Gönderen Konu: Honda Legend Hakkında Bilgiler  (Okunma sayısı 5128 defa)

ERCU06

  • İleti: 221
Honda Legend Hakkında Bilgiler
« : Haziran 24, 2010, 07:53:01 ÖÖ »






Honda Legend

Tasarım


Adının Legend olması tesadüf değil, o her anlamda bir efsane. Benzersiz tasarımı da bunun en büyük kanıtlarından biri.
Dinamik ve sportif bir sedan olan Legend’ın tasarım hatları, yüksek performansı hakkında önemli ipuçları veriyor. Düzgün ve atletik biçimi, konfor ve kapasiteden ödün vermeden performansını artırıyor, mükemmel aerodinamiği ve düşük sürtünme seviyesiyle onu bir efsane haline getiriyor.

Ağırlığı azaltmak için alınan bazı önlemler aynı zamanda sağlamlığı artırarak üst düzey bir lüks spor sedan için gerekli şartların fazlasını karşılıyor. Legend’ın aerodinamik verimliliğine katkı sağlayan bir diğer özellik, aracın altındaki hava akışını düzenleyen motor alt kapağı ve zemin alt kapakları. Motor kapağının kenarına gizlenen ön silecek bağlantıları ve silecek kolları ise, daha net bir görüş sağladığı gibi rüzgar ses seviyesini de azaltıyor.

Bir efsaneyle tanışmaya hazırım diyorsanız, üstün tasarımıyla Legend sizleri bekliyor.

Performans


Yeni Honda Legend, optimum tork miktarını ön ve arka tekerlekler arasında dağıtmanın yanı sıra, arka tekerlekler arasında da paylaştıran mükemmel yol tutuş platformuna sahip dünyanın tek otomobili. VSA sistemiyle birlikte çalışan SH-AWD, torku her arka tekerleğe aktif olarak oranlıyor. Virajlarda mükemmel denge sağlayarak dört çeker yol tutuş sisteminden daha fazlasını sunuyor.
Honda mühendisleri tarafından geliştirilen akıllı dört çeker teknolojisi aynı zamanda dönüş güvenliğini de artırıyor: Sürücünün dönüş sırasında frene çok fazla basması durumunda SH-AWD sistemi devreye girerek, tekerleklere uygulanmakta olan gücün dağılımını değiştiriyor. Böylece sürüş dengesi fiziksel sınırları dahilinde sabit kalıyor.
Yeni Honda Legend’ın 3.5 litre SOHC VTEC V6 motoru, sahip olduğu yüksek teknolojiyle sınıfının en güçlülerinden biri... 295 PS/6.200 rpm beygir gücü ve 351 Nm/5.000 rpm tork, 7,3 saniyelik 0 - 100 km/s hızlanma performansı Yeni Honda Legend’ın uygun koşullarda saatte 250 km hıza ulaşmasını sağlıyor.

Standart 5 ileri otomatik şanzımanla vites seçimi, orta konsoldaki vites kolu ya da direksiyondan kumandalı manuel olarak tercih edilebiliyor. Grade Logic System (Akıllı Eğim Sistemi) ile birlikte bu şanzıman, özellikle yokuşlarda otomatik olarak uygun vitesle ilerlemeyi sağlıyor. Böylece ‘Otomatik Mod’da, yokuş yukarı tırmanma ve virajların dönülmesi sırasında vites geçişlerini engelliyor.

Hayalinizdeki efsanevi Honda performansını yaşamak için ihtiyacınız olan her şey Yeni Honda Legend’da buluştu. Honda’nın geliştirdiği en üstün teknolojilerle kusursuz sürüş keyfi sizi bekliyor.

Güvenlik



Yeni Honda Legend’da performans keyfini tamamlayan güvenlik önlemleri, Honda’nın insan odaklı teknoloji anlayışını mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Araç içinde ya da dışında herkesi koruyan standartlar, Legend’ın sahip olduğu üstün teknolojileri daha güvenilir kılıyor. ABS, EBD ve VSA gibi özellikleriyle, Legend ile geçirdiğiniz her an, sevdikleriniz ve siz için gerçekten daha huzurlu...

Yeni Honda Legend, VSA olarak bilinen elektronik Araç Denge Kontrol sistemine sahip. SH-AWD sistemi ile entegre bir biçimde çalışan VSA, ani manevralar sırasında sürücünün kontrolü sağlayabilmesine yardımcı olmak üzere tasarlandı. Bu sistem, araç tepkilerini elektronik alıcılar ve bir mikroişlemci sayesinde kaydederek, farklı durumlarda aracın tepkisel hızlanmasını ya da kısmi frenlemesini kontrol altında tutuyor.

Yeni Legend'ın sağlam gövde yapısı, iki aşamalı ön (i-SRS), yan ve perde hava yastıkları ile yolcular için pasif güvenlik (çarpışma güvenliği performansı) sunuyor. ACE (Gelişmiş Uyumluluk Teknolojisi - Advanced Compatibility Engineering) Gövde Yapısı, çarpışma sırasında oluşan gücün yolcu bölmesinden gövde yapısının tamamına dağılmasına yardımcı oluyor. ACE Gövde Yapısı’nda motor bölmesi, çarpışma sırasında oluşan enerjiyi etkin bir biçimde emerek dağıtıyor. Bu akılcı tasarım sayesinde çarpışma güçleri daha geniş bir ön alana yayılıyor, bu da motor bölmesinin enerji emme kapasitesini geliştirerek yolcu bölgesinde deformasyon riskini azaltıyor.
Daha fazla yaya güvenliği için dünyanın ilk piroteknik özellikli erişim düzeneğine sahip motor kapağı, Yeni Honda Legend’da… Çarpma sırasında ön tamponda bulunan dokunmaya duyarlı üç sensör tehlikeyi algılıyor ve piroteknik özellikli erişim düzeneğini devreye sokarak motor kaputunun yükselmesini sağlıyor. Bu sistemin yaralanma risklerini önemli ölçüde azalttığı, bir dizi çarpışma testi sonucu belirlendi.

Aktif Ön Aydınlatma Sistemi (AFS) ile artık gece sürüşlerinde kendinizi daha güvenli hissedebilirsiniz. AFS, Honda'nın sürüş yönünde yolu etkin biçimde aydınlatan sinyal ve gösterge lambaları kombinasyonunu ifade ediyor. Sol far sağa, sağ far ise sola doğru dönerek geceleri köşeleri ve kavşakları etkin bir biçimde aydınlatıyor. Araç hızı ve direksiyon açısına göre her bir far 20 dereceye kadar dönebiliyor. Bu sistem, sürücünün gece koşullarında daha iyi karar verebilmesini ve yayaların ya da yoldaki engellerin daha kolay görülebilmesini sağlıyor.

Konfor


Güvenli iletişiminiz için Bluetooth freehand, gerçek müzik zevkiniz için Bose® 10 hoparlörlü Surround Ses Sistemi ve 6'lı CD çalar iç mekânın seçkin atmosferini pekiştiren mavi ışık ve yüksek konfor yaşatan ayrıntılarla işte Yeni Honda Legend. Teknoloji ve konfor, lüks ayrıcalıklar yaşatmak için Honda güvencesiyle karşınızda…

Yeni Honda Legend'ın iç mekanı zekice tasarlanmış bir lüksü işlevsellikle buluşturuyor ve otomobilin yüksek sürüş performanslı yapısını tamamlayan bir ortam sunuyor. Bu mükemmel bileşimle Yeni Honda Legend'ın iç mekan uyumu, sürücü ve yolcu konforunda sınıfına öncülük eden standartlar oluşturuyor. Geniş boşluklar herkes için rahatlığı artırırken, gerekli durumlarda yüksek taşıma kapasitesi de sunuyor. Dilerseniz arka koltuk kol dayanağındaki kilidi açarak bagaj ve kabin hacmini birlikte kullanabilir, kayak gibi uzun malzemeleri kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Saten metal kaplaması sayesinde teknolojik görünüme sahip olan orta konsol; klima ve Legend'a özel Bose® ses sistemine kolay ulaşım imkanı sunuyor.

Gözenekli deri döşemeler ve insan odaklı tasarımın eseri ergonomik oturma düzeni... Koltuğuna oturduğunuz ilk andan itibaren Yeni Honda Legend'ın üstün kalite duygusu ve sportif karakteri içinizi saracak.

Cep telefonunuzun markası ne olursa olsun, Bluetooth teknolojisi Legend'da sizi bekliyor. Araç ile ilk 'eşleştirmenin' ardından, kontak anahtarı açıldığında cep telefonu tanınıyor. Böylece telefonunuza dokunmadan, direksiyon üzerinde yer alan tuşlar ya da ses tanıma özelliğiyle numara çevirebiliyor ya da konuşma yapabiliyorsunuz.



ERCU06

  • İleti: 221
Ynt: Honda Legend Hakkında Bilgiler
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2010, 07:53:22 ÖÖ »
Yeni Honda Legend'da kusursuz müzik keyfini yaratan detaylar dikkat çekiyor. İç mekandaki düşük frekanslı gürültüyü azaltmak amacıyla geliştirilen Aktif Ses Engelleme (ANC) özelliği ve Bose® tarafından Legend'a özel tasarlanan 10 hoparlörlü surround ses sistemi ile Yeni Honda Legend konser salonundan farksız... Ayrıca DVD ve MP3 çalma özelliğine de sahip olan 6 disk kapasiteli CD çalarla daha çok müzik her an elinizin altında… ANC, ses ölçüm birimleri sayesinde otomatik olarak 100 Hz değerinin altındaki frekans aralıklarında ses seviyesini 10 dB düşürerek en ideal şekilde ayarlayabilen etkileyici bir Honda teknolojisi... Sistemin önemli bir avantajı ise araca daha fazla ağırlık yükleyecek olan ses yalıtım malzemelerinin yerini alması! Böylece daha sessiz bir iç mekan, sportif bir egzoz ve yüksek gücün keyfini çıkarabiliyorsunuz.

Legend ile geriye doğru hareket ederken, aklınız arkada kalmaz… Navigasyon ekranına yansıyan geniş görüntü sayesinde, her zaman detaylara hakim olarak, mükemmel manevralar gerçekleştirebilirsiniz.

Ferah ve aydınlık atmosfer… Yeni Honda Legend'a özel tasarlanan aydınlatma ile kendinizi şık bir salonda hissedebilirsiniz. Kapı açıldığında aydınlanan mavi vurgulu gösterge panelleri ve kontak çevrildiğinde oluşan %100 aydınlatma Legend'ın büyüleyiciliğini artırıyor.

Legend, sahip olduğu konfor nitelikleriyle de bir efsane!


Teknoloji


Legend’ın efsanevi teknolojisiyle tanışmaya hazır mısın?

Dört Çeker Mükemmel Yol Tutuş Sistemi (SH-AWD)

SH-AWD, Honda'nın teknolojik yenilikler konusundaki ününü gösteren devrim niteliğindeki yeni bir sistem. VSA sistemiyle birlikte çalışan SH-AWD, torku her arka tekere aktif olarak oranlayarak her arka tekerleğin nötr, hassas şekilde direksiyonla kontrol ve virajlarda mükemmel denge sağlayarak dört çeker yol tutuş sisteminden daha fazlasını sunuyor. Sonuç, sınıfının lideri virajlardan dönüş hassasiyeti ve gelişmiş yol tutuşu.

SH-AWD viraj dönüş dengesine nasıl yardımcı oluyor?

Dış arka tekerleğin daha fazla hareket ettirilmesi ve bu nedenle iki ön tekerleğin ortalama hızından daha yüksek bir hızla dönmesi, aracın dönüş yeteneğinin artmasıyla sonuçlanıyor. Ön tekerleklerde gerçekleşen dönüş talebi azalıyor ve sonuç olarak eksik dönüş (aracın ön kısmının rotadan çıkması eğilimi) minimum seviyeye indiriliyor. Araç dengede ve kontrol edilebilir şekilde kalıyor.

canguder

  • İleti: 3873
Ynt: Honda Legend Hakkında Bilgiler
« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2010, 08:27:21 ÖÖ »
nerdeyse aynı fiyata bmw 3.20 mercedes c180 kompresör satıyorlar. Showroomda inceleme fırsatım olmuştu.Heybetli ve ferah bir araç. Malzeme kaliteside üst seviyede.Bu hondanın efsanesi babası :) Accord oğlu , bizim civiclerde evin ufak çocuğu sayılabilir :)

emre16

  • İleti: 1995
Ynt: Honda Legend Hakkında Bilgiler
« Yanıtla #3 : Haziran 24, 2010, 11:54:28 ÖÖ »
çok özel bir araç lotodan para çıksa hiç durmam alırım.... :D