Gönderen Konu: Kış/Yaz Lastikleri  (Okunma sayısı 3364 defa)

atmuc

  • İleti: 13
Kış/Yaz Lastikleri
« : Mayıs 15, 2012, 09:37:39 ÖS »
2008 (Temmuz) model honda civic sahibiyim.kış lastiklerimi 2 yıl da önceki aracımda kullanmıştım.Km olarak lastikler eskimedi ama yıl olarak ömürleri tamamlandı. araç ile gelen 4 mevsim lastiklerin üretim tarihi 2006. şu an hala kış lastiklerimi kullanıyorum. aşağıdaki konularda fikirlerinizi paylaşır mısınız?

kış lastiklerini önümüzdeki kış da kullanmak istemediğim için bu yazı da kış lastikleri ile geçirip yeni kış lastikleri almak istiyorum.
-kış lastikleri bana yazın çok benzin yaktırır mı?
-lastik almayı 1 yıl geciktirmek mi yoksa az benzin yaktıran bir lastik almak mı daha karlı olur?
-eski lastikleri(yazlık ve 4 mevsim) bir yere satabilir miyim ne kadar eder?
-az benzin yaktıran 4 mevsim lastik var mıdır?hangi marka modeldir?
-kış lastiklerim ultragrip modeldi.aynı seriye devam edeyim mi?



carousal

  • İleti: 1109
Ynt: Kış/Yaz Lastikleri
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2012, 09:13:37 ÖS »
Az benzin yaktırma konusunda en iddialı marka Michelin Energy Saver lastikleridir. İnternet adreslerini ziyaret edersen bu konudaki iddialarını detaylı bir şekilde inceleyebilirsin.

Ultragrip serisi bir hayli gelişti, eğer Goodyear'ın performansından memnun kalındıysa devam edilebilir. Ancak başka marka lastikler de incelenebilir. Michelin Alpin A4, Nokian gibi lastikler de oldukça iyidir.

Ömrünü tamamlamış lastikler para etmiyor diye biliyorum. Hiç böyle birşeye rastlamadım.

Kış lastikleri daha fazla yol sesi yapar, yuvarlanma direnci daha yüksek olduğu için az da olsa yakıt artıyordur. Kışlık lastik daha sert olduğu için aracın konforunu epey düşürüyor.

Şimdi kışa kadar eski lastik kullanIRsanız kışın yeni lastik alacağım demişsiniz. Kışı yeni lastikleriniz ile tamamladıktan sonra yazlık lastiğiniz olmamış olacak. Kıştan çıkınca yeni yazlık set de alacaksınız. Yani her harükarda 8 adet lastik alacaksınız.

Eğer lastikleriniz gerçekten bitik durumdaysa bu yaza yeni lastik alıp, kışa girerken de kışlık lastik almak daha mantıklı geliyor bana.

prevailingboy

  • İleti: 537
Ynt: Kış/Yaz Lastikleri
« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2012, 09:25:52 ÖS »
michelin lastiklerin yanakları ince,eğer kullandığınız yer kötü ise buna dikkat edin derim,ben bu yüzden gönülsüzde olsam lassa aldım,babamın arabasına biniyorum şimdi michelin energy saver var,lastik çok çok güzel ama yanaklar taşa gelmiş hemen kalktı