Gönderen Konu: Honda Türkiye Üretime Ara Veriyor...  (Okunma sayısı 2999 defa)

GÖKHAN066

  • İleti: 224
Honda Türkiye Üretime Ara Veriyor...
« : Kasım 07, 2011, 07:00:25 ÖS »


Tayland’daki sel felaketi, Honda’nın Türkiye’deki üretimini de etkiledi. Şirket, Tayland’dan kaynaklı parçaların gelmemesi nedeniyle üretime ara verecek.

Tayland’ın haftalardır boğuştuğu sel felaketi, sonunda Türkiye’de de etkisini gösterdi. Honda’nın Türkiye’deki fabrikası, Tayland kaynaklı bazı parçaları üreten tesislerin çalışamaması nedeniyle 14 Kasım’dan itibaren üretimine ara vereceğini bildirdi.

Honda Türkiye tarafından yapılan açıklamada, Tayland’da birkaç haftadır yaşanan ve büyük tahribat yaratan şiddetli yağışların aynı zamanda bölgedeki Honda operasyonlarını olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Ayuttahaya bölgesinde otomobil üretimi yapan Honda Automobile Co. ve Bangkok bölgesinde güç ürünlerinin yanı sıra motosiklet üretimi gerçekleştiren Thai Honda Manufacturing’in üretimlerini durdurmak zorunda kaldığı ifade edilen açıklamada, sel felaketinden nedeniyle Honda’nın üretimlerinde kullanılan pek çok alt parçanın sağlanamadığı bildirildi.

Açıklamada, Honda’nın bu ay otomobil üretimini küresel çapta yeniden düzenleyeceği hatırlatılırken, Honda Türkiye’nin de Tayland kaynaklı bazı parçaların üretilememesinden dolayı 14 Kasım 2011’den itibaren üretime ara vereceği belirtildi.

DÜZELMESİ AYLAR SÜRECEK

Oluşan hasarın net bilgilerine ulaşılamadığı, bu nedenle üretimin yeniden başlaması konusunda net bir tarih verilemediğine dikkat çekilen Honda Türkiye açıklamasında, “Honda Türkiye, normal üretim seviyesine bir an evvel dönmeyi hedeflemekte, oluşacak etkiyi de minimize edebilmek için elinden gelen maksimum çabayı göstermektedir” denildi. Honda Türkiye, Japonya’daki deprem ve tsunami felaketi nedeniyle de üretimine zaman zaman ara vermişti.

Japonya’nın üçüncü büyük üreticisi olan Honda, toplam üretiminin yüzde 5’ini Tayland’ta gerçekleştirirken, buradaki tesislerde tüm dünyada kullanılan yan sanayi parçalarının üretimini de gerçekleştiriyor. Söz konusu üretim kesintileri nedeniyle yıllık bilanço açıklamasını dün iptal eden Honda, felaketler ve Japon para birimi yen’deki iniş-çıkışlar nedeniyle mali yılın ilk katılımında kârının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 77 düşüş yaşadığını söyledi.

Tayland’ı etkisi altına alan seller, haftalardır diğer otomobil üreticilerini de zorluyor. Burada araç ve parça üretimleri bulunan Toyota ile Nissan da operasyonlarına ara vermek zorunda kalmıştı.

Taylandlı yetkililer, özellikle Ayuttahaya bölgesindeki sel sularının çekilmesi ve buradaki tesislerin normal üretimlerine dönmesinin yaklaşık üç ayı bulabileceğini belirtiyorlar.




hondaciwic

  • İleti: 1795
Ynt: Honda Türkiye Üretime Ara Veriyor...
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2011, 07:09:20 ÖS »
yaw selın uzerınden asır gectı nedenbole oldu anlamadım

GÖKHAN066

  • İleti: 224
Ynt: Honda Türkiye Üretime Ara Veriyor...
« Yanıtla #2 : Kasım 08, 2011, 05:38:24 ÖÖ »
yaw selın uzerınden asır gectı nedenbole oldu anlamadım
sel geçti ama çamuru kaldı işte umarım herşey biran önce düzelir

hakangunister

  • İleti: 6836
    • www.osgun.com.tr
Ynt: Honda Türkiye Üretime Ara Veriyor...
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2011, 09:18:16 ÖS »
Üretim normale döndü diye bir haber okudum dün.