Gönderen Konu: Amatör Sistem Hakkında Sorularım ve Önerileriniz  (Okunma sayısı 2140 defa)

mfatihtuba

  • FATİH
  • İleti: 81
Amatör Sistem Hakkında Sorularım ve Önerileriniz
« : Eylül 23, 2011, 12:21:54 ÖÖ »
-Arkadaşlar Merhaba, 2004 1.6 es civic sahibiyim. Ankara'da yaşıyorum. Memurum ve kaliteli müzik dinleyebileceğim bir ana ünite ve 4 hoparlör düşünüyorum. Öyle bangır bangır, aracın camlarını-kapılarını titretecek bir müzik sistemi peşinde değilim. Aracın orjinal sisteminde sesi 25 düzeyine getirdiğimde bozulmalar, boğulmalar, çatlamalar oluyor. Bu nedenle, sesi 30'a kadar açtığımda dahi sesi çatlatmayacak, boğmayacak, kaliteli hale getirecek bir yapı arayışındayım.
-Aracın müzik sistemi orjinal haliyle duruyor. Ses sistemi konusunda forumda okumadığım konu kalmadı ancak neredeyse mühendislik bilgisi gerektirecek kadar karmaşık bir alan ve bu konuda üst düzey ayrıntılı bilgiye sahip arkadaşları görünce "helal olsun" demekten kendimi alamıyorum. Bir tesisatçıya gidip, kazıklanmak da istemiyorum, çünkü para çok zor kazanılıyor. Bu nedenle ilk aşamada çok ayrıntılı bir sistemi kurmaya çalışmaktansa, tavsiyeleriniz doğrultusunda yavaş yavaş bir şeyler yapmayı uygun görüyorum.
Ana ünite için pioneer 7250 modelini almayı düşünüyorum. Maltepe pazarında pioneer satan (pioneer'cı mehmet) dükkandan en son 300TL fiyat aldım (Garanti falan yok).
-Şu anda woofer ve anfi almayı düşünmüyorum çünkü almayı planladığım hoparlörlerin bana yetebileceğini tahmin ediyorum. Ancak yeterli gelmeyeceğini düşünürsem daha sonraki safhalarda bu parçaları da sisteme ekleyebilirim. Ayrıca tweeter almayı da planlıyorum.
Sorularım şöyle:
1. 7250 modelini taktırdığımda aracın üstündeki orjinal hoparlörlerin verimi hissedilir şekilde artar mı? Yeni hoparlör alma ihtiyacı sona erer mi? Örneğin; sadece teybi değiştirdiğimde hoparlörlerin verimi %40/50 dolaylarında artar mı?
2. Teyple birlikte ön ve arka hoparlörleri değiştirirken, hangi marka ve özellikte olmasını tavsiye edersiniz? Örneğin, benim düşüncem 16cm pioneer olması. Hem uyumlu çalışması bakımından hem de marka olarak kaliteli olduğunu düşünmemden dolayı.
3. Hoparlörlerin kaç yollu olmasını ve kaç watt olmasını tavsiye edersiniz? Örneğin, 400 watt veya 600 watt 3,4,5 yollu bir hoparlör alırsam, bu teyple birlikte hoparlörden tam verim alabilir miyim? Yoksa, "nasılsa anfi bağlamayacaksın, sana 180 watt'lık olanı yeter" mi dersiniz?
Tecrübeli arkadaşların yardımlarını ve diğer tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.



goldbergbrk

  • İleti: 756
Ynt: Amatör Sistem Hakkında Sorularım ve Önerileriniz
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2011, 02:15:27 ÖÖ »
bende izmirde montajcıyım sana yardım edeyim
sırasıyla sorularını cevaplıyayım
1- sadece üniteyi değiştirdiğinde orjinal kolonlar kalırsa ses yine aynı bozuk olur bu kesin çünki stock hoporlorler orjinal ünitenin çıkış gücüne göre çok düşük rms değerli olurlar.
2-üniteni 7250 değilde 9350 bak hem daha şık bir ürün aralarındada fiyat farkı pek yok hoporlor konusundada pıoneerin çıkış değeri 15 20 rms felan onun için 2 takım 16 cm hoporlor40 45 rmsi geçmesin maximum değerler bunlar olursa iyi olur. hoporloör olarakda hertz dcx 165 önerebilirim güzeldir.

benim sana önerim ünite hoporlorler için sen temiz bir 500 lira ayırdın varsayıyorum şahsen bana kalırsa  hiç uğraşma hoporlörle vs ile bu bütce ile sana üniten orjinal kalsın cd çalar ise deck çevirici ile anfi çıkışı al. sonra 1 takım mid 1 tane 4 kanal anfi birtanede subwoofer ve kutu yapalım orda montajını yaptırt sadece  bu sistem hem daha canlı hemde daha verimli olur.

mfatihtuba

  • FATİH
  • İleti: 81
Ynt: Amatör Sistem Hakkında Sorularım ve Önerileriniz
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2011, 01:46:18 ÖS »
TEşekkürler goldbergbrk. Teklifini biraz ayrıntılı anlatır mısın? Mid'lerin, anfi'nin, woofer'ın marka ve detaylarını yazarsan sevinirim. Ayrıca, bahsettiğin parçaların montajı için arabayı kırıp dökmek gerekir mi? Mesela woofer'i nereye, anfi'yi nereye, mid'leri nereye montajlatmak lazım. Bagaj benim için önemli çünkü çocuk var.