Gönderen Konu: Honda Connect Garmin Navigasyon Güncelleme Rezilliği !  (Okunma sayısı 2965 defa)

pla_tonik

  • İleti: 2
Honda Connect Garmin Navigasyon Güncelleme Rezilliği !
« : Mart 23, 2017, 12:24:37 ÖÖ »
Arkadaşlar 2012 yılından beri garmin navigasyon kullanıyorum. Fakat 2015 te aldığım Honda Crv aracımdaki navigasyonu güncellediğim halde 2012 yılında kullandığım navigasyon güncellemesinden daha eski bir sürüm kullandığımı farkedene kadar... Önce önemsemedim Honda Kalitesi ve arabaya 150 bin verince. Sonra yaz tatilinde İzmire gittiğimde konak meydanına inerken kullandığım navigasyonun (yıllar önce Çift yön olan bir yol,son 2-3 yıldır tek yöne ayrılmış bir yol) beni tek yön olan bir yola sokup bir belediye otobüsü ile kafa kafaya getirene kadar.Kıl payı yırttık Ailemle ölümünün eşiğinden döndük.Taa ki Navigasyonu kaçırdım yanlış yola girdim diye düşünüp arabayı çevirince navigasyonun rota yeniden hesaplanıyor diye beni aynı yola sokmaya çalıştığını görene kadar !

İşte o zaman jeton düştü. Hondayı aradım 6-7 dosya actırdım. Birçok kez konu hakkında servisler geri dönüş yaptı.Getirin güncelleme yapalım diye.Biz salağız ya https://honda.garmin.com/honda/index.html adresinden güncelleme yapamıyoruz ya... Çok ısrarcı oldum bi mühendis dönüş yaptı yalvardım yakardım el tipi bir garmin navigasyon alıp aracla 50 km gidin aradaki farkı görürsünüz navigasyonunuz birt halta yaramıyor diye.Baktım servisten farkı yok adam resmi agızla bilindik martavalları okuyor.Umudumu kestim maalesef...

Benim başıma gelenlerin başka birinin başına gelmemesi adına... Sorunun çözümünü buldum. araç navigasyondaki harita güncellemesini sisteme gömdüm.Ekranda hız göstergesi görünmüyor ama Şimdilik haritam tıkır tıkır çalışıyor. Bunu görünce sorunun kaynağının Garminde değil Hondada olduğunu anladım.Hondanın garminin elden çıkardığı artık işini görmeyen haritaları bedava verdiği http://garmin.openstreetmap.nl/ adresindeki güncelliğini yitirmiş harita ile honda crv aracımdaki yazılım hemen hemen aynı olduğunu gördüm... Ayrıca traji komik olan ise 5 yıl sonra hondanın benim bedavaya temin edebileceğim bu güncelleme için benden para edebileceği gerçeği : )

Bu işten anlayan arkadaşlar verdiğim adreslerden bu anlattıklarımı doğrulayabilirler.
En basiti honda garmin 2017.0 güncellemesi 230 mgbyte
Araç navigasyon garmin 2017.4 güncelemesi 396 mgbyte

hadi yine inanmayanlar varsa kendi aracımla her iki navigasyonla cektiğim görürntüyü izleyebilirler... Selametle
https://youtu.be/zmdiD137a8U