÖÖ »
bence klima çalışıyorsa ve soğuk hava veriyosa sıcak hava da verir..  yani motorla bağlantısı olmaması lazım. sadece klima devre dışı iken kalorifer sistemi devreye geçer bildiğim kadarıyla...

atanurates

  • İleti: 8
Ynt: Honda CR-V Kalorifer Çalışmıyor
« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2009, 02:41:05 ÖS »
Evet Klima çalışıyor fakat sıcak hava tam olarak nerden geliyor, bunu klima mı üretiyor yoksa motor sıcaklığından mı geliyor? Motordan iyi anlayan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

bashcantlee

  • İleti: 1234
Ynt: Honda CR-V Kalorifer Çalışmıyor
« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2009, 04:06:59 ÖS »
ben evdeki klimalardan esinlenerek böyle düşündüm..

omer

  • İleti: 73
Ynt: Honda CR-V Kalorifer Çalışmıyor
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2009, 04:43:58 ÖS »
JDM araçlarda klima kutusu bizim araçlara göre asimetrik olduğundan, soğuk sıcak hava karışımını ayarlayan klape ve buna bağlı kalorifer musluğu ters çalışır. Daha önce kendi aracıma JDM otomatik klima kontrol paneli uyarlamıştım. Eğer klima kontrol sisteminiz elektronik değilse (sıcaklığa bağlı) bu terslik kaloriferin çalışmasını etkilemez. Sadece sıcaklık düğmesi ters çalışır. Elektronik ise sıcaklık sensörü ve hava karışımını ayarlayan motor yüzünden sorun çıkabilir. Fakat LHD dönüşüm  yapılırken kalorifer peteğine gitmesi gereken sıcak su giriş ve çıkış hortumları bağlanmamış olabilir. Bunu kontrol etmenizde fayda var. Motor bloğunda üst-arka taraftan iki hortum çıkıp firewalldan içeri kalorifer kutusuna girmesi lazım. Hatta birinin üzerinde bir tel ile kontrol edilen bir musluk olmalı. Hortumları ve bu musluğu, musluğun sıcak soğuk düğmesini çevirdiğinizde kapanıp açıldığını kontrol etmenizde fayda var.

atanurates

  • İleti: 8
Ynt: Honda CR-V Kalorifer Çalışmıyor
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2009, 09:25:00 ÖS »
Teşekkür Ederim Ömer bey . Gerçekten çok faydalı bilgiler vermişsiniz. Yarın ilk işim hortumlara bakmak olacak. İnşallah dediğiniz gibidir de sadece hortum meselesidir. Tekrar teşekkür ederim.