Gönderen Konu: 1.5 Civic Ex(1994)  (Okunma sayısı 2880 defa)

Usta

  • Civic 1.5 EX
  • İleti: 3
1.5 Civic Ex(1994)
« : Şubat 28, 2019, 08:49:21 ÖÖ »
Kendimi tanıtırken bahsetmiştim ama burayada ayrı bir konu açmak istedim güncel tutup sorularınızıda cevaplamak isterim.

Marka:HONDA
Model:1.5 Civic Ex
Tip:Sedan
Yakıt:Benzin/LPG
Isıtma:Kalorifer
Soğutma:ACS
Motoru hiç oynamadım, bulabildiğimiz tüm parçaları bakımlarda orjinal değiştirdik, periyodik bakımlarınıda Antalya Esay Otomativ Honda Eysa Plaza veya Antalya Honda Asilde yaptırdım.

Birazdan yazacaklarıma karşı çacak var mıdır? Bilmem. Ama 10 senedir bu arabanın ailemle olduğunu ve buna dayanarak konuştuğumu eklerim. Yanlışlarım olabilir kusura bakmayın..

Kırılmaz parçalanmaz, yağı suyu varsa yolda bırakmaz. Hararet yapmaz ama sınırda gezer yüksek ısı çalışır, eksoz yaparsan sesi çıkar yapmazsan ağzı var dili yok. Rampa aşşağı top speed 213.5’dan 215 düz yolda 160-170 çok rahat gidersiniz. Adam gibi kullanırsanız apaçiliğin lüzumu yok derseniz yakıtta sizi üzmez 50 liralık gaz atarsın 3 gün gezdirir seni. Viraja girdiğinde iyi şöförüm diyorsan BMWlerle gezersin öyle Corsalar falan kalmaz yanında. Fazla ekmek su istemez ağır bakımda şuanki şartlarla 4-5 bin lira yer ondan sonra bir 4-5 sene rahat binersin, eh yine adam gibi kullanırsan. Zorlanmayı fazla sevmez dede sonuçta kaç tane torunu var. Sevmez derken ayda yılda birde zorlayacaksın rahata alışmasın ş*refsiz. Karbüratör sorunu varmış diyorlar. Tabi var sen al arabayı 2 sene hiç benzin görmesin muayne yaklaşınca, sonra vay anam karbüratör sorunlu. Ayda bir kere en azından 50 liralık benzini hak eder ama ben bir rampa aşşağı sallanıp virajda BMW tokatlamadan vermem kerataya şımarmasın önce hak edecek. İşte araba bu, dededir ama çok kıyak dededir. Son olarak bu arabalar japon bırakın oynamayın bu arabaların orjinali her zaman sizi gömer torununuzu bile gezdirir ve asla unutmayın arabaya bakmayıp, oynarda işkence edersen cezası ağır olur.