Gönderen Konu: Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..  (Okunma sayısı 5120 defa)

EmrayB

  • İleti: 187
Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..
« : Haziran 07, 2012, 04:09:39 ÖS »
Arkadaşlar.. Kendi aracımın boyasından memnunum da.. ARkadaşımızın aracına boya ihtiyacı var.. Kendisinde Bordo renkte 306 Griffe var.. Tavanda güneş yanıkları falan var aracın.. Aracı Komple boyatmayı planlıyoruz. Hangi Renge boyatmalıyız, Bize Ruhsata işleme dahil ne kadara patlar, Nerde boyatabiliriz.. Fikirlerinizi bekliyorum.. İstanbul-Bahçelievlerde ikamet etmekteyiz..

TeşekkürLer.



YUNUS MERİÇ

  • İleti: 1494
Ynt: Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..
« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2012, 04:30:58 ÖS »
arkadaşım burda verilen fiyatla biyere varamassın ustaya götürürsün adam bakar kaportaya çürüğüne carığına fiyat verir..belki araçın alrı komple macunlu kazınması gereke bilir...

hangi renk yaptırayım dersen benim fikrim gökyüzü mavisi

EmrayB

  • İleti: 187
Ynt: Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..
« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2012, 04:42:37 ÖS »
Araçta çürük çarık bi yer yok.. Şu an işyerimdeyim arkadaşta iş yerinde.. Ustaya götürdüğümüzde arabayı bırakıp çıkmamız gerekiyor. İznimiz yok.. O Sebepten bilen arkadaşlardan fikir alıp Ona göre tek seferde işi bitirmek isteyişimizden ötürü kaynaklanıyor burdan bilgi almak isteyişimiz. Hem Tecrübeli arkadaşlarımızın fikriyatları önemli. Gökyüzü mavisi.. Ben Beyaz, Siyah, Kırmızı arasında gidip geliyorum ama Bu rengi de göz önüne alıcam.. teşekkür ederim.

becoca

  • __ByR@Mm__
  • İleti: 1334
Ynt: Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..
« Yanıtla #3 : Haziran 07, 2012, 05:00:15 ÖS »
Hocam çürük yok deme. Aracın yaşını bilemiyorum Mahallede vardı kaportacı.Yanlarına çok takıldım. Araba dıştan çürüksüz Ancak sökülmeye başladımı tabanında falan çok çürük çıktığına şahit oldum.

Renk işleme yaklasık 200 250 Tl arası.

Boyayı da  usta söyler sana. Fiyattan çok Ustaya bakmanı tavsiye ediyorum. Referanslı bir yere git.

EmrayB

  • İleti: 187
Ynt: Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..
« Yanıtla #4 : Haziran 07, 2012, 06:08:05 ÖS »
Aynen abicim de .. Usta önerilerinizi de alabilirim.Sağlam referanslı biri lazım dediğin gibi.

becoca

  • __ByR@Mm__
  • İleti: 1334
Ynt: Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2012, 07:50:55 ÖS »
malesef bu tarz işlem yaptırmadım. Yardımcı olamıyorum.

Konu güncel. Arkadaşa boyacı tavsiyesi bekliyoruz ...

tttolga

  • İleti: 246
Ynt: Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..
« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2012, 08:59:26 ÖS »
Kaplama neden düşünmüyorsunuz

EmrayB

  • İleti: 187
Ynt: Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..
« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2012, 03:45:55 ÖÖ »
Bilmem.. Boya durumu kötü.. Çürüklerde olabilir tam bilemiyorum ki bir arkadaşımızda aynı şeyi söyledi. Boyanması daha sağlıklı olur diye düşündüm..

YUNUS MERİÇ

  • İleti: 1494
Ynt: Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..
« Yanıtla #8 : Haziran 08, 2012, 07:34:38 ÖÖ »
arkadaşım sağlam ve işinin ehli bir ustam var kartal sanayide görüştüre bilirim istersen..

okn84

  • İleti: 8223
Ynt: Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..
« Yanıtla #9 : Haziran 08, 2012, 07:44:56 ÖÖ »
arkadaşım sağlam ve işinin ehli bir ustam var kartal sanayide görüştüre bilirim istersen..
bende gorusuyım o ustayla bende beyaza cewırıcem

YUNUS MERİÇ

  • İleti: 1494
Ynt: Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..
« Yanıtla #10 : Haziran 08, 2012, 07:46:57 ÖÖ »
tamam okan hafta sonu gel istersen veya bu akşam iş çıkısı gel nasıl istersen..adam sağlam işçiliğide iyi..

okn84

  • İleti: 8223
Ynt: Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..
« Yanıtla #11 : Haziran 08, 2012, 07:47:33 ÖÖ »
tamam okan hafta sonu gel istersen veya bu akşam iş çıkısı gel nasıl istersen..adam sağlam işçiliğide iyi..
fıyatlar nası

Mahir TÜRKMEN

  • İleti: 5958
Ynt: Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..
« Yanıtla #12 : Haziran 08, 2012, 07:47:52 ÖÖ »
Geçen arkadaşın biri ruhsat işlemlerini detaylarıyla yazmıştı ve 122 TL para harcadığını belirtmişti ;)

Mahir TÜRKMEN

  • İleti: 5958
Ynt: Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..
« Yanıtla #13 : Haziran 08, 2012, 07:49:38 ÖÖ »
Hangi Durumlarda Ruhsat Değişmeli?

-Aracınız beyaz, ve siz aracınızı mat beyaz boyattınız yada kaplattınız.
* Ruhsatta renk değişimine gerek yoktur!.
* Sıkça karşılaşan durumlardan biri olan siyah aracı mat siyah kaplatma durumlarında kesinlikle ruhsattaki renk değişimine ihtiyacınız yoktur.
* Hatta füme araçlarıda mat siyah yaparsanız dahi bu renk değişimine ihtiyaç yoktur. (Zaten füme gibi duruyor.)

Bunu söylememin nedeni kaplatılan firmalar ek para kazanmak için sizi muameleci sayesinde bu ruhsat değişikliklerine yönlendiriyorlar. Merak etmeyiniz ben ruhsat işini hallederim diyip geçiniz.

-Aracınızın tavanını başka bir renge boyattığınız yada kaplattığınızda bunu ruhsata işletmenize gerek yoktur!
Evet cam tavanlı yada cam tavan görünümlü tavan kaplamalarından sonra firmaların sizi muamelecilere yönlendirmesine izin vermeyin!
Araç tavan kaplamaları ruhsata işlenmek zorunda değildir!

-Aracınızın komple başka renge boyattığınızda yada kaplattığınızda kesinlikle ruhsatınızın değiştirilmesi gerekmektedir.
Şimdi İhtiyacımız olan belgeler ve Türk Lirası miktarı:

-Aracınız renk değiştirdi ve ruhsatınıza bunu yazdırmanız gerekiyor. Öncelikle evden çıkmadan önce araç sahibinin Kimlik Fotokopisini ve aracın Sigorta Poliçesinin Fotokopisini mutlaka çekin çünkü bunlar toplanıyor. Hatta ruhsat fotokopilerinide çekin yanınızda bulunsun! Yoksa sıra işlemler sırasında sıra size gelince bu belgeleri çıkartmak için sıranızı kaybedebilirsiniz! Dikkat!

-Araç muayenenizin süresinin olduğundan emin olun!

-Aracınızı kaplattığınız yada boyattığınız yerden mutlaka Fatura almanız gerekmekte! Fiyat miktarı önemli değil ancak kaplanan yada boyanan aracın plakası ve yeni rengi tam olarak bu faturada bulunmalı! Faturaya yazılan renk aynen ruhsata işleniyor. Örneğin benim faturamda Mat Kırmızı yazıyor ruhsatada aynen böyle yazıldı. Faturanızdaki bilgilerin ve renklerin doğru yazıldığına emin olun ve faturanın aslını yanınıza alın!

-Aracınızın borcu olmadığını kontrol edin! www.gib.gov.tr den sorgulama yapın! Trafik cezası olan araçlar muayeneye alınmıyor. Vergi dairesinden temiz kağıdı alınmasına artık gerek yoktur! Boşuna o kadar yol yapmayın. Borcu olmadığından emin olun internet sorgusunda borcu yoktur cıkması muayene istasyonu için yeterlidir.

-Araç ruhsatınız, gerekli fotokopiler ve boya faturanız yanınızda. Şimdi bir trafik şubesinden, muameleciden yada muayne istasyonu yakınlarında bir yerden Ek-1 formu doldurtmanız gerekiyor. Formu doldurturken sadece yeni rengi farklı yazdırıyorsunuz diğer herşeyi aynı yazdırıyorsunuz. Faturada yazan rengi yazdırdığınıza emin olun. Ruhsattaki herşeyin eksiksiz ve hatasız yazıldığını kontrol edin! Örneğin benim aracımın "Spider" olan modelini "Spinder" yazdılar ben müdahale ettim. Bu yüzden dikkatli olun! Ek-1 Form doldurtmak 10 TL.

-Bu belgelerden sonra muayene istasyonuna gitmeye hazırız. Biz tespit işlemi yaptıracağımız için kesinlikle TüvTürk'ten muayene sırası almanıza gerek yoktur! Bizim işimiz sadece arka tarafta renk tespiti. O yüzden Esenyurt hariç! (Esenyurt istasyonu tespit işlemine kapalıdır!) Herhangi bir muayane istasyonuna belgelerimizle gidiyoruz. Renk tespit işlemi için muayeneye herhangi bir ücret ödemiyorsunuz! Muameleciler sizden bu işlem ücreti ödemeniz gerektiğini söyleyecekler ve kendilerinin kolay yapacağını soyleyıp sızden para koparmaya calısacaklardır. Muayenesi devam eden aracın herhangi bir tespit ve ruhsat değişikliği işleminde kesinlikle ücret talep edilmez, ödenmez!

-Muayene istasyonuna gidiyoruz (ben çatalca ya gittim). Aracımızı Arka tarafa parkediyoruz. Yani muayeneden çıkan araçların götürüldüğü yere. Aracımızdan kımlığımızı, yukarıda saydıgım belgelerımızı ve ruhsatımızı alıp kayıt alanına gidiyoruz. Sıra alma makinesinden Randevusuzu seçip otomobil tekrar muayene giriş i seçerek bir sıra numarası alıyoruz. Merak etmeyin bizim işlemimiz tekrar muayene olduğu için bize yarım saat içinde sıra geliyor.

-Belgelerimizi işlemi yapan arkadaşa veriyoruz, oda bize arkaya geçmemizi ve anonsu beklememizi söylüyor. Yarım saat sonra bu anons geliyor ve bir arkadaş elinde dosyayla aracımıza geliyor. Araç renk değişikliği diyorsunuz. Bakıyor tik atıyor. Muayeneden korkmayın! Aracımın ön plakası takılı olmadığı halde hiçbir sorun çıkmadı. İlkyardım setine falanda bakılmıyor. Tek bakılan şey rengi ve aracın şasi numarasıyla motor numarası. Kaput açılıyor ve numaralar eşleştiriliyor. Okadar.

-Bakan arkadaş aracınızı beğenirse nerede kaplattığınızı içine oturabilirmiyim neden renk değiştirdiniz gibi sorulardan sonra kağıtları imzalayıp onaylı ek1 formumuzu ve ruhsatımızı bize veriyor.

-Muayene istasyonundan çıkıyoruz. Şimdi önemli noktaya geldik! Yeni ruhsatımız için aracın bağlı olduğu yani ruhsatta yazılan ilçeye GİTMİYORUZ! Araç kimin üstüneyse onun kayıtlı olduğu emniyete gidiyoruz! Yani benim ruhsatımda Bahçelievler yazıyor. Ancak ruhsat benim adıma, bende Sarıyer'e kayıtlıyım. Ben sarıyer emniyetine giderek ruhsat işlemlerimi hallettim! Bu noktaya dikkat genelde bu konu ile ilgili internetteki bilgiler yanlış!

-Emniyette trafik tescil için makineden sıra alıyoruz ve sıra bize gelinceye kadar 108 TL ruhsat masrafını hazırlıyoruz. Sıra bize geliyor ve siz yanınızda olmadığı için bozuk para anca 110 TL veriyorsunuz ve emniyette bozuk para olmadığı için helal olsun diyorsunuz. Oradada size neden renk değiştirildiği ve başka bir işlem yapılıp yapılmayacağı soruluyor. Sizde hoşuma gitti diyorsunuz başka bir iş yapılmadı diyorsunuz. Evrakları ve evinizde çektiğiniz kimlik, sigorta fotokopilerini alıyorlar ve 2 gün sonra gelip ruhsatınızı alabileceğinizi söylüyorlar. Bu sürede bir çevirme durumunda ne yapmalıyım diyince size ek1 formunun bir nüshasını verip bunu gösterin diyorlar. Sizde teşekkür edip çıkıyorsunuz.

Evet işlemler bu kadar. Tek kalan şey ruhsatınızı beklemek. Tüm bu işlemlerin masrafı 120 TL Bu konuda en ucuz muameleci 200-240 tl arası alıyor ve aracınızı da alıyor dolayısıyla. Sizde benim gibi bir gününüzü ayırırsanız yarım günde işlerinizi bitiriyorsunuz.

Alıntıdır.. Faydalı olacağını düşündüm..


YUNUS MERİÇ

  • İleti: 1494
Ynt: Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..
« Yanıtla #14 : Haziran 08, 2012, 07:50:50 ÖÖ »
tamam okan hafta sonu gel istersen veya bu akşam iş çıkısı gel nasıl istersen..adam sağlam işçiliğide iyi..
fıyatlar nası


fiyatla ilgimli bişi diyemem ama bi sorarım ortalama bişi söyler heralde araçı görmeden..

ruhsatla ilgili ne tutar bilmiyorum...

okn84

  • İleti: 8223
Ynt: Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..
« Yanıtla #15 : Haziran 08, 2012, 07:54:53 ÖÖ »
ruhsatı hallederım kuzen folyo ısı yapıyo ordan fatura kestırrım fıyat ıcın asagı yukarı bısey derse ıyı olur motor ıcı harıc beyaz olucak

EmrayB

  • İleti: 187
Ynt: Fırın Boya Fiyatlandırma ve Öneri..
« Yanıtla #16 : Haziran 11, 2012, 04:49:20 ÖÖ »
Arkadaşımın maddi durumu nedeniyle boya olayımız en azından 1 hafta için  rafa kaldırılmıştır. Herkese teşekkür ederim..