Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] Yazdır
Gönderen Konu: Bir otomobilin soyulmasını kesin olarak engellemek...  (Okunma Sayısı 1733 defa)
Mahir TÜRKMEN
Honda S2000

HondA = Nü HarikA

« Yanıtla #20 : Mart 25, 2008, 11:00:10 ÖÖ »

Girmek isteyen girer yaa hatta bu sefer daha fazla hasar verir !!

Hayırlı sürüşler
dondark
Honda Jazz
*

« Yanıtla #21 : Nisan 22, 2008, 11:48:25 ÖS »

Benim bildiğim bir şey vardı. Amerika da kit olarak satılıyordu bildiğim kadarıyla. Hırsız araca bindiği zaman ilk yapacağı koltuğa oturmak ve ne var ne yok diye bakmaktır. Koltuğun üstüne bir minder konuyor yada ön iki koltuğa. Minderlerin için olta iğnesi dolu. Balıkçılar bilirler onlar bir kere girdimi ya yararak çıkartıcaksın yada kalıcak. Hırsız arabanıza girdiği zaman mecburen hastaneye gitmesi gerekecek ve büyük ihtimalle fazla uzaklaşamayacaktır. Ama asıl sorun arabanın sahibinin boş bir anına denk gelipte koltuğa oturması bence =))
poşetçay
Honda Prelude

poşetçay köyün delisi

« Yanıtla #22 : Nisan 22, 2008, 11:54:30 ÖS »

adamlar banka soyuyo arkadaşlar bi araba soymak nedirki onlar için inat ettirmemek en iyi tedbirini almakta fayda wardır
muratatay75
Honda Integra
*

« Yanıtla #23 : Nisan 23, 2008, 04:38:41 ÖS »

öncellikle çok geçmiş olsun ,walla benim bir arkadaş anlatmıştı ama şu hatırlayamıyorum geçmiş zaman tesisat sökmeye çalışılırken bir switch devre ayarlıyorlar özellikle kolon ve kutu bas hırsızlığında  o an arabanın tesisatı son ses çalıyor hırsızın düşünebiliyormusun  vaww danscee

sislibirgece06
Honda Integra
*

« Yanıtla #24 : Nisan 23, 2008, 09:31:16 ÖS »

arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun,,, ya bu tesisat hırsızlığına bi çare varmı bilmiyorum ama anlamadığım bu imbobilazzer ne işe yarıyor bunu bana braz açabilirmisiniz yani immobilazzer olan bir arabayı bile çalabiliyorlarmı. ben arabama alarm taktırdım bide arkadaşlar peygamber kaskosu yaptırdım artık buda işe yaramazsa e artık bunuda hayırlısı bu demek düşer (eee her şerdede bir hayır vardır.)
7vpo
Honda Jazz
*

« Yanıtla #25 : Mayıs 01, 2008, 07:09:13 ÖÖ »

Arkadaşlar ilginiz, alakanız, geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler öncelikle...

Bizde 2 araba var bilenler bilir. Aynı renk aynı plaka biri yakın arkadaşım mag' e ait ve utanmazlar benim başıma gelenden 2 hafta sonra bu kez diğer arabaya girdiler. Arkadaşın teybi gitti...

Aynı araba sanmış olabileceklerini düşünüyorum ama 15 gün bekleyip bu işi tekrar yapabilme cesaretini nereden buluyorlar anlamış değilim.

Her neyse;

Yaklaşık 1 haftadır uyumuyorum denilebilir. Geceleri gün ağırana kadar arabada oturuyorum yada arabayı görünen bir yerde sokak lambası altına koyuyor ve mecburen izliyorum. arkadaşın arabası da aynı yerde...

Dün bu adamların canlı bir seremonisine şahit oldum. Saat 04:30, sırt çantası taşıyan tahminim 18-19 yaşlarında bir genç önce titizlikle sağını solunu kontrol edip kimse tarafından gözetlenmediğine emin olunca apartman önündeki arabaların arasına bir hışımla daldı. O hışımla benim evden çıkmam bir oldu.

Kendimi gizlemeye çalışsam da nasıl olduysa beni farketmiş olmalılar ki açık mavi bir toyotanın sınırlarını zorlayarak topukladığına şahit oldum. Ben de kapattım ama yetişemedim! Hangi arada derede hangi ara sokağa girdiler anlayamadım...

Koordineli çalıştıkları kesin ve zannediyorum iş görecekleri aracın bulunduğu sokağa belirli aralıklarla yerleşiyorlar...

Gelen giden var mı, polis mi geliyor, birbirlerine haber veriyorlar...

Bu arada işin ilginç olan tarafı bulunduğumuz sokakta bir type-r daha var. Kırmızı. Bu arkadaşın da başından çok badire geçmiş diye duydum ama 3. ağızdan. Kendisiyle müşerref olamadık!

Demekki bayağı bir Type-R portföyü var bunların!

Sonraları araca kamera sistemi ekletmiş ve sanıyorum bir iki kişinin yakalanmasına vesile olmuş.

Fakat şu aşağıda sıraladıklarım çözüm değil...

Arabada teyp kafası bırakmamak!
Arkadaşım da teybinin kafasını sökmüştü fakat bu hırsızları durdurmadı!

Güvenlik filmi
Yan camları kıramadığını anladığında ön yada arka cama zarar vermeye çalışacak hırsız. Onu da başaramaz ise onca keşif, tespit, analiz sonrasında eli boş döneceği gerçeği ile yüzleştiğinde sinir harbi geçirip kaportaya zarar verecektir. (Kuvvetle muhtemel!)

Alarm
10 saniye içerisinde alarm sistemini devre dışı bırakabiliyorlar. Elbette ki bunu engelleyebiliriz fakat alarm çalmasına rağmen işini görmeye devam eden densizler de var!

Arkadaşımla değerlendirdik. Bize göre bir kaç çözüm var.

- Araçları güvenlik görevlisi bulunan site önlerine, mümkünse banka önüne sabaha kadar aktif çalışan yada kalabalık olan iş yerleri yada caddelere veya kapalı garaja koymak.

- Araç içerisine 5 dakikalık geçici körlük yaratabilen "biber gazı" destekli bir alarm sistemi entegre edebiliriz. (Şu an iş yerleri için üretilmiş bir teknoloji ve alarm sistemine eklenebilir. Ekstra yaklaşık 25-10 Cm en boy ve 5 cm derinlikten oluşan metal bir kutudan oluşuyor...)

- aylık 250 YTL ye kıyarak düzayak ve kepenkli bir dükkan kiralayıp  yıllık 250 $ paraya İçişleri & Valilik anlaşmalı sözleşmeli bir alarm sistemi taktırmak. (Simge Grup gibi, Sirenden itibaren 5 dakika içerisinde firma ekibi ve polis ekibi olay yerine gelmekle mükelleftir.)

Bunların bazıları hırsızı durdurmak veya yakalamak adına bazıları da aracı zarardan direkt kurtarmak adına düşünülmüş şeyler... Tüm bunların yanında bir arkadaşımızın bahsettiği ses sisteminin son ses çalması.

CD çalara özel hazırladığımız bir CD koyabiliriz ve gece son ses "EYY MAHALLE SAKİNİ! HIRSIZIN BİRİ MAHALLENİZDE ARABA SOYUYOR" diye bağırabilir. Smiley

Ne diyorsunuz ?
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2008, 07:12:34 ÖÖ Gönderen: 7vpo » Logged
o-si
Honda Civic VTI
**

DAHA İYİ BİR ARABA DAHA İYİ BİR HONDA DIR

« Yanıtla #26 : Mayıs 12, 2008, 01:12:36 ÖS »

fazla değil ayda 50 yada 100 ytl arasına arabayı bi garaja bağlamak kesin çözüm olur bence...başın ağrımaz,araba ne alemde diye düşünmezsin bile...
Sayfa: 1 [2] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: