Gönderen Konu: FCX Clarity  (Okunma sayısı 3134 defa)

hpras

  • İleti: 62
FCX Clarity
« : Kasım 16, 2007, 06:53:27 ÖS »
FCX Clarity yollarda!
Honda’nın geliştirdiği ve dünyada satışına başlanacak ilk hidrojenle çalışan otomobil olan yeni FCX Clarity’nin lansmanı Los Angeles International Auto Show'da yapıldı. Honda, hidrojenle çalışan yeni aracı FCX Clarity’nin tanıtımını Los Angeles Uluslararası Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdi. Üstün teknolojiye sahip bir hidrojen yakıt hücresine ve elektrik motoruna sahip olan FCX Clarity’nin egzosundan ise sadece su buharı çıkıyor. Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan küresel ısınmaya karşı ideal bir çözüm olan Honda FCX Clarity, aynı zamanda bir benzinli motora göre sağladığı 3 kat fazla tasarrufla geleceğin hayalini gerçeğe taşıyor. Leasing yöntemi ile müşteriye sunulacak olan Honda FCX Clarity, ilk planda 2008 yazında Amerika’da satışa çıkacak. Honda FCX Clarity, bakım ve kaza sigortası bedeli dahil olmak üzere aylık 600 USD’ye bu teknolojiye sahip olmak isteyenlerle buluşacak.

FCX Clarity ismini nasıl aldı?
Geleceğin sorunlarına net bir çözüm sağlayacağı ve toplumun sürdürülebilir bir mobiliteye ulaşmasına yardımcı olacağından dolayı Honda “saflık” “berraklık” anlamı taşıyan bu ismi yeni otomobili için seçti.

FCX Clarity nasıl çalışıyor?
FCX Clarity'de, otomobilin elektrik tahrikli motoru için Honda V Flow yakıt hücresinin yanı sıra tekli bir hidrojen deposu bulunuyor. Yakıt hücresi, aracın ana güç kaynağı olarak işlev görüyor. Hidrojen, yakıt hücresinde havadan alınan oksijen ile birleşiyor. Bu reaksiyonun sonucu olarak elde edilen enerji, aracın hareket etmesi için gerekli elektrik enerjisine dönüşüyor. Ayrıca aracın frenlenmesi ve yavaşlatılması sırasında elde edilen kinetik enerjiden (rejeneratif enerji olarak bilinmektedir) ek güç üretiliyor. Bu güç lityum iyon pilden elde edilen fazla enerji ile birlikte depolanıyor ve gerektiğinde yakıt hücresine destek sağlamak amacıyla kullanılıyor. FCX Clarity’nin tek emisyonu sudur.

Resimler için:
http://arabam.milliyet.com.tr/haberFotoGaleri.aspx?PID=681&haberID=281986&sayfa=1

16.11.2007 Kaynak: www.yenisafak.com.tr



hpras

  • İleti: 62
Ynt: FCX Clarity
« Yanıtla #1 : Kasım 16, 2007, 06:56:59 ÖS »
Honda, Hidrojenli Aracı Satışa Çıkardı
 
Honda Otomotiv Endüstrisinin Hidrojenle Çalışan İlk Arabasının Satışına Başlıyor. Araç İçin Talep Toplamaya Başlayan Honda Araçları 2008 Yılının Ortalarında Teslim Etmeyi Planlıyor. 4 Kapılı Sedan Otomobil Sıfır Karbon Emisyonuyla Çalışacak ve 270 Millik Hıza Kadar Çıkabilecek.
 
HONDA otomotiv endüstrisinin hidrojenle çalışan ilk arabasının satışına başlıyor. Araç için talep toplamaya başlayan Honda araçları 2008 yılının ortalarında teslim etmeyi planlıyor. 4 kapılı Sedan otomobil sıfır karbon emisyonuyla çalışacak ve 270 millik hıza kadar çıkabilecek. Honda otomobilin aylık kira ödemelerinin 600 dolar olacağını açıkladı. General Motors da 100 adet Equinox hidrojenle çalışan aracın testlerine 2008 yılının ortalarında başlayacağını açıklamıştı. GM test araçlarının 10’unun Walt Disney Stüdyoları tarafından kullanılacağını da duyurdu. GM ayrıca Silverado model pick-up’ının hibrid versiyonu için de tanıtım çalışmalarına başladı. AB’nin 2008 yılında otomobillerin egzoz emisyonlarını sınırlamaya yönelik hazırlıklarını sürdürürken, araştırmalar Daimler Volkswagen gibi Alman arabalarının emüsyon oranının yüzde 0.6 atış gösterdiğini ortaya koydu. Buna karşın İtalyan ve Fransız arabalarında bu oran ortalama yüzde 1.6 düşüş gösterdi. Araştırma çevreyi en fazla kirletenin yeni model araçlar olduğunu da gözler önüne serdi.


16.11.2007 Kaynak: www.haberler.com  

osruk

  • Ziyaretçi
Ynt: FCX Clarity
« Yanıtla #2 : Aralık 03, 2007, 03:46:50 ÖS »
hybrit ler satılmadı ellerinde kaldı, hidrojeni kim alacak türkiyede?

geceperisi

  • Ziyaretçi
Ynt: FCX Clarity
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2008, 04:43:36 ÖS »
Bir dergide gözüme ilişti galiba mıknatıs gücü kullanan bir araç geliştiriyor honda