Gönderen Konu: Radyatör Hortumu Şişmesi  (Okunma sayısı 5778 defa)

umitaydin87

  • İleti: 10
Radyatör Hortumu Şişmesi
« : Kasım 14, 2016, 07:26:01 ÖS »

Merhaba 98 crv aracım yakın zamanda aldım 1200 km yol yapabıldım araç lpg lı aracın genleşme tankında bazen suyun eksıldıgini görüyorum aracın yagında renk degişimi kıvamında bozulma yok ancak aracın radyatör horumunda şişme oluyor !!!! radyatör kapagının kenarında ufak beyazlık ve baloncuk var çok az ve küçük miktarda. Ayrıca hararet porblemım yok motor yag koyma kapagında mayonezleşme yok yag çubugundada yok ilk marşta alıyor devirde dalgalanma yok egzos renginde sıkıntı Şüphem contada yada kapakta sıkıntı varda yaga su degilde suyamı yag karışıyor ? kompirasyonuda hortumlara veriyor yada araçta suan antifiriz yok içindeki kir paslamı alakalı sıkıntı var korkum bışey yok diyip kullanmak dgl çunku kullanırsam ve yolda o hortum şişmesi artarsa patlatabılır ve daha kötu bırşey olabılır yada yagı radyatöre iyice basıp yagsız kalabılır dıye korkuyorum. fikri olandan fikir bekliyorum.



vtec08

  • İleti: 552
Ynt: Radyatör Hortumu Şişmesi
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2016, 02:00:57 ÖS »
Sogutma sisteminde hava var gozukuyor.kalorifer acik ve sicak konumda iken sistemin havasini alin yada aldirin.

umitaydin87

  • İleti: 10
Ynt: Radyatör Hortumu Şişmesi
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2016, 02:18:31 ÖS »
hava alma tapasını açtım su geldi tekrar kapattım başka bir yöntemi var mı ? birde radyatör kapagındakı ufak yaglanma can sıkıcı

vtec08

  • İleti: 552
Ynt: Radyatör Hortumu Şişmesi
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2016, 08:12:18 ÖS »
Kapakdaki yaglanma conta yanigi olabilir detayli servise gostermeniz lazim.hava alirken radyator kapagi acik olucak sonra tipayi gevsetin tipadan kesintisiz su gelince tipayi kapatin ve aracin 90 dereceye gelip fan açmasını bekleyin arac fan actiginda radyatör kapagindan disari su akmamasi gerek eger disari su tasiyorsa conta yanik olma ihtimali fazla..birde radyator kapagini yenileyin orjinal alin sistem ordan hava alabilir.tum bunlari yaparken kalorifer sicak konumda acik olsun.