Gönderen Konu: Honda, Avrupa’daki 250 bin adetlik açığını Türkiye yatırımıyla kapatacak  (Okunma sayısı 5023 defa)

AngelllA

  • Ziyaretçi
Honda, Avrupa’daki 250 bin adetlik açığını Türkiye yatırımıyla kapatacak  
 
Avrupa pazarında yaklaşık 250 bin adetlik arz eksiği yaşayan Honda, bunu Türkiye fabrikasıyla kapatmayı planlıyor.

Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaarslan, Honda’nın artık Avrupa’da önünü Türkiye’yle gördüğünü belirtirken, "Bu kapsamda temmuz ayında Honda Başkanı Takeo Fukui ilk kez Türkiye’yi ziyaret edecek. Bu ziyaretten yeni planlar ve yatırımlar çıkabilir" dedi.

JAPON otomotiv devi Honda, Avrupa’daki iki fabrikasından biri olan Honda Türkiye’ye Avrupa’daki hedeflerine ulaşmasında önemli görevler vermeye hazırlanıyor. Avrupa’da yaklaşık 250 bin adetlik arz eksiği yaşayan Honda, bunu Türkiye fabrikasıyla kapatmayı planlıyor. Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaarslan, Honda’nın artık Avrupa’da önünü Türkiye’yle gördüğünü belirtirken, "Bu kapsamda temmuz ayında Honda Başkanı Takeo Fukui ilk kez Türkiye’yi ziyaret edecek. Bu ziyaretten yeni planlar ve yatırımlar çıkabilir" dedi.

FUKUI SİNYALİ VERMİŞTİ:

Türkiye’ye otomotiv alanında hergeçen gün dünyadaki gücünü artırıyor. Ford, Fiat, Renault, Tofaş ve Hyundai’nin ardından Türkiye’de uzun yıllardır sadece iç pazar için küçük çaplı üretim yapan Honda da Türkiye’yi Avrupa’nın üretim üssü yapmak için düğmeye bastı. Türkiye’yle ilişkin büyüme planını geçtiğimiz günlerde Honda Başkanı Takeo Fukui açıkladı. Fukui, Avrupa’da büyümek için Türkiye’deki fabrikayı kullanacaklarını belirterek şunları söyledi: "İngiltere Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen ortak para birimi Euro’ya geçmiyor. Bu yüzden İngiltere’deki fabrikamız üretimde avantajını kaybediyor. Bu fabrikamız mevcut üretimini sürdürecek ama yeni yatırım yapmayacağız. Bundan sonra yeni yatırımları Türkiye’deki fabrikamıza yapacağız."

KAPASİTE 140 BİNE ÇIKABİLİR:

Honda Türkiye fabrikası, ilk aşamada 100 milyon dolarlık yatırımla üretim kapasitesini 2007 Ekim ayından itibaren 30 bin adetten 50 bin adete çıkartıyor. Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaarslan, 50 bin adetlik üretimin sonuçlarına göre 2009 yılında kapasitenin 100 bin adede çıkacağını belirterek, "Avrupa’da arz eksiğine göre fabrikanın üretim kapasitesi artabilir. Biz fabrikanın 100 bin adetlik kapasiteye ulaşmasının ardından genel müdürlük binası, ofis, motosiklet bölümü ve yedek parça depolarını başka bir yere taşıyacağız. Böylece üretim için mevcut alanda daha fazla yer açabileceğiz. Bu şekilde 140 bin adede kadar üretim yapabiliriz" dedi. Honda’nın yeni yatırım planları doğrultusunda kapasitenin 200 bin adetlere çıkması durumunda ise yeni bir fabrikanın kurulması gerektiğini kaydetti.

TOYOTA’YLA FARKLIYIZ:

Karaarslan, Honda’nın Türkiye’de ilk etapta Toyota’yı model aldığını belirterek, "Ama Toyota Avrupa’da çok büyük oynamak istiyor. Bu yüzden Türkiye dışında bir çok Avrupa ülkesinde yatırımlarını artırdı. Honda’nın

ise Avrupa’da daha emin ve küçük adımlarla büyümek istiyor" dedi. Bugün Honda’nın tüm dünyada 1 milyon adetten fazla arz eksiği olduğunu söyleyen Karaarslan bunun 250 bin adedinin Avrupa’yı kapsadığını belirtti. Karaarslan, "Honda bu arz eksiği için önünü Türkiye’deki fabrikasıyla görüyor. Önümüzdeki günlerde Honda Türkiye’nin gücü daha da artacaktır" diye konuştu. Karararslan, Honda’nın Türkiye’de pazar payını ve satışlarını arttırmasının bu kararlarda etkili olacağını da söyledi.

Yeni Accord’un üretimi Türkiye’ye verilebilir

HONDA Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaarslan, Gebze fabrikasının kapasitesinin 100 bin adede çıkmasıyla yeni bir modelin üretimini de yapacaklarını belirterek şöyle konuştu: "Şu anda Türkiye’de biz Civic Sedan ve City’i üretiyoruz. İkinci nesil City’nin üretimi Japonya’ya kayacak. Ama biz ithal ederek Türkiye’de City satmaya devam edeceğiz. City’nin yerine 100 bin adetlik kapasitede ikinci bir model verilecek. Bu model bu yıl sonunda belli olacak. Bu yeni Accord da olabilir, Honda’nın küçük segmentte yer alacak yepyeni bir modeli de olabilir."

Ayda 2 bin 500 araç ihraç edeceğiz

SLOVAKYA, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Polonya’ya Civic Sedan ve City ihraç eden Honda Türkiye, Ekim ayından itibaren ihracat yaptığı ülkelerin sayısını 10’un üzerine çıkartıyor. Honda Türkiye, 50 bin adetlik kapasiteyle birlikte bunun 30 bin adedini mevcut pazarların dışında İsrail, Yunanistan, Ukrayna, Rusya, Portekiz ve Baltık ülkelerine de ihraç edecek. Honda Türkiye’nin ihracat potası 2008 yılında Ortadoğu ve Kuzey Afrika’Yla büyüyecek. Ekim ayından itibaren ayda 4 bin adetlik üretim yapmaya hazırlanan Honda Türkiye, bunun 2 bin 500 adedini ihraç edecek.

Hürriyet -  Emre ÖZPEYNİRCİ
 



yassi

  • İleti: 2662
    • TeamHondaTurkey
Takeo Fukui abimizi güzel ülkemize bekliyoruz... ;)  Bizim sitenin adresini mail atarsam kendisine zaten bu yatırımı kesin Türkiye' ye yapar bence...  :emo :emo

Agent

  • Ziyaretçi
Ozaman bu güzel abimiz min. 5 sene honda kullanan insanlara %25 indirim yapsın gidip hepimizi type-r lanalım  >=ok

honda-gürkan

  • Ziyaretçi
AGENT İYİ FİKİR ASLINDA DOSTUM:)

caucass

  • Ziyaretçi
artık yeni civic favori